Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na co idą pieniądze z KPO? 

Chwila klikania po mapce i półtora tuzina wniosków wprost o łodzie!

Organizujesz wycieczki?
> dywersyfikuj się w jachty

Grasz na weselach?

Masz klub tenisowy?

Złodziejstwo, łapówkarstwo, oszustwo. 
To jest platforma obywatelska.

Polskie biznesmeny upasione na państwowym 🤮 Ci co najgłośniej krzyczą o patologii 500+ 🤮

Socjal dla bogatych,   jachty +

Image

Pół miliona złotych publicznych pieniędzy na ulepszenie usługi... prywatnej kawiarni, której właścicielką jest żona byłego marszałka województwa dolnośląskiego z PO.

----------------------------------------

Strona KPO pokazująca jakie skandaliczne dofinansowania zapewniło państwo zwykłym krętaczom została wyłączona.

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

Dobrze premier zareagował na nie prawidłowosci KPO, nawet ostatnio go nie poznaje wzioł się do roboty , były , są , i będą wyłudzenia tylko skala możę się zmiejszyć , jak dzwi w termomodernizacji po 40 tys https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/afera-wokol-inwestycji-z-dotacji-kpo-w-sieci-zawrzalo-oszukali-i-rozkradli/0vgdzd7,79cfc278      w artykule jest mapa kto i na co dostał dofinansowanie brakuje tylko kwoty .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

---------------------------------------------------------------------------------

6 godzin temu, jacus napisał(a):

megalomania jak za gierkka..

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak samo jak Sejm mu odrzuci ustawę o megalomańskim CPK xD zostanie ta ustawka na zawsze w zamrażarce xD

6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Tam nie ma żadnych pomysłów te pokrzykiwania i dyrdymały jak cpk obliczone są na pisowską ciemnotę. Oni myślą, że bedą walić w rząd i to ich nie ubrudzi i nie będzie kosztować utraty wizerunku.

Sęk w tym, że projekt pisowski cpk za którym jest Nawrocki zawierał tylko terminal pasażerski co było widać na prezentowanych oficjalnie makietach nawet. Tam żadnego cargo nie było. A linie kolejowe i drogi są budowane i będą budowane. A że kolej wysokich prędkości ma się zatrzymywać w każdym mieście to jest debilizm. Ale tego chce Nawrocki.

lotnisko to megalomania :D i kto tu jest ciemnotą? 

widzieliście kiedyś samolot? niemożliwe żeby latał, przecież jest taki ciężki, to muszą być czary :D 

najwięksi wyznawcy peowskiej sekty to największe głupki

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, nie napisał(a):

---------------------------------------------------------------------------------

lotnisko to megalomania :D i kto tu jest ciemnotą? 

widzieliście kiedyś samolot? niemożliwe żeby latał, przecież jest taki ciężki, to muszą być czary :D 

najwięksi wyznawcy peowskiej sekty to największe głupki

Lotnisko jest potrzebne, ale nie takie wielkie jak chce PiSuar ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

cpk ma być na 40 mln, a teraz okęcie już potrzebuje ponad 30mln - zastanów się co piszesz

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

lepiej mieć zapas niż robić na styk , to ma być hub przesiadkowy  więc warto robić większy 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, jarecki napisał(a):

Dobrze premier zareagował na nie prawidłowosci KPO, nawet ostatnio go nie poznaje wzioł się do roboty , były , są , i będą wyłudzenia tylko skala możę się zmiejszyć , jak dzwi w termomodernizacji po 40 tys https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/afera-wokol-inwestycji-z-dotacji-kpo-w-sieci-zawrzalo-oszukali-i-rozkradli/0vgdzd7,79cfc278      w artykule jest mapa kto i na co dostał dofinansowanie brakuje tylko kwoty .

pieniądze miały być na e. atomowe, sieci energetyczne, cpk, kolej, a te Kurwy Platformy Obywatelskiej wszystko rozkradną

tak było za pierwszych rządów tuska, dostali 300mld zł z uni i wzięli 500mld zł długu i wszystko rozkradli, nic w polsce nie zrobili dla ludzi

lekarz onkolog

Jakub Kosikowski

Mój oddział nie dostał kasy z KPO na fotele do chemioterapii, pompy do leków i usg. A naprawde są nam potrzebne (a szpital ma ponad 200mln długu)

Jak czytam, że poszło 500k na lody, albo jacht w ramach dyweryfikacji to przepraszam, ale SZLAG MNIE JASNY TRAFIŁ

**** z pacjentami

--------------------------------------------

Michał Dworczyk

🚨611 MILIONÓW złotych na jachty, kije golfowe, klub swingersów, chwilówki. 

