Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał(a):

Już to widzę jaki ten kula bezinteresowny. Tak samo jak ta grupa zakupowa z FB. miało być pięknie ładnie, za nasiona rabat jak uda się coś mu wytargować a na koniec cisza. A wpadł w tak głupi sposób ze śmiechu warte.

Nikt nie robi niczego bezinteresownie z influencerów jeden zarabia na YouTube na reklamach drugi dostanie płatną współpracę i wciskają bajki żebyście kupowali i tak to się kręci 😁 

Edytowane przez Alpacino
  • Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Mówisz będzie jak z Kołodziejczakiem że Jak się dopcha to wypnie dupe na rolników 🤔🙆‍♂️

I tak może być. I szczerze powiedziawszy nawet nie byłby wybrany przez rolników, tylko takich delikwentów wsadza się na listy w miastach tam gdzie mają poparcie dane partie polityczne. Dla mnie te zapisy w konstytucji są chore. Jak dany kandydat jest z mojej okolicy to ja go znam i wiem, czy robi dla społeczeństwa dobrze czy nie, i niech lokalni go wybierają. A nie jak kołodziejczaka, do konina wsadzili, gdzie tam poparcie miało po. Kiedy ludzie w końcu zmądrzeją i zrozumieją jak to działa !

Opublikowano
1 minutę temu, toooomaszewski napisał(a):

I tak może być. I szczerze powiedziawszy nawet nie byłby wybrany przez rolników, tylko takich delikwentów wsadza się na listy w miastach tam gdzie mają poparcie dane partie polityczne. Dla mnie te zapisy w konstytucji są chore. Jak dany kandydat jest z mojej okolicy to ja go znam i wiem, czy robi dla społeczeństwa dobrze czy nie, i niech lokalni go wybierają. A nie jak kołodziejczaka, do konina wsadzili, gdzie tam poparcie miało po. Kiedy ludzie w końcu zmądrzeją i zrozumieją jak to działa !

Michał K. wraca na barykady w obronie rolnictwa .

• Haha 3
Opublikowano

Jakbym miał 10 tys. poselskiej pensji, 25 na biuro, i obiady po 5 zł w sejmowej restauracji miałbym w d*pie te warzywa 😅 tłusty kot się z niego zrobił, popatrzeć tylko na jego zachowania przed wyborami i teraz. Jest wyluzowany i ma wyjebke.

• Like 1
Opublikowano

10 000 zł. to pomału wynagrodzenie babci klozetowej w większym mieście , a tu widzę że niektórzy uważają że to jest wysokie wynagrodzenie poselskie . 25 000 na biuro to szału nie robi  pod warunkiem że się lokal wynajmie i panienke zatrudni . A z warzywami jest tak że się trafi rok dobry i można 15 nie zbierać  wcale , chociaż teraz nawadnianie to tych tłustych lat coraz mniej 

Opublikowano
32 minuty temu, toooomaszewski napisał(a):

Jakbym miał 10 tys. poselskiej pensji, 25 na biuro, i obiady po 5 zł w sejmowej restauracji miałbym w d*pie te warzywa 😅 tłusty kot się z niego zrobił, popatrzeć tylko na jego zachowania przed wyborami i teraz. Jest wyluzowany i ma wyjebke.

Posłowie

Uposażenie poselskie wynosi 13 467,92 zł brutto, a dieta parlamentarna 4 208,73 zł brutto, co składa się na łączna kwotę 17 676,65 zł brutto miesięcznie.

PODSUMOWANIE (kwoty w brutto)

Posłowie - łącznie ponad 17,5 tys. zł

Ministrowie - ponad 18,5 tys. zł tak jak Michał .

Liderzy partii - od 3,5 do 20 tys. zł

Marszałek sejmu - niecałe 18 tys. zł

Premier - 20,5 tys. zł

Prezydent - 29,9 tys. zł

Opublikowano

Mnie to czasem tych YTuberów żal  , chłopina w miarę uczciwie gada przez cały rok , ale jak mu dadzą worek nasion albo palete nawozu to tak pier**li że aż mi go żal , nie dlatego że odrabia te nasiona , albo nawóz  tylko dlatego że go do tego zmusili haha  , no ale z  kolejnym razem to mu coraz lepiej idzie , wiadomo co piniądz robi z ludzi  i co niektórzy są w stanie dla piniądza zrobić 

Opublikowano
1 minutę temu, Stach123 napisał(a):

Mnie to czasem tych YTuberów żal  , chłopina w miarę uczciwie gada przez cały rok , ale jak mu dadzą worek nasion albo palete nawozu to tak pier**li że aż mi go żal , nie dlatego że odrabia te nasiona , albo nawóz  tylko dlatego że go do tego zmusili haha  , no ale z  kolejnym razem to mu coraz lepiej idzie , wiadomo co piniądz robi z ludzi  i co niektórzy są w stanie dla piniądza zrobić 

Uczciwą pracą niczego się nie dorobisz .

