Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
38 minut temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Za wiek sprzedaży? Bo cenić może ile mu się podoba.

Wiek i cena, ciele dobrze nie wyprostowalo się a już ceni ch*j wie ile, ciekawe czy dożyje wgl do tego czasu, robię bywa...

Opublikowano
40 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Ile one mają kg? I jaki wiek?

Niby 5-6 tyg ale jak go znam to raczej 4-6 ale dni 🤦 kiedyś mnie tak wy***ał, o 2 w nocy przywiózł myślał że nie zobacze. A w dodatku kilka miało paszporty od takich 4-6 miesięcy 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Niby 5-6 tyg ale jak go znam to raczej 4-6 ale dni 🤦 kiedyś mnie tak wy***ał, o 2 w nocy przywiózł myślał że nie zobacze. A w dodatku kilka miało paszporty od takich 4-6 miesięcy 

Na 2 tygodnie wyglądają, problem jest teraz z tym że nie ma paszportu, na paszporcie miałeś datę i przeważnie 2-3 dni trzeba było dodać, teraz to dopiero jak kupisz w IRZ będzie wiadomo... Cena w miarę normalna,.nie są złe cielaki, najważniejsze żeby były zdrowe i żadne nie padło

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, lexiflexi napisał(a):

Na 2 tygodnie wyglądają, problem jest teraz z tym że nie ma paszportu, na paszporcie miałeś datę i przeważnie 2-3 dni trzeba było dodać, teraz to dopiero jak kupisz w IRZ będzie wiadomo... Cena w miarę normalna,.nie są złe cielaki, najważniejsze żeby były zdrowe i żadne nie padło

Numer w irz wpisujesz i masz wszystko podane kiedy urodzony od jakiej krowy i w ilu miejscach już był 

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, marulekk napisał(a):

To co jest wpisane w irz paszport nijak się pokrywa z prawdą, mnóstwo ludzi później zgłasza cielaki urodzenie

No to chyba lepiej później 

Opublikowano
3 minuty temu, Pitraszek napisał(a):

U mnie poszedł normalnie. Nic nie mówił a widzial napewno

W dniu 21.11.2025 o 06:30, malaczarna napisał(a):

Za takie kolanko to ucinają coś od ceny? 

IMG_20251121_062928.jpg

Raczej doleci z kilogram 🤭🤦

Raczej nie bo ze dwa trzy razy mi się trafiło takie odgniecenie. Przeważnie u hf-ów one się lubią napierdalać 😁

Opublikowano
9 godzin temu, lexiflexi napisał(a):

Wiek i cena, ciele dobrze nie wyprostowalo się a już ceni ch*j wie ile, ciekawe czy dożyje wgl do tego czasu, robię bywa...

Świnie dno, ziarko, kukuruszka, mleko się sypie, za to opasowce myślą że eldorado będzie trwać wiecznie i trzeba kupić cielaki, nawet za połowę tego co dwa lata temu za 2letniego byka brali 🤣

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
13 godzin temu, lexiflexi napisał(a):

Tylko kto to robi na miejscu 

Natniesz się to zaczniesz. Ja każdego z niepewnego źródła sprawdzam. 

Raz wypity kupowałem jałówki to widziałem co chciałem zobaczyć 🤣 

Z tym że tam nie było nic kombinowane, po prostu sprzedajacy nie powiedział jakie są stare ja nie pytałem bo cena była bardzo dobra, a się okazało że to grudzien 2023 nie był pół roku temu tylko 1.5 🤭🤭 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Oby tylko bydła było dużo do sprzedania

Miałem na myśli, że to co stoi na oborze jest teraz warte 50% więcej niż rok temu  . Więc jak ktoś teraz sprzedaje ostatni raz i nie wstawia cielaka to robi historyczny interes 

• Like 1