Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Dla tych dwóch osobników @hubertuss i @Tomasz0611 ważne jest gdzie wyprodukowane ubranie nawrockiego a nie to czym do siebie przekonał ich składająć np 100 konkretów i ile z nich ich zrealizował .

To takie głukowate środowisko co nie pamięta nawet co ich własny idol opowiadał 

No ile z tych konkretów zrealizował Nawrocki gdzie ten tani prąd? A podatki od banków podnieśli a Nawrocki mówił, że nie podpisze podniesienia podatków to gdzie te konkrety?

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dla nich też ważne jest że sami sobie wypłacimy reparacje 

No Nawrockiemu już dali czapkę i buty to może i my dostaniemy po czapce i parze butów.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Pokazałem ci że są polskie firmy a ty dalej udajesz ze deszcz pada jak na ciebie plują Przykro mi ,że po raz kolejny Nawrocki zrobił z was durni a wy się tu teraz musicie pruć by go wytłumaczyć. Tylko nie wiem przed kim.

NO ty pierwsza bo Tomek wrzucił foto jak z was zrobili durni. Jak Nawrocki mówi o Polsce o patriotyzmie a w niemieckich ciuchach chodzi. Puściło ci ciśnienie i ci się udało zacząłeś obrażać to cię wyprostowałem trochę 

Tak na szybko w minutę znalazłem po jednym przykładzie w necie jest więcej tych firm. Kancelaria prezydenta RP ma siły i środki by zweryfikować kto gdzie szyje i zamówić nawet specjalnie z polskich firm itd. Bo jak ci pisali tu inni szyje się w Polsce co ty wypierałeś bo Nawrocki nosi niemieckie.

Republika nawet z fanów sportu potrafi zrobić durni

TV Republika wywołała euforię. Szybko przyszło rozczarowanie. "Przecież to kabaret"

Wywołało to duże rozczarowanie. "Brawo za doprecyzowanie, bo we wczorajszym ogłoszeniu lał Pan wodę jak na rozprawce maturalnej, żeby tylko nie wspomnieć, że będziecie w Republice robić zwykłe studio bez obrazu meczowego", "Wczorajszy wpis to populizm w sportowym wydaniu", "Z całym szacunkiem. Kto normalny będzie siedział w nocy przed tv, żeby oglądać komentarz meczu?", "Przecież to kabaret. Brakuje jeszcze tylko materiałów nagrywanych przez okno sąsiada" — komentują internauci.

Komentują tacy jak Ty co mają gdzieś zamknięte oddziały w szpitalach a sami ciuchy kupują takie jakie im się podobają a to skąd one pochodzą to ostania rzecz 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Skoro to takie łatwe to dlaczego dziad z Żoliborza nie załatwił nawet złotówki przez 8 lat ?? Miał swojego premiera, swojego prezydenta i wielki ch*j ...

A dlaczego Rudy dziad nawet nie odezwie się słowem? Tylko pieprzy głupoty 

1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

No ile z tych konkretów zrealizował Nawrocki gdzie ten tani prąd? A podatki od banków podnieśli a Nawrocki mówił, że nie podpisze podniesienia podatków to gdzie te konkrety?

No Nawrockiemu już dali czapkę i buty to może i my dostaniemy po czapce i parze butów.

Skąd wiesz że mu dali? 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

I wyborca zjednoczonej pseudoprawicy już nie wie co powiedzieć xD bo go jego ukochana partia znowu wydymała bez mydła xD

• Like 1
Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

To dymanie od 2 lat za rudego tuska się skończyło ?

Tyle w tobie uciechy więc nie ma dymania polaków od 2023 ?

Chłopie, gdzie są te miliony reparacji które wywalczył PiS, proste pytanie, podobno bardzo łatwo można zdobyć te pieniądze, tak tłumaczy wódz z łupieżem na marynarce ...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I wyborca zjednoczonej pseudoprawicy już nie wie co powiedzieć xD bo go jego ukochana partia znowu wydymała bez mydła xD

A co mam powiedzieć, czekam aż obecny rząd weźmie się do roboty ,  a nie jakieś ustawy pieskowe 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A co mam powiedzieć, czekam aż obecny rząd weźmie się do roboty ,  a nie jakieś ustawy pieskowe 

No nie przyznasz że PiS i Nowogrodzki wydymał cię bez mydła w sprawie reparacji ?? xD 

Były marzenia o biliardach, a nie ma nawet złamanego eurocenta xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

No nie przyznasz że PiS i Nowogrodzki wydymał cię bez mydła w sprawie reparacji ?? xD

Jak mnie wydymał? Nigdy nie liczyłem że będą ale chociaż ktoś miał odwagę powiedzieć ile tak naprawdę Niemcy nam są winni za zniszczenia 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

tak są w Polsce szwalnie i  firmy odierzowe 

Są, i to dużo, problem jest tylko taki, że szyją na zlecenie produkty z metkami z Niemiec czy Francji. Dlatego kupując odzież czu buty, jest duże prawdopodobieństwo, że kupujesz produkt z Polski.

