Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ty że kolejny raz bajki dla debili opowiadasz ... Co za problem powiedziec gdzie kupiłeś ... Dla mnie ta twoja "faktura" jest warta tyle co papier toaletowy ...

Hehe dla takiej osoby niema co podawać firmy, jak chcesz to sobie szukaj wstecz tam koło postów czerwiec /lipiec tam pisałem i powodzenia 😉

Ty jak jesteś taki dobry informatyk to zdejmiesz tego markera z faktury i będziesz miał dane. Takze lets go! 

Opublikowano (edytowane)

Cena prawdziwa ale tylko dla nie licznych. Nie ma co komu udowadniać bo po co ? Moja faktura u księgowego. Była taka cena przez 2 tyg. 

Też mierzyłem gęstość i jest ok a już prawie 100t wylane 

Edytowane przez XTRO
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, wilkołak napisał(a):

Jak chcesz kupić to dzwonisz po firmach które znasz i kupujesz najtańszy, ktoś z kuj-pom  nie kupi w lubelskim , bo transport drogi

Ale za to zboza masz dużo droższe 

Opublikowano
44 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

Co ty mi jakieś linki pismaków wysyłasz ceny z detalu gościu. Miałeś zrobić fakturę w 15min i co? Ucha zwiędły już drugi raz. 

Weź przestań, nie żartuj, bobowaty jeżeli cokolwiek wstawi, to z notesu zapiski.   xD

Opublikowano
3 minuty temu, wilkołak napisał(a):

Jak chcesz kupić to dzwonisz po firmach które znasz i kupujesz najtańszy, ktoś z kuj-pom  nie kupi w lubelskim , bo transport drogi

To zależy po ile masz krajowy, a widziałeś żeby krajowy produkt miał zawartość ponad ta w atykecie? Zawsze na styk albo trovhe mniej 😅

Importowany już któryś z kolei lekko ponad 32.

2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Weź przestań, nie żartuj, bobowaty jeżeli cokolwiek wstawi, to z notesu zapiski.   xD

Ja myślałem że to Pan truskawa 😅

4 minuty temu, XTRO napisał(a):

Ale za to zboza masz dużo droższe 

Niema bo on do portu też trochę ma, rzepaki taniej wychodzą u niego 🤪

Opublikowano (edytowane)

Nie, bobowaty, na bobie miliony trzepie, wszystko ma zapisane, no szkoda że głównie w notesie, ale za to podważa czyjeś faktury.  😜

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Desperado napisał(a):

Nie, bobowaty, na bobie miliony trzepie, wszystko ma zapisane, no szkoda że głównie w notesie.  😜

Oj dziadek dziadek, G wiesz a próbujesz grać mądrego ...

Na sąsiedniej wsi mam takich co niby wszystko drogo sprzedają, tanio kupują nawozy, a ciągnik stoi na górce bo na akumulator nie stać xD

Jeżeli chcecie to bawcie się dalej, skoro zadrukowaną kartkę uważacie za dowód, ja rezygnuje z takiej zabawy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

po co się żrecie w życiu zdarzają się różne sytuacje mnie też prześladują że dobrze sprzedałem QQ i co mi tam jedni wierzą inni nie -jedyne co mi w tej fv nie pasuje to równe 25 t (nigdy nie nalewają do cystern równych ton -zawsze jest odchyłka w jedną albo drugą stronę to tak jak sypie dziesiątki samochodów QQ i ma być 26 t i nigdy tak nie ma nawet jak auto na wadze stoi bo wiaderkiem nie dosypuje a różnica w cenie 10% jest do przyjęcia ale 40% mało realne ale nie niemożliwe 

Opublikowano
15 godzin temu, Agrest napisał(a):

Słyszałem że oni pozbywają się tego za darmo. Odbierają firmy i liczą za transport plus marża.

Daleko masz do nich?

