Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widocznie czepiam się szczegółów które według was nie mają znaczenia tylko dlatego że jesteśmy samowystarczalni i zajmujemy 12 miejsce w światowych rankingach a przede wszystkim jesteśmy w czołówce w Europie. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał(a):

Zapytaj  @slawek74 😁

Zapytaj  @slawek74 😁

Nie musisz powtarzać 🙋‍♂️😁

6 godzin temu, Michał18 napisał(a):

Dajcie spokój bezduszna nie ma zielonego pojęcia nie ma wogóle żadnych zwierząt. Dokształca się je jedynie w google 😉

A ty jakie masz 🤔🤭

Opublikowano

@Bezduszna z krowami to jak z  nauką pływania...możesz przeczytać 100 książek a wejdziesz do wody i się utopisz🤷 a jeśli mam coś doradzić nie pchaj się w to. Moim zdaniem jest już pozamiatana branża podobnie się zrobi jak z trzoda 

Sławek aż tel zawiesił się😉

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Prawda jest taka że chłopaki nie chcą konkurencji.  Im mniej  mleka tym lepsza cena . A poważnie mówiąc ostatnio gościu kupował jaloweczki. 2 lata temu zaczął od 0 dziś na 9 dojnych i jest przeszczęśliwy że są ,mimo że doi po 1.7zl . Miał świnie strefa asf  złapała musiał zamknąć , przerzucił się na zboża  to nie dosyć że cena d*pa to we wrześniu zabrali  tira zboża i ani pieniędzy ani towaru.  A krówki lepszy gorszy ale grosza mu dają a co dalej nikt nie wie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ChiquitaB napisał(a):

Znajomy pisal ze polmlek w czwartek ma.miec spotkanie w sprawie premi na swieta

Dwadzieścia groszy premii na święta 

Trzydzieści groszy obniżki z cennika

• Haha 11
Opublikowano
6 godzin temu, ChiquitaB napisał(a):

Znajomy pisal ze polmlek w czwartek ma.miec spotkanie w sprawie premi na swieta

Przecież mleczarnie powiedziały żadnych premii tylko spadki cen 🫢

Opublikowano
19 godzin temu, Marcin133 napisał(a):

@Bezduszna z krowami to jak z  nauką pływania...możesz przeczytać 100 książek a wejdziesz do wody i się utopisz🤷 a jeśli mam coś doradzić nie pchaj się w to. Moim zdaniem jest już pozamiatana branża podobnie się zrobi jak z trzoda 

Sławek aż tel zawiesił się😉

Świnie tanie od lat a chlewnie się budują cały czas , krowy też część z Was będzie doić chociaż będzie taniej 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Żadne mleczarnie nic nie mówiły tylko media 🙋‍♂️

Czyli jeśli już obniżają ceny i zatrzymali premie za wydajność to uważasz że dadzą roczna premie. Oszalałeś chyba. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli jeśli już obniżają ceny i zatrzymali premie za wydajność to uważasz że dadzą roczna premie. Oszalałeś chyba. 

A czy ja coś mówię 🤔🤦 to ty tu zamęt siejesz jak jakaś Interia 🤣🤣🤭

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A czy ja coś mówię 🤔🤦 to ty tu zamęt siejesz jak jakaś Interia 🤣🤣🤭

Ja tylko przypominam co się wydarzyło wcześniej nic nowego nie mówię.