Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mercosur  jest już zatwierdzony i po h*j drożyć temat  20 Grudnia 2025 .

BURZA NA POCZĄTKU OBRAD! CZARZASTY WYŁĄCZYŁ GIERTYCHOWI MIKROFON!    To jest dopiero Marszałek nie to co Hołownia .

Opublikowano
5 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale stacje paliw ma własną 😛 i podobno kolejki są 

Według Ciebie dobrze zrobił wetując ustawę łańcuchową/kojcowa czy nie ?

Źle zrobił. Był by bat na pewnych ludzi. Trzymanie psa na łańcuchu w dzisiejszych czasach to upadek umysłowy i mentalny właściciela. Kiedyś ok. Ale dzisiaj. Przy dostępności wszelkiego rodzaju materiałów itd.

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Trzymanie psa na łańcuchu w dzisiejszych czasach to upadek umysłowy i

Co w tym złego?

Leki dość długi łańcuch nie jest czymś strasznym moim zdaniem.

W kojcu lepiej?

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co w tym złego?

Leki dość długi łańcuch nie jest czymś strasznym moim zdaniem.

W kojcu lepiej?

Zależy jaki pies, dla jakiegoś owczarka czy bernardyna łańcuch od krowy może być, ale jak jakiś psiak co 5kg waży to łańcuch może ważyć tyle samo co ten kundelek ... U nas na wsi już mało gdzie pies na łańcuchu, w kojcach mało gdzie też siedzą, zazwyczaj podwórka z pozamykanymi bramami i psiaki sobie ganiają .

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Zależy jaki pies, dla jakiegoś owczarka czy bernardyna łańcuch od krowy może być, ale jak jakiś psiak co 5kg waży to łańcuch może ważyć tyle samo co ten kundelek ... U nas na wsi już mało gdzie pies na łańcuchu, w kojcach mało gdzie też siedzą, zazwyczaj podwórka z pozamykanymi bramami i psiaki sobie ganiają .

Bramę otwieram i co wtedy z psiakiem?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bramę otwieram i co wtedy z psiakiem?

Ja mam kojec i dwa podwórka, zamykam ich np na jednym podwórku i wtedy na drugim otwieram sobie bramy jak mi się podoba. Tak samo jak goście przyjeżdżają to psy idą na drugie podwórko. Jak gdzieś na krótko jadę to zamykam ich w kojcu, jak wiem, że zejdzie się dłużej to zostają na jednym czy drugim podwórku.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, jacek1296 napisał(a):

Kojec 20m2 to idiotyzm. 10m2 na psa przy wypuszczaniu na noc to świat i ludzie. 

Bo powinno się rozgraniczyć chwilowe zamykanie psa w kojcu od siedzenia 24h 7 dni w tygodniu ...

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, racyl napisał(a):

Widzisz na tyle jesteś nie ogarnięty że podstawowego zagadnienia w biznesie nie rozumiesz a uważasz sie za wielkiego przedsiębiorcę 😂.

Biznes można zrobić na tym na co jest zapotrzebowanie a nie na tym co byś chciał żeby było zapotrzebowanie 

Wyzywasz ludzi od motłochu bo nie pozwalasz na wolny rynek który sam może zdecydować 

Kolego piosenki stają się przebojami nie zawsze te które chcą nawet .sami artyści . prawdziwym artystą jest który tworzy cały czas i ludziom to się podoba a nie ten co miał jeden, dwa hity a potem śpiewa to przez 20 lat  to samo .

