Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, macko94 napisał(a):

Powodzenia życzę w namierzaniu mnie. Druga sprawa, nikt się tym nie chwali pod kościołem czy sklepem. Kolejna sprawa, mialem w ubiegłym roku kontrolę z piorin, a nawet dwie i raczej na najbliższe kilka dobrych lat mam spokój z kontrolami od nich.

A co za problem namierzyć ciebie dla kogoś kto w tym siedzi?

• Like 2
  • Root Admin
Opublikowano
3 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

A co za problem namierzyć ciebie dla kogoś kto w tym siedzi?

2 minuty roboty dla służb 

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, macko94 napisał(a):

@Łukaszek zbędna informacja. Mam trochę w zapasie tej substancji i wiem że ona zadziała na wszelkie robactwo w rzepaku. Nic nie kwitnie w okolicy i prędko nie będzie a co za tym idzie pszczoły nie latają więc nie zrobię im krzywdy. Na płatek pójdzie Inazuma

W mojej okolicy 9/10 rolników korzysta z wycofanych substancji bo walka z robactwem w rzepaku jest bardzo nie równa po wycofaniu wielu dobrych substancji.

Zaciekawiła mnie Twoja historia , mów dalej.

A teraz na poważnie chłopie użyj tego na czym czapkę nosisz i pomyśl co wypisujesz w internecie.

Edytowane przez Łukaszek
Opublikowano
4 godziny temu, Claas88 napisał(a):

10 stopni w nocy mówią 6 pryskać korvetto czy się wstrzymać? Następne dni trochę cieplejsze ale później znowu przymrozek ma być w nocy 

Na etykiecie napisano - po zabiegu przez 6 dni temperatura nie niższa niż 8 ⁰C

Opublikowano

by go namierzyc musi byc nakaz od prokuratora. wydaje Wam sie, ze piorin siedzi na agrofoto i czyta miliony postow? a potem trzeba pisac do prokuratora, by laskawie sie zgodzil, a u niego musi zaistniec znamiona przestępstwa. zapewniam, ze woli pic kawe. nie wiem dlaczego napisales "nie szkoda mi takich ludzi" ? zrobil cos komus? zaszkodzil swiatu? otrol spoleczenstwo? przeciez wszyscy na okolo pryskaja, miliony ton z ukry wjezdza do nas ,gdzie to stosuja, jakos nie strajkujecie o zdrowie, a jedynie o ceny konkurencyjne. byc moze nie szkoda , bo napisal i jest mikro szansa, ze go zlapia? tzn. mi jest szkoda rolnikow, ze wszyscy nam wbijaja kotwice w plecy. jesli chlopak to stosuje, jego odwaga, jego sprawa. moze dzieki wlasnie takim osoba rolnicy sa w stanie strajkowac, bo sie nie boja, bo zauwazaja glupote urzednicza, niszczenie drobnego chlopa? byloby mi szkoda, gdyby wlasnie go zlapali. rozmawialem kiedys z kobitka z piorinu. jesli nikt nie zadzwoni" uprzejmie donosze" nie pojada. maja taki ogrom pracy, ze im sie nie chce. jesli jest zgloszenie musza jechac. jesli mtos z forumowiczow nie doniesie, nie pojada🍷

• Like 4
Opublikowano

Nawet nie masz pojęcia ile ludzi czyta, i gdzie się posty wyświetlają.

Ładnie podlany rzepak dziś, od wczoraj lekki deszcz ponad 10mm dał. W roślinach chowacza sporo siedzi kto nie opryskał. 

• Thanks 1
Opublikowano
25 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Raz rsm z fosforem, potem rsm z biostymulatorem

Azot zamknięty w lutym. 

Ogólnie to było żółte pole jak chalera

Ładnie wygląda. Zostawiłeś kontrolkę bez tych dodatków?

Opublikowano
7 godzin temu, Claas88 napisał(a):

Temperatura nie za mała?

