Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

A ty masz wszystkie maszyny polskie ? I samochód masz poloneza ? Telewizor i telefon jakiej masz marki? Skoro ty nie wspierasz zagranicznego interesu 

I dlaczego nie posługujesz się Polskiem imieniem, chcesz u nas zrobić zagraniczne nazwy ? 

Uderzyłem w czuły punkt 😀 nie ma polskich telefonów ani samochodów, gdyby takie były na pewno bym kupił. Maszyny mam polskie.

Opublikowano

Jak to samochodów niema, to  jaki rolnicy mają kupić krajowy ciągnik? 

Albo jak zrobić produkcję prosiąt jak hodowla trzody raz że nie przynosi kokosów, a druga sprawa to bioasekuracja taka że się odechciewa, I nie wiadomo czy przyjadą wybić stado jutro czy pojutrze czy może za rok 

Opublikowano
41 minut temu, krilan06 napisał(a):

Jak to nie ma polskich samochodów - a Izera? 😅 

41 minut temu, krilan06 napisał(a):

Jak to nie ma polskich samochodów - a Izera? 😅 

zera to siedzą w sejmie

Opublikowano

A ja apeluje żebyście przestali panikować, bo powoli zachwujecie się jak właściciele zakładów mięsnych, ledwo jakieś śmieszne info o dziku czy coś, a już widzicie góry mięsna z Hiszpanii w Polsce i sami nakręcacie się na te obniżki. 

Póki co Niemcy reagują bardzo spokojnie, więc może nie będzie tak źle 

• Like 1
Opublikowano

Ale to nie panika tylko fakty .. do połowy stycznia będzie mega dół.. od świat do trzech króli praktycznie nie będzie uboju bo tak układają się dni w kalendarzu, świń jest dużo a jeszcze wpychają Hiszpanie.. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Atis10 napisał(a):

A ja apeluje żebyście przestali panikować, bo powoli zachwujecie się jak właściciele zakładów mięsnych, ledwo jakieś śmieszne info o dziku czy coś, a już widzicie góry mięsna z Hiszpanii w Polsce i sami nakręcacie się na te obniżki. 

Póki co Niemcy reagują bardzo spokojnie, więc może nie będzie tak źle 

Wypowiedź prezesa Danish Crown ( główny gracz na rynku, który twierdzi że nastąpią dalsze obniżki u nich już jest 5,85 za E), do tego sytuacja u nas jeszcze 2 tyg temu nie było problemu z odbiorem przez nasze zakłady, obecnie  zwyczajnie nie chcą,co do Hiszpanii, tam się mówi o znalezieniu już 40 sztuk truchła dzika , @simpleNICKpl 

Czy przypadkiem od 1 stycznia nie wchodzi amerykańska wieprzowina na rynek europejski?? w cenie ok 1 ,7 $ za kg 

Edytowane przez ws71
Opublikowano
W dniu 5.12.2025 o 07:49, migacz napisał(a):

Właśnie znajomy mówił że ciągną tego sprzętu jakby miało się coś wydarzyć. U nas na zachodzie tego nie widać ale on jeździ jako pilot w gabarytach we wojsku i ciągle w trasie a rozładunku na wschodzie.

A co do tego strumienia kasy na Ukrainę to sam się zastanawiam po co to. Czyżby Donek z Radkiem mieli układy z oligarchami

Raczej bym się spodziewał że mają na rządzących niezłe haki, bo dają im wszystko,  najgorsze że za nasze pieniądze,  a w Polsce zbiórki na chore dzieci,  bo nie ma na leki. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, kopin napisał(a):

Jak UKRy padną i rusek Bug przekroczy to przestaniecie mędzic bo internetu nie będzie ,a i może ręka nie kazdemu zostanie do pisania

Tak na serio piszesz, bo nawet w Pokrowsku jest obecnie internet, faktem jest że można sprawdzić sobie logowaniem drona na łeb, kolego nie ulegają propagandzie, niedaleko mnie jest centrum logistyczne, dowódcze NATO , dla tej miejscowości Rosjanie przewidują w razie ataku taki pocisk o wagomiarze 400 kT więc raczej nie będę miał później takich problemów, ogólnie to cała linia Wisły ma przej... w razie W, z Kaliningradu rakieta do nas dolatuje poniżej 50 sekund, ostatnio podczas gier wojennych nasze dowództwo oszacowało dotarcie wojsk rosyjskich w moją okolicę poniżej 20 godzin 

Opublikowano

no i oczywiście że wolał bym dać kasę niech oni się biją niż wysłać swojego syna

tak samo będą niemcy i francuzi pier**lić jak rusek będzie nas dymał

• Like 3
Opublikowano

Jęczenie z tymi świniami jest przy każdej obniżce i szukanie winnych  . Nie widzę sensu na własny rachunek trzymać świń od 15 lat ,  jest chlewnia nowoczesna , albo w kredycie  dorywczo kilka rzutów na górce cenowej  ,  ewentualnie  hotel  i niech się inni martwią , tym bardziej że jest możliwość zdjąć gumiaki i zacząć żyć np. z etatu 