Złote płyty, pieniadze, koncerty mówią same za siebie co jest wartościowe a co nie 

Oczywiście że kasa jest na tym na co jest popyt. To oczywista oczywistość. Problemem jest tylko (i aż) że popyt generują ciemne masy bez gustu. Lenin też głosił tezy na które był popyt wśród motłochu i jak się skończyło? Pieniądze i płyty mówią co jest wartościowe? Absolutnie nie - mówią tylko o tym ze jest duży rynek na taką chałturę  

6 godzin temu, jarecki napisał(a):

Skolim ma ciekawą barwę głosu , już kilka dni temu pisałem w chyba w cenie paliw , troche mi Rynkowskiego przypomina z ta chrypką . a Wodeckiego nigdy go nie słuchałem ale słyszałem  barwe głosu ma bardziej pod disco polo niż ten Skolim 

A to jaką według ciebie trza mieć barwę na disco polo? Z resztą - jakiej by nie mieli to przepuszczą przez mikser i da się słuchac a na koncercie i tak wszyscy pijani to z playbacku pódzie i lud sie będzie cieszył. 

3 godziny temu, galan99 napisał(a):

Psychiatra  natychmiast potrzebny . 

No to dzwoń i się umawiaj.

1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

Oczywiście, że nie, ale poza singapurskim relatywnie "światłym" zamordyzmem, który chyba w ostatecznym rozrachunku więcej dał niż zabrał społeczeństwu. To pozostałe przypadki chociażby patrzeć blisko w historii XIX, XX i XXI wiecznej by nie cofać się dalej w czasy mniej rozwiniętych społeczeństw nie napawają optymizmem. Gdzie byśmy nie spojrzeli w czasie i przestrzeni wszystkie te zamordyzmy tak o które tu nawołujecie, bo sam nie jesteś. Otóż niestety te trzymanie za mordę zawsze kończyło się źle albo tragicznie i to zazwyczaj bardzo szybko.

Czyli albo "róbta co chceta" albo zamordyzm? Nic pośrodku? 

a to z ciekawości czegóż to słucha opozycjonista świata? Ze też tak wzgardliwie o muzyce dla mas?

Czego słucham? Byłoby ze 2 strony pisania ale zaczynając od rzeczy popularnych to z rodzimych lubię Wodeckiego, ONA ze względu głównie na instrumentarium, Zalewskiego, KNŻ, Varius Manx ale ze Stankiewicz i pojedyńcze utwory lub albumy pomniejszych. Zagranica to z ulubionych Faith No More, kilka płyt Queen, Dire straits, Knopfler solo, stare GN'R, niektóre kawałki  Extreme, Led Zeppelin, czasem coś Doors, RHCP,  Foo Fighters ze względu na Grohla. Bywa że sięgam po Sinatrę, Genesis z Peterem Gabrielem, Pixies, B52s ze względu na głos  Kate Pierson i pewnie jeszcze sporo by się znalazło.    Z rzeczy ambitniejszych  Al di Meola, Satriani, jazz w dobrym wydaniu, muzyka symfoniczna , ale tylko na sprzęcie stacjonarnym bo to za dobre żeby na byleczym słuchać. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo powinno się rozgraniczyć chwilowe zamykanie psa w kojcu od siedzenia 24h 7 dni w tygodniu ...

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
28 minut temu, hubertuss napisał(a):

Źle zrobił. Był by bat na pewnych ludzi. Trzymanie psa na łańcuchu w dzisiejszych czasach to upadek umysłowy i mentalny właściciela. Kiedyś ok. Ale dzisiaj.

A czym k...... sie różnią dzisiejsze psy od tych co były kiedyś? Nawrocki zrobił bardzo dobrze choć pewnie po to żeby coś zawetować a nie w wyniku przemysleń , ale wyszło ok.  

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Rozumiem Twój tok myślenia ale kto to sprawdzi czy pies siedzi w kojcu 24h czy jest puszczany? Tego się nie da sprawdzić!ja mam małego psa w domu drugi jest powyżej 40 kg w kojcu oczywiście nigdy nie był na łańcuchu ,kojec jest zadaszony,buda ocieplona,pies jest puszczany na podwórko,każdy kto do mnie pszyszedł to mówił...,,ale te psy u Ciebie mają dobrze,jaki Tu masz ładny duży kojec...a się okazuje że wg ustawy którą Nawrocki nie podpisał to ten super kojec właśnie ma okolo 5/4 czyli musiałbym dokładnie liczyć cm czy się łapie czy może troszkę za mały...więc ja miłośnik psów trochę rozumiem to zawetowanie ustawy przez Prezydenta mimo wszystko.