W zamian odrzucane wnioski szpitali - jak chociażby Narodowego Instytutu Onkologii.

To jest niepojęte. Gigantyczny skandal. Kanciarstwo Platformy Obywatelskiej.

pól miliona na klub dla swingersów - można powiedzieć, że przejebana kasa :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

ja rozumiem , mogę podać przykłady rolników którzy brali też różne granty ale to nic nie da ja się za darmo daje coś to zawsze będą nadużycia , tu akurat kasa z KPO  , mogę podac przykłady jak PIS dawał covidowe itd .           Ale z chwilówką to przegiecie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał(a):

lepiej mieć zapas niż robić na styk , to ma być hub przesiadkowy  więc warto robić większy 

I kto się będzie w nim przesiadał ?? Niemcy jak mają swoje lotniska ?? A może Francuzi ?? ....

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał(a):

megalomania jak za gierkka..

No nie nic nie przebije megalomanii Sikorki, jak to szło "Pan Bóg chyba kocha nasz rząd".

BTW @jacus byłem ostatnio w lesie zrobić rekonesans grzybowy,  same kozaki co jeden lepszy, ale ciebie tam nie było 🤣

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

Na co idą pieniądze z KPO? 

A na co poszły pieniądze COVIDowe? W salonie VW samochodów zabrakło ,😂

2 godziny temu, nie napisał(a):

Polskie biznesmeny upasione na państwowym 🤮 Ci co najgłośniej krzyczą o patologii 500+ 🤮

Ani grosza nie dostałem, bo mi sprzedaż nie padła na pysk w tych branych pod uwagę miesiącach. Jeszce wszyscy dziwnie fakturować chcieli nawet to, co mieli odebrać dużo później.🤣

59 minut temu, nie napisał(a):

pól miliona na klub dla swingersów - można powiedzieć, że przejebana kasa :D

Ooooooo taka inwestycje to ja rozumiem. 🤣Może się jeszcze z tego co i urodzi.😂

15 minut temu, Takeda napisał(a):

No nie nic nie przebije megalomanii Sikorki, jak to szło "Pan Bóg chyba kocha nasz rząd".

Aaaaaa jakby powiedział że "Pan Bóg to chyba nie kochał poprzedniego rządu, bo im ropy nie pokazał"?🤣

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I kto się będzie w nim przesiadał ?? Niemcy jak mają swoje lotniska ?? A może Francuzi ?? ....

Wszystko zależy od ceny ,  Litwa Łotwa  ,ogólnie kraje nadbałtyckie może kiedyś Białoruś raczej lufthanaza odpada ale kraje z zatoki perskiej mogą korzystać z hubu może Czesi , Słowacy 

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

epiej mieć zapas niż robić na styk , to ma być hub przesiadkowy 

Tooooo niech część przesiada się w Radomiu. Tam jest zapas po byku.😂

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał(a):

Wszystko zależy od ceny ,  Litwa Łotwa  ,ogólnie kraje nadbałtyckie może kiedyś Białoruś raczej lufthanaza odpada ale kraje z zatoki perskiej mogą korzystać z hubu może Czesi , Słowacy 

Może ... Wywalić miliardy złotych bo ktoś kiedyś może się będzie przesiadał ...

7 minut temu, mirro napisał(a):

Tooooo niech część przesiada się w Radomiu. Tam jest zapas po byku.😂

O właśnie, Radom ma takie możliwości, zbudować porządną kolej do Warszawy i wpakować tam tanie linie ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

bo ktoś kiedyś może się będzie przesiadał ...