Taka sama sytuacja jest z siarczanem wapnia, na którym handlarze zarabiają 2 × tyle co na zwykłym węglanie 😎

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, soltys48 napisał(a):

Lagro dawniej tomar

Ja w żniwa płaciłem 105 netto za kujawit transport Wysoka. Do Ciebie powinna być podobna cena. Ty jesteś okolice Złotowa jeśli dobrze pamiętam 

Edytowane przez krychu
Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/saletra-amonowa-34-CID757-ID13zdZe.html

Takie się pokazują oferty na olx. 

Lokalny handlowiec mi mówił, że wkrótce będzie miał mocznik poniżej 2000 zl (import) z dostawa do klienta. 2000 zl  - 200 zl ( zarobek punktu handlowego) = 1800 zl, czyli mocznik w cenie 1700 zl w porcie jak najbardziej realne :)

Pod kukurydze to najlepiej poczekac.

36 minut temu, Andpol napisał(a):

Import? Gdzie ta okolica?

np: Małaszewice :)

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Andpol napisał(a):

Import? Gdzie ta okolica?

kupiłem po 1520 brutto, całe auto saletry z importu, podobno ceny jeszcze mają lekko spaść, nie wiem, na ile to prawda, po 6 stycznia ma przyjechac kolejne auto, będę znał cenę

Opublikowano
1 godzinę temu, krychu napisał(a):

Ja w żniwa płaciłem 105 netto za kujawit transport Wysoka. Do Ciebie powinna być podobna cena. Ty jesteś okolice Złotowa jeśli dobrze pamiętam 

Od kogo?

Tak PZL. Do wysokiej 16km

Opublikowano
5 godzin temu, v11 napisał(a):

po co się żrecie w życiu zdarzają się różne sytuacje mnie też prześladują że dobrze sprzedałem QQ i co mi tam jedni wierzą inni nie -jedyne co mi w tej fv nie pasuje to równe 25 t (nigdy nie nalewają do cystern równych ton -zawsze jest odchyłka w jedną albo drugą stronę to tak jak sypie dziesiątki samochodów QQ i ma być 26 t i nigdy tak nie ma nawet jak auto na wadze stoi bo wiaderkiem nie dosypuje a różnica w cenie 10% jest do przyjęcia ale 40% mało realne ale nie niemożliwe 

Praktycznie te równe wagi się trafiają, przyjeżdża pasza dla trzody i raz na kilka razy jest równo, wyjechał kiedyś rzepak z gospodarstwa i na jednym aucie też było równe tony.

Każdy ma jakieś znajomego co ma zawsze dobre ceny 🤣🤣🤣.

Opublikowano
5 godzin temu, v11 napisał(a):

jedyne co mi w tej fv nie pasuje to równe 25 t (nigdy nie nalewają do cystern równych ton -zawsze jest odchyłka w jedną albo drugą stronę to tak jak sypie dziesiątki samochodów QQ i ma być 26 t i nigdy tak nie ma nawet jak auto na wadze stoi bo wiaderkiem nie dosypuje

Wagi 60t mają dokładność +/- 20kg, raczej w przypadku RSM leją cysternę na wadze, w związku z czym 90% dostaw będzie miało na fakturze wagę netto 24980, 25000, 25020.

Opublikowano
1 godzinę temu, Marl napisał(a):

https://www.olx.pl/d/oferta/saletra-amonowa-34-CID757-ID13zdZe.html

Takie się pokazują oferty na olx. 

Lokalny handlowiec mi mówił, że wkrótce będzie miał mocznik poniżej 2000 zl (import) z dostawa do klienta. 2000 zl  - 200 zl ( zarobek punktu handlowego) = 1800 zl, czyli mocznik w cenie 1700 zl w porcie jak najbardziej realne :)

Pod kukurydze to najlepiej poczekac.

np: Małaszewice :)

Tylko trochę strach kupić. Fajna cena. Całe auto potrzebne, no ale ja się raczej nie odważe.