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym pływanie i tekst

🏊‍♂️💥 TVP właśnie pokazało, jak głęboko ma polskie pływanie. I to bez nurkowania‼️ 🔥💦
Polacy walczą o finały Mistrzostw Europy, imprezy na poziomie, o którym Ekstraklasa może sobie pomarzyć.
Właśnie dzisiaj nasze sztafet 4×50 m zdobyły dwa medale (kobiety brąz, a mężczyźni srebro)‼️
A co robi TVP Sport❓️‼️‼️
Wrzuca transmisję do… TVP Białystok.
Bo na głównym kanale leci hit: 10. kontra 11. drużyna Ekstraklasy w 1/8 Pucharu Polski.
To już nawet nie absurd.
To śmieszność pomieszana z niekompetencją 🤦🏻‍♂️
Rekordy Europy? Szanse medalowe? Polacy w międzynarodowej czołówce?
Niewygodne. Nie mieści się między reklamą suplementów a kolejnym paździerzowym meczem o nic.
Pływacy zapieprzają po 10 treningów tygodniowo, reprezentują kraj na mistrzostwach kontynentu, a TVP daje im… regionalny kanał, który wielu widzów ma ukryty pod numerem 873, obok testów sygnału.
To nie jest sportowa polityka.
To sportowa pogarda.
Największa impreza sportowa roku trafia do „Białegostoku, proszę pani”, bo ktoś w TVP uznał, że lepiej pokazać kopaną, która ma tyle jakości, co paragon w Biedronce po promocjach.
Brawo TVP.
Po raz kolejny udowadniacie, że w Polsce nie liczy się poziom, charakter, praca i sukces —
liczy się kopana, nawet jeśli jest słaba jak herbata po czwartej dolewce.
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, MariuszDe napisał(a):

Tu masz ładny duży kojec...a się okazuje że wg ustawy którą Nawrocki nie podpisał to ten super kojec właśnie ma okolo 5/4 czyli musiałbym dokładnie liczyć cm czy się łapie czy może troszkę za mały...więc ja miłośnik psów trochę rozumiem to zawetowanie ustawy przez Prezydenta mimo wszystko.

Zależy kto by to sprawdzał ... Jak weterynaria to myślę że problemów by nie było, pamiętam jak świnie były, to zdrzało się, że brakowało 0,5m2 czy 1m2 do wymaganej ustawowo powierzchni to przymykali oko. Te całe organizacje zwierzęce powinny mieć zakaz wchodzenia na cudze podwórka, mogą zgłaszać, mogą być przy kontroli, ale kontrolować powinna weterynaria, a jak się właściciel nie zgadza to pod opieką policji ...

Opublikowano

Ta ustawa to jakiś bubel prawny pisany pod dyktando pseudofundacji żyjących z żebractwa i dotacji. 

Jeszcze zapis, że u osób na wsi itp pies ma mieć kojec 20m ale w fundacji i schroniskach 4m wystarczą.

Pojebani. Zabiorą psa od gospodarza gdzie pies miał 16m i wsadzą do 4m dla jego dobra.

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ta ustawa to jakiś bubel prawny pisany pod dyktando pseudofundacji żyjących z żebractwa i dotacji. 

Jeszcze zapis, że u osób na wsi itp pies ma mieć kojec 20m ale w fundacji i schroniskach 4m wystarczą.

Pojebani. Zabiorą psa od gospodarza gdzie pies miał 16m i wsadzą do 4m dla jego dobra.

a PIS to nie głosował za tą głupotą w sejmie? 

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A pewnie o to chodzi żeby pozabierać te rasowe i jeszcze na tym zarobić.

• Like 1