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jak mnie wydymał? Nigdy nie liczyłem że będą ale chociaż ktoś miał odwagę powiedzieć ile tak naprawdę Niemcy nam są winni za zniszczenia 

Czyli tak jak ja, tylko ja uważam że już dostaliśmy odszkodowanie od Niemiec, w postaci Pomorza, Śląska, Opolszczyzny, Mazur i lubuskiego ;) A teraz powinniśmy się starać o odszkodowania od ruska za Lwów, Wilno i całe Kresy Wschodnie.

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Są, i to dużo, problem jest tylko taki, że szyją na zlecenie produkty z metkami z Niemiec czy Francji. Dlatego kupując odzież czu buty, jest duże prawdopodobieństwo, że kupujesz produkt z Polski.

Prezydent Francji nie wsiądzie do BMW, Audi czy Mercedesa, bo by go naród zajebał, a nasz popierdala w niemieckiej czapeczce i butach, a jego klakiery go jeszcze bronią ...

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czyli tak jak ja, tylko ja uważam że już dostaliśmy odszkodowanie od Niemiec, w postaci Pomorza, Śląska, Opolszczyzny, Mazur i lubuskiego ;) A teraz powinniśmy się starać o odszkodowania od ruska za Lwów, Wilno i całe Kresy Wschodnie.

Prezydent Francji nie wsiądzie do BMW, Audi czy Mercedesa, bo by go naród zajebał, a nasz popierdala w niemieckiej czapeczce i butach, a jego klakiery go jeszcze bronią ...

ja go nie bronię, piszę tylko, jak wygląda sytuacja, szwagierka szyje w takiej szwalni, tonie mają nic własnego, same obce i to bardzo znane marki, i tak prawie w każdej szwalni w naszym kraju

fakt, mamy też swoje marki, niestety, tylko polskobrzmiące, bo tych z własnością krajową to ja jakoś nie bardzo kojarzę

Opublikowano

w branży odzieżowej nie jest zle jeszcze ale będzie gorzej i to nie wina rzadu tylko z czasem zabraknie rąk do pracy , zawód kiepsko płatny a praca ciężka , całą smietankę spija handel , mamy sporo dobrych firm , 4f , reserwed , wistula , wólczanka czy wyroby ze skóry kruk itd 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

FB_IMG_1764838971106.jpg

A to wiesz co to jest ?? Używasz przy ręcznych robótkach ?? xD Co na to ksiądz proboszcz ?? xD

Jak chcesz Marcinku to niedługo znajomy będzie miał na handel Mercedesa takiego jak szponiasta szuka ;)

5 minut temu, jarecki napisał(a):

mamy sporo dobrych firm , 4f , reserwed , wistula , wólczanka czy wyroby ze skóry kruk itd 

Ciuchów motocyklowych mamy też sporo krajowych, większość to niestety szyte w Pakistanie. Ale zawsze coś w kraju z tego zostaje. A jest i np firma co jeansy motocyklowe szyje w kraju. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie, gdzie są te miliony reparacji które wywalczył PiS, proste pytanie, podobno bardzo łatwo można zdobyć te pieniądze, tak tłumaczy wódz z łupieżem na marynarce ...

Co mają reparacje do deklaracji i obietnic składanych w kampaniach 2023 i 2025r ?😂

Skoro PIS nas dymał to jak jest od 2 lat ?

Proste pytanie jak jest z tym dymaniem polaków . Gdzie i kiedy się skończyło 

35 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale te firmy chętnie uszyły by dla prezydenta. Tylko patriota Nawrocki woli niemieckie.

Ty jesteś tak odchylony, że wydaję ci się że prezydent co założy czy zje będzie oglądał 2 razy zanim to założy czy pochylał się nad służbą zdrowia , mercosurem , zielonym ładem itp

Jak to mówią głupi śmieje się z samego siebie i do siebie

4 minuty temu, racyl napisał(a):

Co mają reparacje do deklaracji i obietnic składanych przez tuska w kampaniach 2023 i 2025r ?😂

Skoro PIS nas dymał to jak jest od 2 lat ?

