Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a czekaj
którędy to szły te pagery dla ... no tych z hezbollahu czy tam hamasu ? bo aż tak ich tam nie rozróżniam aby pamiętać aż takie szczegóły którzy to se kupili od .. no właśnie; czy nie przez Węgry czy coś mylę?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

8 godzin temu, mirro napisał(a):

Zbrodniarza należy aresztować.

jak najbardziej
każdego i bez żadnych wyjątków

21 godzin temu, dysydent napisał(a):

oko.press po pisdzielcach jechało jak po burej suce ale i z popaprańcami nie robi wyjątków
https://oko.press/list-zelazny-rzadu-tuska-dla-netanjahu-czyli-dewastujaca-sila-publicznego-zgorszenia

"...to klęska tej władzy"

jeśli ten żydowski kacyk wjedzie do Polski i swobodnie z niej wyjedzie to nigdy nie zagłosuję na kogokolwiek z obecnie rządzącej kliki tak jak nigdy nie głosowałem i nie zagłosuję na PiS
mam z tym wielki problem bo i alternatyw nie ma i ten żyd jeśli nie chce rozwalić władzy swoich sprzymierzeńców tutaj nie powinien się w Polsce pokazywać i nie korzystać ze swoistego listu żelaznego jaki całe to nasze popapraństwo mu obiecuje bo tylko umocni jawnie antyżydowskie partie zarówno w Polsce jak i okolicach
i nie jest to moja jakaś groźba czy wyrzut a dobra rada  bo czy to Żydzi czy Polacy to może to i popapraństwo ta klika nasza ale to jedyne nasze wspólne popapraństwo i żadnego innego nie mamy

To on jedzie? Pozwolą mu na to służby? Już kuchnia nic niewiem. Z drugiej strony - Duda by go wypuścił aktem łaski jakimś. Wtedy już chu., by bombki strzelił całkiem ..

Opublikowano
18 minut temu, Roman176 napisał(a):

tam nie ma błędu ty jesteś bardziej sciorany  

to co to w takim razie jest ten senk? To od "senk ju" czy od czegoś innego? 

Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał(a):

Trump otworzył zeszyt po tytułem who is who i tam mu ktoś podkreślił datę zakończenia kadencji opisanej jako last. Mprawiecki będzie się mógł wykazać z tego co wiem.

koniec jednego jest początkiem drugiego 

Opublikowano

chyba do innego podobnego oszusta w usa..

15 minut temu, Roman176 napisał(a):

tam nie ma błędu ty jesteś bardziej sciorany  

26 Marca 51 44-300 Wodzisław Śląski
Sprzet (nazwa, typ, firma, nr seryjny) Kontrakt Finał WOŚP
Aparat USG
Nr seryjny: A43000970
Philips
02/2004/XI 11
Monitor nieinwazyjny
Nr seryjny: USC3001722, USC3001588
PHILIPS
01/2004/XI 11
Glukometr
J&J
76/2003/XI 11
Pulsoksymetr
Nr seryjny: 1000134105
VIRIDIAN POLSKA Sp. z o.o.
87/2018/25 25
Pulsoksymetr
Nr seryjny: 1000132488
VIRIDIAN POLSKA Sp. z o.o.
87/2018/25 25
Wybrana placówka:
ZOZ Oddział Pediatryczny
Plebiscytowa 47 44-283 Rydułtowy
Sprzet (nazwa, typ, firma, nr seryjny) Kontrakt Finał WOŚP
Aparat EKG
Nr seryjny: 182/04
ASPEL
09/2004/XI 11
Monitor nieinwazyjny
Nr seryjny: USC3002045
PHILIPS
01/2004/XI 11
Pulsoksymetr
Nr seryjny: G02828693
TYCO
55/2003/XI 11
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2098
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2099
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2100
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2101
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2102
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
  11.  
  12.  
  13.  

Wysokiej jakości pulsoksymetry medyczne dla noworodków, dzieci i dorosłych

zrozumiales juz ze klamales nt sprzetu z wosp ?? czy dalej nie ogarniasz ??

nie tylko dla dzieci sie ich uzywa..

https://joemonster.org/art/73994/Odwolano_generala_bo_wojsko_zgubilo_miny_przeciwpancerne

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, jahooo napisał(a):

Tylko to była wojna, w każdym razie obie strony tak to uznawały. Państwo Palestyna nie jest w stanie wojny z Izraelem, tak samo Liban czy Syria. To tak jak zakapior w szkole co terroryzuje uczniów bo ma kumpla jeszcze większego zakapiora i mu się wydaje, że mu wolno. Ja uważam, że  osoba ścigana za zbrodnie wojenne nie na prawa postawić w Polsce nogi.

