Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Strongman napisał(a):

Powiem tak jak ja bym rządził to bym ludzi poustawiał wzdłuż granicy co parę kilometry na jakieś wzniesieniach na takich miejscach żeby było widać spory obszar i by pilnowali w nocy czy coś leci czy nie Jak radary tego nie wykrywają

Cywile z upadliny mają aplikację do śledzenia przelotu dronów, oni jako pierwsi na Twitterze pisali, że lecą prosto na Polskę, więc serio myślisz, że nasi tego nie widzą? 

Wydaje mi się, że oni nie chcą widzieć bo boją się zacząć wojenkę z ruskim 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał(a):

To będzie ta wojna czy nie bo nie wiem czy cielaki kupować??

Kupuj jak nie sprzedaż to będziesz miał co jeść 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, marulekk napisał(a):

Wy kobiety i dzieci może i tak ja na pewno nigdzie nie zamierzam wyjeżdżać

Nie każda kobieta wyjedzie.

Zobacz co się stało na Ukrainie kobiety poszły walczyć za ojczyznę. 

Nie każdy też postąpi tak jak ty że będzie walczył. Większość mężczyzn po ucieka z kraju nie ma patriotyzmu zaszczepionego jak co niektórzy z was. 

5 minut temu, pedro2 napisał(a):

Cywile z upadliny mają aplikację do śledzenia przelotu dronów, oni jako pierwsi na Twitterze pisali, że lecą prosto na Polskę, więc serio myślisz, że nasi tego nie widzą? 

Wszystko jest zauważane zgadzam się z tobą. Tylko że my jako pierwsi nie zaczniemy z nimi wojny nawet jak będą nas prowokować. Z prostej przyczyny inne państwa nas blokują i już przeznaczyli na wybicie. Pamiętajmy to my mamy pod górkę nie członkowie NATO. Nawet jeśli jesteśmy tam to nikt nam nie pomoże. 

Masz już informacje. NATO nie traktuje wtargnięcia Rosyjskich dronów jako atak na Polskę samo przez się mówi. Będziemy mówić ,,imię ojca i ducha świetego modlmy się"

Opublikowano
46 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale to informacja raczej wiarygodna 

Rudy niech sp***dala pierwszy 

Ja nie mówię że nie ale teraz będzie nagonka aby jakiś dron leciał to już od razu ruski

16 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Kupuj jak nie sprzedaż to będziesz miał co jeść 

Już mi właśnie siostra cioteczna powiedziała kupuj kupuj przynajmniej będziemy mieli co jeść, ona ma dużo owiec to dieta będzie dobra ziemniaki baraninka cielęcinka na przemian 

• Like 2
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

T D i jego wyborców 

...a Putina?

Kurna....alert dronowy przysłali..

Rysiek masz zapasy na wojnę?

Kurna cza by zapiekanek na zapas kupić....🤔

i bemzyny do piłow 🤪

Opublikowano
18 minut temu, pedro2 napisał(a):

Co wlatuje do nas to nasze,lepiej w górze zestrzelić to spadną tylko niewielkie szczątki, 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

terytorialsi dostali juz wiadomosc ze maja sie meldowac w ciągu 6 h 🤣🤪

A oni do czego tam potrzebni chyba łazić po lasach i krzakach bo normalny żołnierz w d*pie ma łażenie po bagnach 😛

Pamiętam kilka lat temu jak ciotka się zgubiła w lesie i właśnie terytorialsi latali po lasach szukali, jeden biedny zgubił jednego gumiaka piankowego zwykłego gumiaka z pianki w jednym bał się wracać na zbiórkę bo wiedział że będzie musiał z własnych pieniędzy bulić za tego zgubionego buta

Edytowane przez marulekk
  • Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, marulekk napisał(a):

Ja nie mówię że nie ale teraz będzie nagonka aby jakiś dron leciał to już od razu ruski

Już mi właśnie siostra cioteczna powiedziała kupuj kupuj przynajmniej będziemy mieli co jeść, ona ma dużo owiec to dieta będzie dobra ziemniaki baraninka cielęcinka na przemian 

Na bogato dieta.

Opublikowano
26 minut temu, Strongman napisał(a):

Co wlatuje do nas to nasze,lepiej w górze zestrzelić to spadną tylko niewielkie szczątki, 

No pewnie, nawet jak szczątki spadną na zabudowania to mniejsze zagrożenie niż uderzenie i wybuch. Ale sęk w tym żeby je zestrzelić. 

Kilka sztuk myśliwce zdążą, ale skoro dotarły na Podlasie to przez taki kawał drogi mogły jebnąć w każdym momencie.

Gdzie są te tarcze, które miały wszystko zestrzeliwać automatycznie...? 

Tylko pier**lić potrafią, a przychodzi do działania i widać jak to działa 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Uziu92 napisał(a):

A może to prowokacja Ukrainy ? Jak Nawrocki chciał pomóc im zabrać to nagle drony spadają. 

