Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budapeszt piękne miasto.

Warto zwiedzić..

Nawet bardziej niż Kraków.

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy przypadkiem nie rozszerzasz za bardzo znowu granic swojej wsi?🤔

...nie widać tam takiego ...postępu....tam u was...tam hen, hen...na końcu...wszystkiego...🤭

Ale zielone tablice widać na samochodach.

A co u was widać??

4 godziny temu, dysydent napisał(a):

a jednak; w razie sieć energetyczna zawali to ....

ja nie pytałem czy jakiś Twój sąsiad ma elektryka a o to czy Ty nawet nie masz ale czy z raz tym jechałeś? jako kierowca - oczywiście

gów.o wiesz o mojej wsi skoro tak piszesz
gdy rowerem bez lusterka się gdzie wypuszczę (bo lubię trochę ruchu i taki mój ... "freak" to właśnie najbardziej mnie wqrwiają elektryki co mnie wyprzedzają; tego cholerstwa wcale nie słychać i musiałem się jeszcze na lusterka (takie większe) do bicykla wykosztować O.o

sam rozważam jakiegoś "melexa" na krótkie podjazdy np do sklepu tylko - tu masz rację - nie ma stacji ładowania w bezpośredniej okolicy sensownego zagęszczenia a poleganie tylko na własnej domowej ładowarce, no w teren nie zabiorę ze sobą a nie zawsze zaplanujesz tyle ile musisz wyjeździć i do baku paliwa donosę a prądu do aku nie zatem w takie ... "mniejludzia" tylko hybryda jeśli już.
Podmiejszczaki po Zamościu elektryczne jeżdżą ale ostatnio jak by jakoś ich mniej tylko to dotowane to wiadomo - debil ekonomiczny urzędas różne rzeczy zrobi aby sprostać "odgórnej linii władzy"

Już widzę te masy elektryków na lubelskiej wsi🤣

Sąsiadka ma .to nie wiem czy się liczy 🤣

Jeśli ja gluchawy słyszę elektryka to  ty kup sobie aparat..

3 godziny temu, dysydent napisał(a):

a tak to już jest; jedni nie potrafią pełnym zdaniem napisać a inni całe przeczytać
zwykle to jedni i ci sami

Inni w kosmos elaboratów odlatują 

2 godziny temu, Leszy napisał(a):

To wszystko dobre jest dla ludzi którzy liczą koszty bez amortyzacji.  😅🙃

To dla nas rolników idealne.my tak liczymy .

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał(a):

Jeśli ja gluchawy słyszę elektryka to  ty kup sobie aparat.

asfalt ma znaczenie , są rodzaje nawierzchni  co praktycznie nie słychać , dobór dobrych odmian opon  też ma wpływ spory . Około 10 lat temu przy remoncie drogi zastosowano metode która ograniczyć miała poziom głosnośći około 300 metrów odemnie na odcinku 2 km nie znam wyników badań , jeszcze teren zabudowany też ten minimalny dzwiek lepiej słychać bo sie odbija od domów , płotów itd 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
33 minuty temu, jacus napisał(a):

Ale zielone tablice widać na samochodach.

A u nas , w Priwislanskim Kraju, takich niet. Tolka łoszadnaja tieliega , kibitka.

• Haha 1
Opublikowano

Ja nie jestem przeciwko elektrykom. Tyle, że w tej chwili jeżdżący samochodami na zwykłe paliwa sponsorują tych z elektrykami. A jak zmienią się proporcje elektryki vs spalinowe, rząd nałoży wszelkie zawieszone do tej pory podatki na energię do pojazdów. A ubezpieczyciele zrewidują stawki OC i AC do realnych kosztów. Tak, jak teraz elektryki mogą być delikatnie tańsze w eksploatacji od spalinowych, to szybko się zmieni na niekorzyść elektryków. Tyle, że w wyniku sztucznie kreowanego popytu na elektryki i administracyjnych barier na produkcję aut spalinowych, nie będzie już odwrotu. Auto stanie się , tak samo jak mieszkanie, towarem luksusowym.  Wrócimy do początków motoryzacji, gdy nieliczni podróżowali samochodami,a plebs na piechotę albo pociągami, o ile było ich stać. To jest ten rozwój cywilizacji. Śmiejecie się z Afryki, że mieszkają w chatkach z g...

Może i tak, ale własnych, bez kredytów na 3/4 życia. A dzieki posranym marzeniom UE zapewne i takiej chatki nie pozwolą wam postawić na własnej działce. Lenin leży w mauzoleum i klaszcze, jak to komunizm zawitał do Europy w najbardziej głupiej postaci.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Peron dziadkowi odjeżdża coraz bardziej. Kaczyński widzi, ze afery go mogą pogrążyć i będąc w opozycji będzie tracił poparcie. 

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano

a ja spokojnie moge jezdzic na zwyklym rowerze 🤣, troche kilometrow sie robi . nawet dzisiaj .

57 minut temu, mirro napisał(a):

A u nas , w Priwislanskim Kraju, takich niet. Tolka łoszadnaja tieliega , kibitka.

a jakby sie rozpedzil kibitka do kitajcow to tam podobno  elektrykow nie brak.

elektryki to raczej slepy zaulek motoryzacji-chyba ze amerykanscy naukowcy 🤣

ale i kiedys jezdzili na oleju rzepakowym i aut elektrycznych tez nie brakowalo.