To była pelnoskalowa wojna, chcieli zniszczyć marynarkę USA żeby rządzić na wodzie. Zgadzam się z tobą nie powinien, ale widzisz co się dzieje, ponoć Tusk wcześniej to uzgodnił z ministrami niż Duda ogłosił amnestię. 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

Wysokiej jakości pulsoksymetry medyczne dla noworodków, dzieci i dorosłych

zrozumiales juz ze klamales nt sprzetu z wosp ?? czy dalej nie ogarniasz ??

nie tylko dla dzieci sie ich uzywa..

dobra dobra skończ pier**lić ....   

najlepsze jest to ze kopalnia dotuje niesamowicie szpitale wiec tam niema czego dać a taka hołota nawet łózka oblepiła  ... 

ja kupie im to a ty bd mnie tak wielbił koszt 800zł 

Opublikowano

mirro napisał:

4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Racyl do ciebie to nie mam słów, za całokształt nawet woda święcona nie pomoże. 

@racyl czy Ty widzisz , w swoim przypadku, jakieś sensowne zastosowanie wody święconej? Zapojka odpada na wstępie rozważań.

Dlaczego odpada? Diabła przegoni....

Opublikowano
Teraz, saszeta napisał(a):

Ty nie wiesz co to znaczy kultura. 

Znalazł😄o się cudeńko

Teraz, DTaras napisał(a):

Dlaczego odpada? Diabła przegoni....

Najciemniej pod latarnią

Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.01.2025 o 13:08, hubertuss napisał(a):

@nie widzę, że cię sprawy około odbytnicze mocno interesują. To twój konik? Dymanie wazelina teraz kolonoskopia coraz śmielej sobie poczynasz w tej zabawie.

Musk przyjaciel Trumpa idola pisowców wspiera właśnie w kampanii Niemieckiej AFD które twierdzi, ze dawne Niemcy wschodnie to są Niemcy środkowe. A wiecie gdzie wg nich leżą wschodnie? Brawo pis. Zawsze trzymacie z wrogami Polski.

dopiero teraz posta zauważyłem (8 godzin po)
ale może i dobrze bo zasługuje on na kilkukrotne jeszcze powtórzenie

tak - afd to nie tylko partia prorosyjska (z punktu Niemiec przynajmniej gospodarczo słusznie)
               to nie tylko antyimigracyjna (niemiecka antyimigracyjność się historycznie jak najgorzej kojarzy)
ale i rewizjonistyczna i żaden Polak nie powinien być zainteresowany jakimkolwiek sukcesem wyborczym tej partii bez względu na orientację polityczną (Polaka i wszystkich sąsiadujących z Niemcami nacji))

powrót do posta kontynuującego wątek

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

https://www.fundacjajsw.pl/wykaz-darowizn/darowizny-2022-rok-1

romus ma deklaracje ze nie bedzie korzystal ze sprzetu wosp.. na szczescie tylko dla siebie..

jest różnica 1800zł Owsiak               1,5mln ? jsw 

2 minuty temu, jacus napisał(a):

romus ma deklaracje ze nie bedzie korzystal ze sprzetu wosp.. na szczescie tylko dla siebie..

rodzinie tez zabroniles ?? 

dlaczego ja mam rezygnować bo płace ponad tyś na nfz więcej za rok zapłaciłem niż Owsiak tam dał a ja mam rezygnować bo dał pulsometr  ? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

jest różnica 1800zł Owsiak               1,5mln ? js.

To poszło na leczenie alkoholizmu górników i renty alkoholowe dla nich

Edytowane przez racyl
  • Haha 2
Opublikowano

ROK 2020

POMOC NA WALKĘ Z KORONAWIRUSEM

Nie sposób wymienić wszystkich osób, instytucji i firm, które w ostatnich dniach wspierają nas pomocą zarówno w formie rzeczowej, jak i finansowej. Wszystkim darczyńcom SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!