Opublikowano
21 minut temu, Stach123 napisał(a):

10 000 zł. to pomału wynagrodzenie babci klozetowej w większym mieście , a tu widzę że niektórzy uważają że to jest wysokie wynagrodzenie 

Nie takie małe. Wciąż jeszcze są osoby co pracują za minimalną czyli 4tys. 

Zwykli pracownicy na taśmie na produkcji tyle zarabiają. A pracują po 10-12 godz

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Michał18 napisał:

21 minut temu, Stach123 napisał(a):

10 000 zł. to pomału wynagrodzenie babci klozetowej w większym mieście , a tu widzę że niektórzy uważają że to jest wysokie wynagrodzenie 

Nie takie małe. Wciąż jeszcze są osoby co pracują za minimalną czyli 4tys. 

Zwykli pracownicy na taśmie na produkcji tyle zarabiają. A pracują po 10-12 godz

mnóstwo jest ludzi co pracują za najniższą plus 10 procent. Tutaj każdy robi z siebie męczennika i tylko pisze, że w miastach to po 10 tys i nic się nie robi. A na wsi ciężko i źle. Prawda jest taka, że jak nie masz dobrego fachu lub znajomości to robisz za minimum. Albo ciągniesz półtora lub dwa etaty to wtedy masz więcej.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
Teraz, Stach123 napisał(a):

Trudno żeby wykształcony człowiek zarabiał tyle co dzban hhaah , w myśl przysłowia jak nie masz w głowie to trzeba mieć w rękach 

Dzbany w Polsce zarabiają wyjątkowo dużo 

• Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, Stach123 napisał(a):

ale co cię boli? Nikt normalny i tak tego nie słucha, tak jak z bakteriami glebowymi. Reklamuje to x osób, mówią nie wiadomo co. Każdy niech sobie sprawdzi na swojej ziemii i wtedy wie co ile jest warte. Dużo osób już sobie zdanie wyrobiło na ten temat. Może warto poruszyć temat maszyn? Nawet mając do zrobienia 100 czy 200 hektarów w okolicy na spółkę z kimś nie da się wziąć maszyny na testy. Bo firmie się to już nie opłaca, za to osoby czynnie nagrywające na yt dostają wręcz propozycje konkretnych testów i to od nie jednych firm.

I to tłumaczenie że lepiej dać większemu twórcy i on nagra film, ale co realnie daje film jeżeli maszyny nie można sprawdzić w swoich warunkach? oni myślą że jak dadzą komuś talerzówkę czy bezorkowca na testy i na filmiku zobacze że na piasku wszystko wymieszał to polecę to kupić? Wiadomo że są cwaniaki co jak już na testy dostaną to wykorzystają na maksa, zrobią robotę i oddadzą. Co nie zmienia faktu że szary rolnik który faktycznie chciałby sprzęt sprawdzić i zakupić nie ma takiej możliwości, a te wszystkie testy i recenzje filmików na nic się nie zdają, dopóki nie wpuści się tego u siebie w pole. Tutaj nikt nie widzi problemu, ale jak jakiś twórca powie że po bacterx pszenicy leciało 14 to już tak. Przecież każdy już sobie wyrobił zdanie na temat produktów reklamowanych. 

Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Posłowie

Uposażenie poselskie wynosi 13 467,92 zł brutto, a dieta parlamentarna 4 208,73 zł brutto, co składa się na łączna kwotę 17 676,65 zł brutto miesięcznie.

PODSUMOWANIE (kwoty w brutto)

Posłowie - łącznie ponad 17,5 tys. zł

Ministrowie - ponad 18,5 tys. zł tak jak Michał .

Liderzy partii - od 3,5 do 20 tys. zł

Marszałek sejmu - niecałe 18 tys. zł

Premier - 20,5 tys. zł

Prezydent - 29,9 tys. zł

Dobry jesteś w te google.

Godzinę temu, Stach123 napisał(a):

10 000 zł. to pomału wynagrodzenie babci klozetowej w większym mieście , a tu widzę że niektórzy uważają że to jest wysokie wynagrodzenie poselskie . 25 000 na biuro to szału nie robi  pod warunkiem że się lokal wynajmie i panienke zatrudni . A z warzywami jest tak że się trafi rok dobry i można 15 nie zbierać  wcale , chociaż teraz nawadnianie to tych tłustych lat coraz mniej 

Kurcze. Pojedź do warszawy i poszukaj pracy to zobaczysz co Ci zaproponują. Warszawa Cie zje, przerobi a na koniec wysra.

Będąc samemu na komornym nie ma żadnych perspektyw.

• Like 3