Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.03.2025 o 12:00, alfa napisał(a):

Może ty nie stamtąd ale jechałem gdzieś okolice Mława Żuromin ogólnie w tamtych stronach to dla mnie kraina kurnika na kurniku i lasu huczacych wiatrakow 

ja jechałem po ciagnik na zasady to w kujawsko pomorskim jak się wjeżdża to tylko same kurniki i to fermy gdzie po 8 min jest.

Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał(a):

To dobrze ze trafiłeś po ten ciągnik bo to gdzie te kurniki to powiat mlawski i zurominski a to jest mazowieckie.

te okolice też znam :) 

Opublikowano

Do zasad mam 20km i tam kurników mało co stoi akurat jak kolega wyżej piszę mława i zuromin potęga kurników cedrob z rypina blisko ma wozić

Opublikowano
W dniu 1.03.2025 o 12:58, robert1226 napisał(a):

Te co mamy mają po 220 m wysokości coś koło 120 m srednica śmigła 2,2mw każdy. 

Tak ogólnie to nie przeszkadzają czasami tylko bardxiej hucza ale już w domu tego nie słychać,  dużo poprawili nam drogi są teraz super ,a była tragedia za każde wejście na Twój grunt przy budowie drug czy samych wiarltakow płacili ładne odszkodowania. 

Ja nie mam żadnego na polu to dokładnie niewiem jak wygląda rozliczenie , ale widzę po ludziach którzy mają wiatrak na polu no to odrazu odrzyli odrazu remonty domów i w około samochody powymieniane a do tej pory biedulkie klepali .

"Żeby nie jajka i wiatraki to by zdechły z głodu zurominiaki"

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To znaczy j akich stron dokładnie bo akurat zuromin i okolice najbliższe to jest dobra ziemia są w około miejsca że jest więcej przeliczeniowej niż fizycznej.

Jesienią kupiliśmy na terenie zuromina 5 ha to są prawie 4 przeliczeniowe.

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

Nic mi się nie wydaje. Mówił że jest z żuromińskiego i pokazywał wykaz. Miejscowośc mówił na pewno ale jak juz  minęło kilka lat od skończenia studiów to nie sposób spamiętać gdzie to dokładnie było. Zwłaszcza jak sie nie zna tamtych stron praktycznie wogole 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Ale chociaż jajka mają,  a ty i tego nie masz.

Mam jajka mam i swoje i kurze, tylko nie takie ilości. 

Za zurominem żwirownie są to tam raczej ziemia nie za bardzo

Opublikowano
W dniu 23.05.2024 o 10:48, robert1226 napisał(a):

Skarpety. ?

W dniu 6.02.2025 o 05:11, grzesiu napisał(a):

Ciekaw jestem jak to jest z tymi samochodami że one zarejestrowane są na LRA? Toyota fajna ale jeździć takim żółtym w czarne kropki średni rarytas. 

Dziwne z tą ceną mleka mają za dużo proponują cenę Piątnicy coś tu nie gra a sami wiemy jak do tej pory spomlek płacił i dlaczego stracił dostawców w swojej okolicy. 

Grzesiu ty to jesteś gość... Ciekawe o co w tym chodzi powiedz nam proszę.... Ty zazwyczaj wiesz coś wiecej niż my zwykli mali...

Pozdrawiam

W dniu 6.02.2025 o 07:05, slawek74 napisał(a):

Trawy to na przyczepy i godziny pracy sieczkarni na hektary nie ma sensu .... tak najsprawiedliwiej 

Radzyń to płaci komu chce i jak chce niemal jak prywaciaż ... komuś muszą upier... by drugiemu dać 

Slawcii gula chodzi... Jeszcze parę miesięcy i LRY+ LRA:)))

Pozdro

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Skubis69 napisał(a):

Grzesiu ty to jesteś gość... Ciekawe o co w tym chodzi powiedz nam proszę.... Ty zazwyczaj wiesz coś wiecej niż my zwykli mali...

Pozdrawiam

Slawcii gula chodzi... Jeszcze parę miesięcy i LRY+ LRA:)))

Pozdro

Sie okaże...

Opublikowano

Dostawcy hajnówki mają cenę od 1,4zł. Byli dostawcy Łap dostali cenę 2,2-2,5zł więc drodzy dostawcy hajnówki wiecie gdzie się zgłosić po podwyżkę i komu doicie krowy na nowe maszyny itp.

Opublikowano

Mońki 2,20netto 3,5 4,5 powyżej 32 tys. Ogólnie kierowca mówił że i do Moniek paru przyszło a i z Moniek jest jedna trasa pod Hajnówke i Bielsk już 2-3lata