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, ws71 napisał(a):

Tak na serio piszesz, bo nawet w Pokrowsku jest obecnie internet, faktem jest że można sprawdzić sobie logowaniem drona na łeb, kolego nie ulegają propagandzie, niedaleko mnie jest centrum logistyczne, dowódcze NATO , dla tej miejscowości Rosjanie przewidują w razie ataku taki pocisk o wagomiarze 400 kT więc raczej nie będę miał później takich problemów, ogólnie to cała linia Wisły ma przej... w razie W, z Kaliningradu rakieta do nas dolatuje poniżej 50 sekund, ostatnio podczas gier wojennych nasze dowództwo oszacowało dotarcie wojsk rosyjskich w moją okolicę poniżej 20 godzin 

no dlatego ciesz się że to sąsiedzi się muszą bić a nie jeszcze my

Opublikowano (edytowane)

Ty jesteś jakiś obłąkany czy jaki? Wszyscy się z ruskim dookoła już dogadują. Niemcy ostatnio mieli tajne rozmowy z Rosją w Abu Zabi,  Amerykanie wiadomo, zaraz dołączą Francuzi i inne kraje Europy a Polska dalej będzie dojadać jak kundel do rottwajlera i pchać kasę temu skorumpowanemu krajowi.

Edytowane przez karol19920
Opublikowano
25 minut temu, karol19920 napisał(a):

Ty jesteś jakiś obłąkany czy jaki? Wszyscy się z ruskim dookoła już dogadują. Niemcy ostatnio mieli tajne rozmowy z Rosją w Abu Zabi,  Amerykanie wiadomo, zaraz dołączą Francuzi i inne kraje Europy a Polska dalej będzie dojadać jak kundel do rottwajlera i pchać kasę temu skorumpowanemu krajowi. 

Takie tajne te rozmowy ale Ciebie wtajemniczyli jak rozumiem. Widzę że wolisz być pasywno uległy wobec kraju który otwarcie nam grozi, a nawet podejmuje działania, zawsze w historii Polski byli tacy ludzie teraz dodatkowo mają internet. I jeszcze to porównanie Polski jako kundla przechodzi ci to przez gardło ? i to do kraju który ma PKB Włoch. latest?cb=20220817213056&path-prefix=pl

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kopin napisał(a):

no dlatego ciesz się że to sąsiedzi się muszą bić a nie jeszcze my

Akurat ten rejon Polski mógłby przypadkiem opowiedzieć się za Rosją, sąsiadów to Zachód dokładnie wystawił tak samo jak nas w 1939 r.

Weź mi logicznie wytlumacz o co Ukraińcy obecnie walczą, skoro system polityczny jest , był !!! u nich prawie taki sam jak rosyjski tylko większe złodziejstwo i dziadostwo jak w Rosji???, mało tego kilka mln UA pracowało w Rosji że względu na większe zarobki, zaczynam obecnie wątpić w zdrowy rozsądek większości szarych Ukraińców Tak nawiasem spędziłem tam 10 lat ( Rosja,Ukraina)

11 minut temu, EppS napisał(a):

Takie tajne te rozmowy ale Ciebie wtajemniczyli jak rozumiem. Widzę że wolisz być pasywno uległy wobec kraju który otwarcie nam grozi, a nawet podejmuje działania, zawsze w historii Polski byli tacy ludzie teraz dodatkowo mają internet. I jeszcze to porównanie Polski jako kundla przechodzi ci to przez gardło ? i to do kraju który ma PKB Włoch. latest?cb=20220817213056&path-prefix=pl

O tym jest głośno, niemiecki Spigel pierwszy to podał,za nim Amerykanie, postępowanie Polski obecnie wygląda na identyczne jak Polski w latach 1937-39

Edytowane przez ws71
Opublikowano

@ws71 Nie zgodzę się, nasza sytuacja (uwaga, dzięki Ukrainie) jest bliższa Francji z roku 1940. Powrót do jakiejś współpracy z ruskimi jest jak najbardziej realny dla państw zachodnich potrzeba tylko czasu i pewnego moralnego uzasadnienia (np odejście Putina). Mamona rządzi światem czego przykładem jesteśmy my na przykład udając że wszystkie nawozy w dziwnych workach są z Litwy. 

Opublikowano
19 minut temu, krycha1423 napisał(a):

Proponuję założyć temat o polityce i wojnie a nie zaśmiecać ten.

A oczyma chcesz pisać skoro co do cen nie mamy nic do powiedzenia, za chwilę to będziesz czapkowac żeby w ogóle zakład raczył zabrać tuczniki, mamy pośrednika który odbiera ok 10 tys sztuk tyg i taka sytuacja jak obecnie zaczyna się robić to była podobna na przełomie 21/22 r( przynajmniej mówił tak tydz temu)

• Like 1