Oooooooo to ja bym sie nie ograniczał i od razu zbudował część międzygalaktyczną😂

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Oooooooo to ja bym sie nie ograniczał i od razu zbudował część międzygalaktyczną😂

e tam międzygalaktyczną, międzywymiarową przystosowaną do przyjmowania obcych, jak w facetach w czerni

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

międzywymiarową przystosowaną do przyjmowania obcych,

A ciul, to może od razu gwiezdne wrota postawić? Tylko duże , żeby szybki pociąg się zmieścił.😂

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może ... Wywalić miliardy złotych bo ktoś kiedyś może się będzie przesiadał ...

O właśnie, Radom ma takie możliwości, zbudować porządną kolej do Warszawy i wpakować tam tanie linie ...

Lublin już zrobił CPK w mieście - w centrum miasta, w miejscu, gdzie wszędzie daleko i trzeba się turlać po 40 minut, był dworzec autobusowy blisko centrum miasta, 10 minut z buta do centrum czy szpitali, to nie, decydentom się nie podobało, bo można by teren developerom opchnąć na bagnach, teraz ludzie klną, do Lublina większość przyjeżdża autem, żeby się nie bujać z dworca do szpitala 40 minut MPK albo busiarze zatrzymują się blisko starego dworca, z tego nowego jeździ może 10% podróżnych

co z tego, że to rzut beretem od dworca PKP, jak przjedziesz po 17:00 i żadnego busa nigdzie nie złapiesz

jak coś się robi, trzeba to robić od podstaw i z głową

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, nie napisał(a):

🚨611 MILIONÓW złotych na jachty, kije golfowe, klub swingersów, chwilówki. 

W zamian odrzucane wnioski szpitali - jak chociażby Narodowego Instytutu Onkologii.

To jest niepojęte. Gigantyczny skandal. Kanciarstwo Platformy Obywatelskiej.

Ile poszlo na mobilne ołtarze i ławeczki patriotyczne co się po pół roku rozleciały ??

4 minuty temu, jahooo napisał(a):

Właśnie, z głową ... A PiSowski projekt jest taki sam jak elektrownia w Ostrołęce ...

Ludziom nie są potrzebne koleje 300km/ha do lotniska w drugim końcu kraju. Ludzie potrzebują dobrej, punktualnej kolei lokalnej. Porządnych lokalnych dróg ...

Miasto powiatowe nie ma zaplanowanego ani jednego przystanku w ramach tej specjalnej kolei CPK, rozumiem, że nie wszystkie pociągi będą się zatrzymywać, bo są ich różne kategorie, ale dla miasta powiatowego nie jest zaplanowany żaden przystanek/dworzec ... To na ch*j taka kolej ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

Lublin już zrobił CPK w mieście - w centrum miasta, w miejscu, gdzie wszędzie daleko i trzeba się turlać po 40 minut, był dworzec autobusowy blisko centrum miasta, 10 minut z buta do centrum czy szpitali, to nie, decydentom się nie podobało, bo można by teren developerom opchnąć na bagnach, teraz ludzie klną, do Lublina większość przyjeżdża autem, żeby się nie bujać z dworca do szpitala 40 minut MPK albo busiarze zatrzymują się blisko starego dworca, z tego nowego jeździ może 10% podróżnych

co z tego, że to rzut beretem od dworca PKP, jak przjedziesz po 17:00 i żadnego busa nigdzie nie złapiesz

a ostatnio coś głośno o Lublinie żę fajne miasto na weekendowy wypad 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Lublin już zrobił CPK w mieście - w centrum miasta

Ale tam kiedyś był dworzec autobusowy i odjeżdżały z niego autobusy właśnie w Twoim kierunku.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Jak Kazimierz Dolny, ale tylko motocyklem, bo samochodem będziesz stał 3h w korku przed miastem xD

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

bo na starówce już praktycznie nie ma firm a i ludzie nie chcą tam mieszkać, pół miasta strefa płatnego parkowania, generalnie dla mnie to miasto porażka

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jak Kazimierz Dolny, ale tylko motocyklem, bo samochodem będziesz stał 3h w korku przed miastem xD

Jadąc od Puław miń zjazd na Kazimierz i trochę dalej skręć na Opole Lubelskie. To droga na Wilków. Zajedziesz do Kazimierza od drugiej strony.