• Haha 1
Opublikowano

Zakupy nie są nauką ścisłą. Ludzie są wstanie zapłacić (a nawet przepuścić)jedynie za markę, za prestiż czy za zwykłe zaspokojenie pragnień. 

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Dlatego nie piszę, że wszyscy ale coraz więcej na drogach tego widać. 

Opublikowano

My może nie ale nasze dzieci z pewnością wybiorą elektryki , Chińczycy udowodnili że te samochody nie muszą być droższe od benzynowych a cena dla większości kupujących jest decydującą 

Opublikowano

Nie ma co się śmiać. U Niemca jeśli nie szkodujesz kasy kupisz ładną sztukę nawet jak szukasz 15 letniego auta. Kumpel kupował tak na wiosnę dla żonki hondę crv. W cenie szrotów u polskich handlarzy znalazł ładną w oryginale. Sobie kupił kilka lat temu ładnego clk z 2007 roku choć zapłacił nie mało.

Kiedyś kupował 3 letnie mini. Serwis wszystko jak trzeba igiełka. Po przyjeździe do Polski okazało się, że padła pompa wysokiego ciśnienia wada tych silników. Odkrył w aso BMW w PL, że auto miało ta usterkę zdiagnozowaną w DE. Czyli wiedzieli. Wysłał do komisu pismo z żądaniem zwrotu kasy za naprawę. Olali go. Wziął kancelarię prawną która się tym zajmuje z Berlina od razu zapłacili coś na nasze koło 5 tys zł. Niemcy nawet prawo dla kupującego wóz używany mają lepsze i wozy lepsze. 

Opublikowano

W PL trudno wyegzekwować rękojmie , jak sprzedawałem kombajn ANNA w umie zapisałem żę nabywca zapoznał sie ze stanem technicznym kombajnu i zaakceptował stan , podpisał się i tyle 

Opublikowano (edytowane)

Kumplowi kazali podpisać, że zapoznał się ze stanem auta i coś mu na kitowali czy nie zobaczył na fakturze nie pamiętam, że kupił od nich jako firma handlująca. I guzik dało. Kasę musieli oddać za pompę. A firma grube auta miała, to mini za jakieś 70 tys było najtańszym w ofercie. 

Niemieckie prawo chroni lepiej klienta kupującego u handlarzy. Miny mają tam przeważnie dopisane na export i handlarz na Niemcy tego nie sprzeda. Tylko np polskiemu handlarzowi. Żeby to przeszło przez klika rąk zanim ktoś na minę się właduje. 

main_03najlepsze_po_czenia_ny_sekcja.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał(a):

Sąsiadka ma .to nie wiem czy się liczy 🤣

Jeśli ja gluchawy słyszę elektryka to  ty kup sobie aparat..

liczy się

rowerem jak wiatr w uszach szumi to i aparat nie pomoże a nawet jak z wiatrem to szum opon roweru bliżej i potrafi zagłuszyć elektryka
na ruchliwej szosie nieistotne bo wiadomo; gorzej na jakiej bocznej gdy rzadko kiedy co jedzie i się nie spodziewasz a tu cię wyprzedza a zagapisz i przy poboczu nie jedziesz to jeszcze obtrąbi :D
dwóch sąsiadów ma i kilka razy już mnie zaskoczyli w ten sposób. Piechotą - oczywiście usłyszę. U mnie wzrok bardziej zdefektowany i słuch przez to wyostrzony choć powyżej 14kHz (dawno sprawdzałem bo może już i 12kHz poszło w pi.du) już nie słyszę ale to cecha wieku, kiedyś do 22kHz jeszcze coś tam słyszałem no chyba że generator czy wzmacniacz co oszukiwał a miałem do czynienia z elektroakustyką to wiem co piszę

o ile dobrze pamiętam to i Ty coś w temacie pisałeś, czyli więcej tłumaczyć nie muszę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ooooooooooo qurwa 

Nasz News: Jak ustaliliśmy, w telefonie rosyjskiego szpiega Pawła Rubcowa znajdował się kontakt do obecnego ministra sprawiedliwości Waldemara Żurka, a także korespondencja prowadzona za pośrednictwem komunikatorów.
Zdaniem naszych informatorów z ABW atmosfera w ministerstwie po dzisiejszych publikacjach gęstnieje z każdą godziną. W kuluarach mówi się o „bliskich konsultacjach” i „niespodziewanych powiązaniach”, których ujawnienie mogłoby zachwiać dalszą przyszłością ministra Żurka.
za Jack Strong Może być zdjęciem przedstawiającym newsroom i tekst na pl X

Nowy podatek może całkowicie zmienić reguły gry dla kierowców aut elektrycznych. Zgodnie z projektem od 2028 roku mają oni płacić za każdy przejechany kilometr. Tyle że... może to zatrzymać rozwój elektromobilności

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Już nawet Tyszka z konfy sypie pisiorów. Kolejny może być Kowalski. Jak mylicie kiedy poparcie pisu zjedzie na trwałe poniżej 20 %? @racyl @nie? Jak tam wasza propaganda słabiej działa czy co? Dlaczego poparcie pisu spada? Musicie się lepiej starać bo michy z centrali nie będzie.😄 To rząd Tuska powinien tracić poparcie a traci opozycja? Co tu się odje....ło?😄

• Haha 1