Proste pytanie jak jest z tym dymaniem polaków . Gdzie i kiedy się skończyło 

Edytowane przez racyl
  • Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, jarecki napisał(a):

w branży odzieżowej nie jest zle jeszcze ale będzie gorzej i to nie wina rzadu tylko z czasem zabraknie rąk do pracy , zawód kiepsko płatny a praca ciężka , całą smietankę spija handel , mamy sporo dobrych firm , 4f , reserwed , wistula , wólczanka czy wyroby ze skóry kruk itd 

Ochnik. Kiedyś na studiach kupiłem sobie od nich kurtkę skórzaną  bo modne były 997 zł zapłaciłem gdzieś koło 2000 roku. Służyła mi z 10 lat i się trzymałą. Służyła by dalej ale raz gdzieś wilgotną do szafy powiesiłem i spleśniała 😄 Wszedłem teraz na ich stronę i dużo drożej nie jest.

Opublikowano
W dniu 2.12.2025 o 08:47, jacek1296 napisał(a):

Pismo Fotygi:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://orka2.sejm.gov.pl/IZ5.nsf/main/27941F4D&ved=2ahUKEwjd6NqWsp6RAxWvRvEDHfScKwAQFnoECC8QAQ&usg=AOvVaw1JerZAA-7QX3CG6o9htvIR 

a w nim:

III. W odniesieniu do zagadnienia reparacji i zrzeczenia się ich przez Polskę pozwolę sobie przedstawić następujące stanowisko:

Problem niemieckich reparacji wojennych został rozwiązany przez trzy zwycięskie mocarstwa: ZSRR, USA i Wielką Brytanię na konferencji w Jałcie i w Poczdamie. Polska nie miała prawa głosu w tej sprawie. 

Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał(a):

Ty jesteś tak odchylony, że wydaję ci się że prezydent co założy czy zje będzie oglądał 2 razy zanim to założy czy pochylał się nad służbą zdrowia , mercosurem , zielonym ładem itp

Jak to mówią głupi śmieje się z samego siebie i do siebie

NO powinien bo jeszcze tył na przód założy albo damskie mu podsuną. 😄 Sekta widać trwa w usprawiedliwianiu Nawrockiego niezłomnie. Ale jak by na Tusku coś niemieckiego zauważyli to by dopiero był szał i atak.

Opublikowano (edytowane)

Są następne padłe dziki w centrum hodowli Polskiej .

Śmieli się jak na wschodzie zaczynał szaleć ASF wiec maja też .

Kolejne padłe dziki pod Piotrkowem. "Rolników czeka nowa rzeczywistość"

Niepokojące odkrycia w powiecie piotrkowskim postawiły na nogi służby weterynaryjne i hodowców trzody chlewnej. W rejonie będącym jednym z najważniejszych centrów produkcji świń w Polsce odnaleziono kolejne padłe dziki, a wstępne ustalenia wskazują, że sprawa może mieć podłoże nie tylko epizootyczne, lecz także kryminalne.

użby znalazły kolejne dziki .

Na zwołanej w czwartek, 4 grudnia konferencji minister rolnictwa zasugerował, że może to być kolejna odsłona rosyjskiej dywersji na terytorium Polski. – Nie wykluczamy sabotażu, w tym wschodniej dywersji. Chronimy polską wieś i nie pozwolimy na celowe roznoszenie

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/dziki-2554752

Dla przypomnienia od 1 STYCZNIA 2026 WCHODZI UMOWA HANDLOWA z Ameryką tysiące ton świń , mleka , serów i tak w h....j wymieniać przyjedzie do Europy .

Chłopi nadal nie mogą zrozumieć nie dociera że umowa handlowa z Mercosur nie zagraża Polskim rolnikom - KOMISJA EUROPEJSKA ZAPEWNIŁA .

Protest przeciwko umowie UE-Mercosur. Rolnicy zablokowali autostradę

W piątek rolnicy ze Szczecina zablokowali drogę S3 w woj. zachodniopomorskim. Protestowali przeciwko umowie UE-Mercosur. Podczas akcji użyto około 60 pojazdów, które zablokowały ruch.

Rolnicy ze Szczecina zablokowali trasę S3 w woj. zachodnio pomorskim.

Protest był wyrazem sprzeciwu wobec umowy UE-Mercosur.

Uczestnicy akcji użyli ok. 60 pojazdów, blokując ruch na dwie godziny.