Wsparcie rzeczowe i finansowe dla naszego Szpitala przekazali:

• Fundacja JSW S.A. – wsparcie finansowe w kwocie 350 tys. zł,
  • Eko Okna S.A. – wsparcie finansowe w kwocie 500 tys. zł,
  • Barosz-Gwimet Sp. z o.o. – wsparcie finansowe w kwocie 5 tys. zł,
  • MOZ NSZZ Solidarność Pracowników Oświaty i Wychowania – wsparcie finansowe w kwocie 1,1 tys. zł,
  • NSZZ Solidarność – przekazane środki ochrony osobistej,
  • Bruk Sp. z o.o. Czyżowice – wsparcie finansowe w kwocie 5 tys. zł,
  • Wir Hurtownia Chemiczna – przekazane środki do dezynfekcji,
  • Sklep Bricomarche Wodzisław Śląski – przekazane paczki żywnościowe oraz środki do dezynfekcji,
  • Capek Sp. z o.o. Skrzyszów – wsparcie finansowe w kwocie 5 tys. zł oraz darmowe posiłki dla personelu Szpitala, sprzęt medyczny na potrzeby Stacji Pogotowia Ratunkowego,
  • Gros Sp. z o.o. Rybnik – wsparcie finansowe w kwocie 1 tys. zł,
  • Zakłady Mięsne Berger Sp. J. Rydułtowy – wsparcie finansowe w kwocie 3 tys. zł,
  • PTHU Matuszek Sp. J. Wodzisław Śląski – wsparcie finansowe w kwocie 20 tys. zł,
  • Euro-Park s.c Pszów – wsparcie finansowe w kwocie 1 tys. zł,
  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego s.c. Tomaszny Wodzisław Śląski – wsparcie finansowe w kwocie 2 tys. zł,
  • Jastrzębska Spółka Kolejowa Jastrzębie Zdrój – wsparcie finansowe w kwocie 2tys. zł,
  • Agro-Wodzisław Sp. z o.o. Sp. K. – wsparcie finansowe w kwocie 2 tys. zł,
  • Stowarzyszenie Ochrony Zdrowia Vita-Med – wsparcie finansowe w kwocie 5 tys. zł,
  • JSW KOKS S.A. – przekazane środki ochrony osobistej,
  • Związek Zawodowy Pracowników Zmianowych JSW Koks S.A. – wsparcie finansowe w kwocie 3,2 tys. zł,
  • Caritas Archidiecezji Katowickiej – środki ochrony osobistej zakupione ze środków zebranych w ramach zbiórki zorganizowanej dla PPZOZ,
  • Izba Gospodarcza w Wodzisławiu Śląskim – przekazane środki ochrony osobistej oraz wsparcie finansowe w kwocie 5 tys. zł,
  • KWK Rydułtowy – przekazane środki ochrony osobistej,
  • Polska Grupa Górnicza S.A. – przekazane środki ochrony osobistej,
  • 3DGence Sp. z o.o. Przyszowice – środki ochrony osobistej,
  • Restauracja Trattoria – darmowe posiłki dla personelu Szpitala,
  • Restauracja Chata Staropolska – darmowe posiłki dla personelu Szpitala,
  • Piekarnia T&T Gorzyce – darmowe posiłki dla personelu Szpitala,
  • Grupa Jordan Sp. z o.o. – darmowe posiłki dla personelu Szpitala o wartości 4 tys. zł,
  • Kibice Odry Wodzisław – przekazane środki ochrony osobistej, środki do dezynfekcji oraz wsparcie finansowe w kwocie 1 750 zł,
  • Klub Torcida Rydułtowy – przekazane środki ochrony osobistej,
  • Fundacja Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy – przekazane środki ochrony osobistej,
  • FHU Konik Producent Odzieży Roboczej – przekazane środki ochrony osobistej,
  • Grzegorz Meisel – zbiórka artykułów spożywczych na rzecz pacjentów,
  • New Era Materials Sp. z o.o. – przekazane środki ochrony osobistej,
  • Ewa Gawęda – Senator Rzeczypospolitej Polskiej – przekazane środki ochrony osobistej,
  • Teresa Glenc – Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej – wsparcie finansowe,
  • Jarosław Szczęsny – Radny Sejmiku Województwa Śląskiego – przekazane środki ochrony osobistej oraz środki do dezynfekcji,
