Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i widzicie panowie, jak to lecialo... nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku.

Nie dalej jak 2msc temu były śmichy, życzenia, że dobrze, niech "wołki zbożowe" po 2 tys qq za ha sprzedają i zboża za bezcen.

Tymczasem czekając na końcoworoczne premie po 15-30 gr już macie ojebane i lament, likwidacja, olaboga jak tak można. 

🙋

Samo życie 

• Like 5
Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał(a):

No i widzicie panowie, jak to lecialo... nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku.

Nie dalej jak 2msc temu były śmichy, życzenia, że dobrze, niech "wołki zbożowe" po 2 tys qq za ha sprzedają i zboża za bezcen.

Tymczasem czekając na końcoworoczne premie po 15-30 gr już macie ojebane i lament, likwidacja, olaboga jak tak można. 

🙋

Samo życie 

ciekawe kto kupi wtedy Twoje bele? 😂

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Bo was rozbestwili, to 2,6 to 2,8zł

Teraz jak z roku na nowe 728 nie zostanie to już się nie opłaca, likwidują 😉 

A największe zamieszanie to ta twoja sąsiadka robi 😂

Edytowane przez Supersebusiek
  • Haha 4
Opublikowano
27 minut temu, radekz200 napisał(a):

ciekawe kto kupi wtedy Twoje bele? 😂

Radzio jak czytasz to równocześnie polecam wysilić szare komórki trochę mocniej i próbować zrozumieć co czytasz.

Ja nie jestem z tego powodu szczęśliwy i nie życzę żebyście dokładali do interesu. Chociaż chyba w sumie powinienem w odwecie za to jak mi życzyliście.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

🙋

Samo życie 

Żadne porównanie...nie uważasz że za robotę 365 dni w roku od rana do nocy powinna być godziwa zapłata a za ,,pracę" dwa miesiące w roku niekoniecznie?

Edytowane przez Soltys85
  • Like 4
  • Haha 1
Opublikowano

Ale to nie koncert życzeń . 

Wszystko jest tyle warte ile ktoś za to jest w stanie zapłacić a nie ile ktoś by chciał żeby kosztowało .

Jest wiele przypadków że ciężka praca jest mało opłacalna , a lekka bardzo dobrze płatna .

To nie komuna tylko kapitalizm 

• Like 2
Opublikowano

Wiem o tym dobrze ale nie o tym tu mówimy. Pedro porównuje tu dwie postawy z tym że jedna ma uzasadnienie druga nie. Rynek to wszystko zweryfikuje, tylko czy mamy tu do czynienia z wolnym rynkiem i prawami popytu i podaży czy spekulacją i polityka.

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, Soltys85 napisał(a):

Żadne porównanie...nie uważasz że za robotę 365 dni w roku od rana do nocy powinna być godziwa zapłata a za ,,pracę" dwa miesiące w roku niekoniecznie?

Nie nie uważam, że powinienem dokładać do interesu i oddawać tobie poniżej kosztów bo wielki hrabia krowiarz tak sobie zażyczył.

Nie opłaca ci się to kończ cyrk, a nie jak typowy cebularz " Panie Boże somsiad ma więcej to niech mu zdechnie z 10 krów to będzie dobrze"

9 godzin temu, Soltys85 napisał(a):

Wiem o tym dobrze ale nie o tym tu mówimy. Pedro porównuje tu dwie postawy z tym że jedna ma uzasadnienie druga nie. Rynek to wszystko zweryfikuje, tylko czy mamy tu do czynienia z wolnym rynkiem i prawami popytu i podaży czy spekulacją i polityka.

Nikt nie mówi tutaj o rynku, zasadach handlu...

Tylko o tym, że zachowujecie się jak ostatnie ścierwa mówiąc żeby ktoś oddawał za psi grosz, a jak przyszedł czas obniżki u was to wielki lament. 

To nie są prawa rynku. To wasza cebula 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Nie nie uważam, że powinienem dokładać do interesu i oddawać tobie poniżej kosztów bo wielki hrabia krowiarz tak sobie zażyczył.

Nie opłaca ci się to kończ cyrk, a nie jak typowy cebularz " Panie Boże somsiad ma więcej to niech mu zdechnie z 10 krów to będzie dobrze"

To nie tak... ,,Panie Boże daj sąsiadowi dwa razy tyle co dla mnie. Mi wydłub oko a sąsiadowi dwa"

😂

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał(a):

ale to ty dzwonisz i zacząłeś temat. jesteś tylko dostawcą surowca więc Twój zarobek zawsze musi być mały 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pracus napisał(a):

kierowca mówił Mlekpol +40 na listopad ktoś potwierdzi

Pewnie że tak. 🤣🤣🤣

Cóż szkodzi obiecać 🤣🤣

Edytowane przez grzesiu