Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Stach123 napisał(a):

Impreza na 25 osób to z reguły domownicy i rodzeństwo z rodzinami i wielkie mi chalo zrobić obiad , kawa ciastko  jedna drugiej  pomoże i gra gitara . No ale po co ? jak łatwiej zamówić lokal  na 3 godz  narobić zdjęć a goście zanim się rozgoszczą to ekipa zacznie sprzątać i trzeba spierd.... potem dadzą wiadro zlewek organizatorowi , bo nie było czasu  zjeść 

Jedna drugiej pomoże? Sam ustań przy garach, a nie d*pę posadzisz przy kieliszku.

9 godzin temu, wilkołak napisał(a):

Czyli skoro stać to nie jest żle, dla mnie restaracja potrzebna na  osiemnastke ,wesele , stype, reszta inprez w domu

Byłem na ośiemnastce w restaracji w Bydgoszczy , żarcie jak żarcie nie było złe , ale więcej ozdób na talerzu jak żarcia, jak zobzczyłem cennik , to za swoje by mi nie smakowało

Dobry Browar w Gnieżnie, na obiad polecam.

Opublikowano
11 godzin temu, KoneserOporu napisał(a):

Jak nie masz nic innego do roboty to można się bawić w imprezę w domu, ale wieczór i noc dzień wcześniej spędź nad garami, rano  do obory robota, potem wyszykuj dzieci na uroczystość, po uroczystości na obiedzie wszystko ogarniaj, tak że praktycznie gospodyni nie siedzi. Po wszystkim sprzątaj i znowu do wieczornej roboty. Z chłopa perspektywy który sadza tyłek i bierze się za wódę może fajnie, ale jak gospodyni nie chce sióstr i szwagierek obciążać pomocą to już ma dużo gorzej. No nie wiem, jak ktoś nie jest zajeżdżony robotą dzień w dzień bez urlopu a swoją babę ma gdzieś że się napracuje  to może taki ktoś ma inne myślenie. 

I nie płaczę że kasy brak, zapieprzam ciężko żeby na wszystko było, a jak komuś kasy brak to znaczy że pracy ma mniej, więcej czasu i siły na kombinowanie domówek.

Wiadomo że jak komunia to trzeba kogoś ogarnąć do kuchni, większość niema obory i nie pracuje od świtu do nocy

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, cris10 napisał(a):

RSM 32 1305 netto i do grudnia jeśli spadnie to różnica zwrócona czy jakoś tak, towarujecie sie?

a na co czekać jak masz taką ofertę że jak spas je to zwrócą? w styczniu na pewno nie będzie taniej jak w lutym może już będzie lane 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Tomek90 napisał(a):

1280 , - miałem ofertę z dostawą 

Miałem oferte na taką samą cene z opcjią tak jak wcześniej ktoś napisał- teraz przywóz a jesli cena do konca roku spadnie to faktura na te nizsza cene. 

Opublikowano
STIG13 napisał:

20 minut temu, cris10 napisał(a):

Właśnie się zastanawiam czy nie zaczekać do listopada, może przesuną gwarancję ceny do stycznia 😋

Kuczyńska?

Tak, kuczyńska. Co do cen ze wschodu to npk 8-20-30 był ostatnio 2660 brutto, a mocznik okolice 2200 brutto. W maju kuzyn kupował po 1340 netto na podobnych zasadach że jeśli stanieje do sierpnia to zwrócą różnice. Za wiele cena sie nie zmieniła, chociaż w tym okresie to zazwyczaj tak jest. W ubiegłym roku kupowałem pod koniec listopada, w ostatnim momencie bo później tylko drożał.

Opublikowano
11 godzin temu, toooomaszewski napisał(a):

Też dziś dostałem smsa. Jak dają gwarancję cenową do końca grudnia, to na pewno stanieje 😅

*po nowym roku

Też dostałem smsa i czekam do nowego roku - a przyczyna prozaiczna brak kasy na nawozy teraz. 

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, XTRO napisał(a):

też dzisiaj dostałem taką ofertę od Sobianka. Podziękowałem 

W  Teamagro  Kuczyńska  też  namawiają  na azotowe więc  przypuszczam  że  sraczka  jest ....

Opublikowano (edytowane)

Rsm z siarką dostałem SMS 1200 netto ceny powoli spadają ruchu nie ma może i bym zamówił ale brak kasy może po nowym roku albo dopiero w marcu coś pomyśle a z tymi kredytami na nawozy to nieźle ktoś wymyślił 

Edytowane przez Alpacino
Opublikowano
Andpol napisał:

13 godzin temu, STIG13 napisał(a):

Kuczyńska?

Też dostałem smsa o nich

w lhr koło torów rozładowana jest saletra z Anwilu, towaru mnóstwo pewnie całe wahadło

Opublikowano
13 minut temu, aro321 napisał(a):

w lhr koło torów rozładowana jest saletra z Anwilu, towaru mnóstwo pewnie całe wahadło

Widziałem

I nie zabierają bo pewnie do chłopa od razu chcą zawieźdż

Opublikowano
18 godzin temu, cris10 napisał(a):

RSM 32 1305 netto i do grudnia jeśli spadnie to różnica zwrócona czy jakoś tak, towarujecie sie?

To nawet w agroloku proponowali taniej.

1270netto bez żadnych gwarancji 

Opublikowano

5 stron przejrzałem z cenami nawozów i jedynie co się dowiedziałem to ile kosztuje fryzjer, oraz wynajęcie sali na imprezę. 

Czy tu już nikt na niczym nie panuje?

Saletra przy całym aucie 1410 netto.

• Haha 8