  • Starostwo Powiatowe w Wodzisławiu Śląskim – wsparcie finansowe, rzeczowe (zorganizowanie wymazobusu, środków ochrony indywidualnej, posiłków dla personelu Szpitala) i organizacyjne,
  • Radni Klubu Wspólnoty Samorządowej oraz Pani Krystyna Kuczera, Członek Zarządu Powiatu Wodzisławskiego – wsparcie finansowe,
  • Joanna Rduch-Kaszuba – Radna Powiatu Wodzisławskiego – przekazane środki ochrony osobistej oraz koordynacja działań związanych z szyciem maseczek ochronnych i uruchomieniem konta Caristas,
  • Michał Kuś – Kapelan Szpitala w Rydułtowach – paczki z żywnością, przybory toaletowe,
  • Ochotnicza Straż Pożarna w Koksowni “Radlin” – wsparcie finansowe w kwocie 6 tys. zł,
  • Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna Spółka Akcyjna – wsparcie finansowe w kwocie 70 tys. zł,
  • MKP Odra Centrum Wodzisław Śląski – wsparcie finansowe w kwocie 3,35 tys. zł,
  • Koło Łowieckie RÓG – wsparcie finansowe w kwocie 2 tys. zł,
  • Oddział Pomiarów i Automatyki przy ROW Sp.z o.o. – wsparcie finansowe w kwocie 10 tys. zł,
  • ALUMAST S.A. – wsparcie finansowe w kwocie 1 tys. zł,
  • Zakład Masarski SEGET Sp. J. – wsparcie finansowe w kwocie 10 tys. zł,
  • Handlobud Sp. z o.o. Sp. k. – wsparcie finansowe w kwocie 5 tys. zł,
  • Towarzystwo Miłośników Rydułtów – wsparcie finansowe w kwocie 500 zł,
  • Adegis Sp. z o.o. Sp. k. – wsparcie finansowe 5 tys. zł,
  • Joanna Kubala – Radna Miasta Rydułtowy – wraz z mieszkankami Rydułtów- środki ochrony indywidualnej,
  • Joanna Cyran wraz z mieszkankami Pszowa – środki ochrony indywidualnej,
  • Rybnickie Lody – Tomasz Dybała – środki do dezynfekcji,
  • Akademia Stylu Maluszka Wodzisław Śl.- środki ochrony indywidualnej,
  • “Sklep zielarsko-medyczny „Zioło-lek” – paczki żywnościowe dla personelu i pacjentów Szpitala,
  • Prevac Sp. z o.o. – przekazane środki ochrony indywidualnej,
  • Wodzisławski Uniwersytet Trzeciego Wieku w Wodzisławiu Śląskim – wsparcie finansowe w kwocie 11,3 tys. zł,
  • Śląskie Centrum Medyczne Sp. z o.o. – wsparcie finansowe w kwocie 5 tys. zł,
  • Piwiarnia “Warka” w Wodzisławiu Śląskim – wsparcie finansowe w kwocie 1240 zł,
  • RGM Insurance – paczki z żywnością dla personelu medycznego,
  • Thera-Med Centrum Fizjoterapii i Osteopatii – środki ochrony indywidualnej w postaci maseczek,
  • Centrum Druku 3D – PCKZiU w Wodzisławiu Śląskim – środki ochrony indywidualnej w postaci przyłbic ochronnych,
  • FHU Olejek – darmowe napoje dla personelu medycznego,
  • Czesława Somerlik i Gabriela Kiełkowska – Radne Powiatu Wodzisławskiego – wsparcie w postaci napojów dla personelu Szpitala,
  • Wójt i Rada Gminy Marklowice – wsparcie w postaci napojów dla personelu Szpitala,
  • Pan Antoni Antończyk – 7 pulsoksymetrów
  • Szkoła Podstawowa im. Wincentego Woźniaka w Czyżowicach oraz Samorząd Uczniowski pod opieką mgr Justyny Brysz – ręczniki papierowe, kubki i talerzyki jednorazowe, itp.
  • Barbara Połednik i Mirosław Krzysztof Nowak – Radni powiatu Wodzisławskiego – środki higieniczne oraz środki do pielęgnacji skóry
  • Izabela Tomiczek i Marek Hawel – Radni Powiatu Wodzisławskiego – materiały o wartości 2 tys. zł: stetoskopy, pulsoksymetry, środki ochrony osobistej i środki dezynfekcyjne
  • Jednocześnie wsparcie w uzyskaniu środków finansowych w wysokości 100 tys. zł zadeklarował Pan Michał Woś – Minister Środowiska.

