Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Mistrz18 napisał(a):

Ale ból d*py co niektórzy mają... pokaz swoje bagno jeden z drugim

Ładna pogoda więc trochę wypuściłem wody z kolein.

Prawda jest bardzo prosta. Widać to na wszystkich nowych oborach. Każdy kto się nie bał, wsadził parę milionów i ma pięknie jest i porzadek i kasa.  A ci którzy tego nie zrobili spią spokojniej ale później żałują, bo była prosperita i ci którzy zaryzykowali spłacili się na luzie

Opublikowano
17 minut temu, kampl napisał(a):

Prawda jest bardzo prosta. Widać to na wszystkich nowych oborach. Każdy kto się nie bał, wsadził parę milionów i ma pięknie jest i porzadek i kasa.  A ci którzy tego nie zrobili spią spokojniej ale później żałują, bo była prosperita i ci którzy zaryzykowali spłacili się na luzie

Obora to nie chlewnia albo kurnik

18 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co likwidujesz ?

Pewnie z czasem tak

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, kampl napisał(a):

Tu się złożyło wiele czynników, inwestycja w 100% finansowana była z kredytu, tak kiedyś BS dawało takie kredyty. Druga kwestia to stopy procentowe szorowały w 2020 i 2021 po dnie. A więc odsetki były symboliczne co innego potem jak to wzrosło To każda podwyżka stóp to były tysiące złotych. Liczyłem że ktoś jeszcze się zarazi i u mnie w okolicy też zaryzykuję i pobuduje nową oborę... niestety nie było odważnych. 

Opublikowano
9 minut temu, czareczek85 napisał(a):

Tu się złożyło wiele czynników, inwestycja w 100% finansowana była z kredytu, tak kiedyś BS dawało takie kredyty. Druga kwestia to stopy procentowe szorowały w 2020 i 2021 po dnie. A więc odsetki były symboliczne co innego potem jak to wzrosło To każda podwyżka stóp to były tysiące złotych. Liczyłem że ktoś jeszcze się zarazi i u mnie w okolicy też zaryzykuję i pobuduje nową oborę... niestety nie było odważnych. 

mniejsza konkurencja o dzierżawy 😛

Opublikowano
10 minut temu, czareczek85 napisał(a):

Czyli twoja obora jest ostatnią w okolicy która powstała ?

Opublikowano
Godzinę temu, Supersebusiek napisał(a):

Trzeba wziąć też pod uwagę to że Olecko ma trudną sytuacje , Bielsk , czy Łapy był okres , że nie płacili za mleko , a tu jednak płacą mniej ale płacą .

Pół wypłaty za pażdziernik za listopad powinna być po dziesiątym no święta będą fajne

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Supersebusiek napisał(a):

Czyli twoja obora jest ostatnią w okolicy która powstała ?

W promieniu kilku kilometrów od 2021r nikt nie pobudował na terenie mojej gminy wolnostanowiskowej tzn powstała jedna na styku z gminą Kolno

Edytowane przez czareczek85
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Takisobierolnik napisał(a):

Piątnica odbiera mleko a ty masz taczkę taka zardzewiałą?

To paszowóz.😎

3 godziny temu, wit24 napisał(a):

Olecko na grudzień 1,52zł brutto  tł4,6  bi3,5 powyżej 10000li

przydałaby się jakaś stawka minimalna, bo tutaj to już robisz za przysłowiowego murzyna.

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, czareczek85 napisał(a):

W promieniu kilku kilometrów od 2021r nikt nie pobudował na terenie mojej gminy wolnostanowiskowej tzn powstała jedna na styku z gminą Kolno

To dlatego możesz dokupować ziemię w miarę rozsądnych cenach jak na nasze okolice, u mnie poniżej 200 tys. za ha ciężko coś znaleźć

Edytowane przez pawlak2507
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, czareczek85 napisał(a):

Aż nie możliwe , takie mleczne tereny .

Opublikowano
Godzinę temu, pawlak2507 napisał(a):

To dlatego możesz dokupować ziemię w miarę rozsądnych cenach jak na nasze okolice, u mnie poniżej 200 tys. za ha ciężko coś znaleźć

U mnie czyli gdzie takie okolice?