Pryskalem w zeszłą sobotę i też nie było/jest za ciepło ale chwasty ładnie pogięło na rzepaku nic nie widać. A takich temperatur co oni na etykiecie piszą to nigdy nie będzie, więc lepiej pryskać już , żeby te 6 dni było przed przymrozkiem 

Opublikowano (edytowane)

U nas byl np spec ktory sciagal deszcz jak tylko wykosil łąkę 😂 jak dlugo nie padalo to sie mu mowilo aby łąkę wykosil i po problemie 

Edytowane przez kamil800
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, Ksawery napisał(a):

Pryskalem w zeszłą sobotę i też nie było/jest za ciepło ale chwasty ładnie pogięło na rzepaku nic nie widać. A takich temperatur co oni na etykiecie piszą to nigdy nie będzie, więc lepiej pryskać już , żeby te 6 dni było przed przymrozkiem 

Opryskalem dzisiaj co bedzie to bedzie a czekać też nie ma co bo rzepak dość spory 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Brawo Ty, piorin takich aktywnych w necie lubi.  

PIORiN to "lubi" tych co obrabiają setki i tysiące ha, bo bierze od takich "w łapę" i nie widzi niczego 😝

Godzinę temu, yacenty napisał(a):

Mi takich ludzi nie szkoda, a jak przychodzi pismo z prokuratury to podajemy dane, bo jesteśmy firma zarejestrowana w Polsce i obowiązują nas odpowiednie ustawy w tym te o świadczeniu usług drogą elektroniczną 

Sam twierdzisz że wykonujesz opryski przy wietrze 8m/s, więc do Ciebie płokułator też zawita.. Punkt 6 rano.

• Root Admin
Opublikowano
4 minuty temu, boogie7 napisał(a):

PIORiN to "lubi" tych co obrabiają setki i tysiące ha, bo bierze od takich "w łapę" i nie widzi niczego 😝

Sam twierdzisz że wykonujesz opryski przy wietrze 8m/s, więc do Ciebie płokułator też zawita.. Punkt 6 rano.

zapraszam

image.png

Opublikowano
52 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

Wszystko do czasu - podobnie jak z tabletkami na wołka, są różne sposoby namierzania od adresu - po badanie na pozostałości .

To ku.wa w moje okolicy jakieś min. 2 tyś ha rzepaku musiałoby być zlikwidowane 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
2 minuty temu, yacenty napisał(a):

zapraszam

Nie strasz kuźwa chłopie, bo to nie Ty jesteś tutaj dla nas, tylko MY dla Ciebie !  Nie my z Ciebie korzystamy, tylko Ty z NAS !  I nie strasz, bo nie masz do czynienia z jakimiś rozwydrzonymi bachorami, tylko w większości z "konkretnymi" facetami pochodzenia chłopskiego, a chłop jak wiadomo - żywemu itd.. 😆

Opublikowano
Godzinę temu, yacenty napisał(a):

Mi takich ludzi nie szkoda, a jak przychodzi pismo z prokuratury to podajemy dane, bo jesteśmy firma zarejestrowana w Polsce i obowiązują nas odpowiednie ustawy w tym te o świadczeniu usług drogą elektroniczną 

Ale jeszcze musi chyba być kontrol na miejscu i musieli by stwierdzić te nieprawidłowości,  bo za  to że ktoś sobie jakieś bajki wypisuje na forum to chyba póki co nikogo do więzienia nie wsadzają na razie

• Root Admin
Opublikowano
2 minuty temu, mysza103 napisał(a):

Ale jeszcze musi chyba być kontrol na miejscu i musieli by stwierdzić te nieprawidłowości,  bo za  to że ktoś sobie jakieś bajki wypisuje na forum to chyba póki co nikogo do więzienia nie wsadzają na razie

Oczywiście że nie, ale punkt zaczepienia już jest