Wsparcie finansowe zadeklarowały również Miasta: Wodzisław Śląski w kwocie 300 tys. zł, Rydułtowy w kwocie 20 tys. zł, Radlin w kwocie 20 tys. zł.

Na konto Szpitala wpływają również liczne wpłaty od osób fizycznych, jednak z uwagi na Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie ochrony osób fizycznych, Dyrekcja Szpitala nie jest uprawniona do publikacji danych tych Darczyńców.

Ponadto, do Szpitala trafiają maseczki ochronne. Dziękujemy wszystkim osobom, które poświęcają swój cenny czas i angażują się w szycie maseczek.

W dalszym ciągu do naszego Szpitala trafiają środki ochrony osobistej oraz środki dezynfekujące przekazane przez Darczyńców – ich listę będziemy na bieżąco aktualizować.

WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał(a):

Znalazł😄o się cudeńko

Najciemniej pod latarnią

Ja nie przeczytałem o sobie że jestem cham. Natomiast Ciebie tak określili w kilku tematach. 

Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, Roman176 napisał(a):

Kupował ktoś może te miny przeciwpancerne z IKEA ?
Warto?

A była jakaś wyprzedaż? Pewnie warto.

Kurcze... Ile tam jest? 7 kilo trotylu? 70 - 100 gram solidne pieńki bez roboty usuwa...

Opublikowano
1 minutę temu, saszeta napisał(a):

Ja nie przeczytałem o sobie że jestem cham. Natomiast Ciebie tak określili w kilku tematach. 

Już pewnie w lusterko nie możesz patrzeć i tak po mnie jedziesz z byle powodu.

Brakuje ci czegoś ?, musisz się dowartościować ?

Opublikowano

DOTACJE

1. Powiat Wodzisławski:
  • 15 500,00 zł – na remont dachu Oddziału Pediatrycznego Szpitala w Rydułtowach.
  • 297 150,00 zł – na dofinansowanie realizacji zadania pn.: „Przygotowanie zaplecza zabiegowego w pomieszczeniach byłego bloku operacyjnego pod zabiegi operacyjne i pracownie zabiegowe” w Szpitalu w Wodzisławiu Śląskim.
  • 83 856,82 zł – na zakup sprzętu do zabiegów histeroskopii na Oddział Ginekologiczno – Położniczy Szpitala w Wodzisławiu Śląskim.
  • 200 000,00 zł – na zakup sprzętu medycznego dla PPZOZ.
  • 200 000,00 zł – na remont Pracowni Endoskopii w Szpitalu w Rydułtowach.
  1. Urząd Miasta Wodzisław Śląski:
  • 50 000,00 zł – na zakup sprzętu medycznego dla PPZOZ.
  1. Urząd Gminy Gaszowice:
  • 30 000,00 zł – na doposażenie Pracowni Endoskopii w Szpitalu w Rydułtowach.
  1. Śląski Urząd Wojewódzki w Katowicach:
  • 120 000,00 zł – na dofinansowanie realizacji zadania pn.: „Przygotowanie zaplecza zabiegowego w pomieszczeniach byłego bloku operacyjnego pod zabiegi operacyjne i pracownie zabiegowe” w Szpitalu w Wodzisławiu Śląskim.112 750,00 zł – na zakup dwóch urządzeń do kompresji klatki piersiowej.
  1. Urząd Miasta Rydułtowy:
  • 50 000,00 zł – na realizację zadania inwestycyjnego w ramach Centrum Leczenia Chorób Wieku Podeszłego w Rydułtowach.
  1. Urząd Gminy Jejkowice:
  • 5 000,00 zł – na doposażenie Pracowni Endoskopii w Szpitalu w Rydułtowach.
  1. Urząd Gminy Lyski:
  • 20 000,00 zł – na doposażenie Pracowni Endoskopii w Szpitalu w Rydułtowach.

baner-wsparcie_v2-scaled-1-1200x800-1.jp