CO TAK SIĘ BOJĄ CHŁOPI Z ZACHODNICH STRON OPOLSKI - Szczecina i Pomorskiego ?.

POLSKA MA STANOWCZO ZADROGĄ PRODUKCJĘ ROLNĄ I PRZEMYSŁOWĄ .

Takich Polityków jak RADEK SIKORSKI NAM W POLSCE potrzeba .

Minister Sikorski ogłosił, że wspólnie z Niemcami i Norwegią przeznaczymy łącznie 500 milionów dolarów na zakup broni dla Ukrainy i dodał: "Mamy nadzieję, że Ukraina to zauważy" 

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

@racyl nie chce tu wam wchodzić w kłótnie ale ty o 100 konkretach piszesz że nie zrealizowane .A mam wypisac ci ze 100 konkretow nie zrealizowanych przes PiS ?  Głupotą jest kłótnia o jednych i drugich bo i to debile i to debile ale z dwojga złego to koalicja przynajmniej mniejszych debili robi ze swoich wyborców aniżeli PiS ze swoich no i jak by nie patrzeć poparcie w polsce ma wyższe i elektorat bardziej wykształcony.  Należy też dodać że PiS zrobił sobie z kościoła własne podwórko i w ten sposób pozyskał dużo wyborców takich którzy są w stanie uwierzyć że jak się nie jest za PiS to nie katolik jestem . Kościół natomiast stracił w ten sposób dużo wiernych bo ludzie ewidentnie się wkurwili jak księża na mszy mówili że jeden człowiek to zło a inny jest cudowny cudotwórca i fajny i tak dalej . W pis też znajdziemy dużo więcej Baranów którzy zdania nie umieją skleić i normalnie się wypowiedzieć a do ,,rządzenia'' się rwa  . Można by długo mówić o jednych i drugich 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, alfa napisał(a):

@racyl nie chce tu wam wchodzić w kłótnie ale ty o 100 konkretach piszesz że nie zrealizowane .A mam wypisac ci ze 100 konkretow nie zrealizowanych przes PiS ?  Głupotą jest kłótnia o jednych i drugich bo i to debile i to debile ale z dwojga złego to koalicja przynajmniej mniejszych debili robi ze swoich wyborców aniżeli PiS ze swoich no i jak by nie patrzeć poparcie w polsce ma wyższe i elektorat bardziej wykształcony.  Należy też dodać że PiS zrobił sobie z kościoła własne podwórko i w ten sposób pozyskał dużo wyborców takich którzy są w stanie uwierzyć że jak się nie jest za PiS to nie katolik jestem . Kościół natomiast stracił w ten sposób dużo wiernych bo ludzie ewidentnie się wkurwili jak księża na mszy mówili że jeden człowiek to zło a inny jest cudowny cudotwórca i fajny i tak dalej . W pis też znajdziemy dużo więcej Baranów którzy zdania nie umieją skleić i normalnie się wypowiedzieć a do ,,rządzenia'' się rwa  . Można by długo mówić o jednych i drugich 

Miała być zlikwidowana tvp a 3mld miało pójść na onkologię . tvp dalej działa, kasa płynie 

Było za dużo ministrów i wiceministrów i za drogo za pis . teraz jest jeszcze więcej 

Był za duży deficyt i duża dziura budźetowa jak pis rządził , teraz jest jeszcze większa 

Socjal rozdawany przez pis był czymś złym i ludzie mieli z tego powodu rzucać pracę . teraz jest tak samo

Budowa płutu na granicy była nie potrzebna i mieli rozbierać . teraz jest potrzebny i dołożyli jeszcze elektronicznych zabezpieczeń

Zatrzymywanie imigrantów na granicy przez straż graniczną było hańbą i wyzywali strażników . teraz jest już wszystko w porządku 

itp ....

Miała być nowa jakoś za rządów PO i lewactwa a robią tak samo jak pis 

Już pomijając te 100konkretów PO robi większych idiotów ze swoich wyborców bo wchodzi w buty pis i podobnie robi przecząc temu co wcześniej samo dobrowolnie niczym nie przymuszana opowiadała 

Kościół nie jest żadną siłą może sobie mówić co chcę a czy ktoś posłucha to już jego wola 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał(a):

Jak widzę te plony na zachodnim Pomorzu to się nie dziwię że protestują..

Totalna nędza,nawet wyższe ceny tego nie zrekompensują 

Nędza to Jacuś u ciebie jest, ściernisko zielone od zielska xD