Dokładnie, ale w telewizji propaganda jedna 

4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Się robi się 

20250910_094728.jpg

Jak to tak w gospodarstwie fergusona żeby zielony traktor pracował 😛

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jak co pierwszy przesmyk suwalski zniknie z mapy świata

Największe przeciwniki minimalnej nawet by palcem nie kiwnęli za te pieniądze

Typowe tomaszki🤣

Ja akurat na przesmyku ,i od kilku dni białorusini ze swojego poligonu przyzwyczajają nas ,walą dzień i noc ,co kilkanaście sekund jeeep ,kurna burzy z tej odległości można nie usłyszeć a ich wystrzały ,a i owszem.     Wypukają Polacy amunicję na latawce ,a póżniej będą kamieniami rzucać .     Kurna sprzęt jest a amunicji na 3 dni ,k**wa tyle lat spać ?                             W latach osiemdziesiątych było nie do pomyślenia przyjśc na dzień do roboty i noga ,bo się nie podoba .  Nikt by cię nie zatrudnił na budowie .     Pogoniłby albo gospodarz ,albo majster .Byś nie miał szans u dziewczyn jak by się dowiedziały żeś leń ,a pieniądz na zabawy i paliwo był potrzebny ,a ze wstydu na wiosce byś się nie pokazał.         Teraz nie ma honoru ,a i wszystko tanie . Można powiedzieć 4 x tańsze . Trzeba było tego doświadczyć .    Za spodnie jeensowe  i bluzę trzeba było miesiąc eebać . Pamiętam po denominacji za koszulę dałem 40 zł ,a urzędas nie wiem czy 400 zarabiał . A teraz taką za 100 - 150 kupisz 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Uziu92 napisał(a):

A może to prowokacja Ukrainy ? Jak Nawrocki chciał pomóc im zabrać to nagle drony spadają. 

Te co nadleciały bezpośrednio z Białorusi to też Ukraińska prowokacja? Ja pier**le z kim ja tu siedze... Ale cóż lata zalewania polskiego internetu kacapską propagandą i jest efekt, rosja dobra ukraina, tusk i unia złe, zachodnie szczepionki złe, rosyjska szczepionka dobra. Części właśnie takich wpisów na mediach społecznościowych to troll konta ale większość to pożyteczni idioci czyli docelowa grupa ruskiej dezinformacji.

8bdc1a8084cda69573d6688194fa6b87850c9fe26f06e65b1e67226ce2ee2771.png

Edytowane przez tomek222
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Pewnie tak

"Szczątki uszkodziły dom i auto"

Jakie te szczątki były, że rozpierdol taki. Pół chałupy poszło 😳 

Tu to raczej musiał trafić, a nie szczątki 

Screenshot_20250910-111750.png

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
4 minuty temu, tomek222 napisał(a):

Te co nadleciały bezpośrednio z Białorusi to też Ukraińska prowokacja? Ja pier**le z kim ja tu siedze... Ale cóż lata zalewania polskiego internetu kacapską propagandą i jest efekt, rosja dobra ukraina, tusk i unia złe, zachodnie szczepionki złe, rosyjska szczepionka dobra. Części właśnie takich wpisów na mediach społecznościowych to troll konta ale większość to pożyteczni idioci czyli docelowa grupa ruskiej dezinformacji.

Chłopie gdzie ja napisałem że Rosja dobra ? Trzeba brać wszystko pod uwagę 

Opublikowano
10 minut temu, marulekk napisał(a):

Dokładnie, ale w telewizji propaganda jedna 

Jak to tak w gospodarstwie fergusona żeby zielony traktor pracował 😛

To ferguson pracuje w gospodarstwie zielonych

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Jak wpadłam do pracy nikt mi nie wierzył jak mówiłam co widzialam

Rozmawiałem rano z mamą to mówiła że ich huk obudził po 2. 10km od nich też rozbity. Brat do pracy jechał to mówił że nieprzejezdne i wojska dużo. W czesnikach koło Zamościa

Opublikowano
7 minut temu, tomek222 napisał(a):

Po pierwsze skąd wiesz, że nadleciały z Białorusi, bo media tak podają za ukrami?

Po drugie, jesteś wspaniałym przykładem, jak ludzie są poddatni medialnej propagandzie. Nordstreem  na początku uszkodzili Rosjanie, w Przeworowie też niby miała spaść rosyjska rakieta, a jak naprawdę było, to się później okazało, w tym przypadku też tak może być.

A rosyjska "szczepionka" była najskuteczniejsza, w 2022 bardzo szybko uporała się z koronowirusem.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, kizak napisał(a):

Ja akurat na przesmyku ,i od kilku dni białorusini ze swojego poligonu przyzwyczajają nas ,walą dzień i noc ,co kilkanaście sekund jeeep ,kurna burzy z tej odległości można nie usłyszeć a ich wystrzały ,a i owszem.     Wypukają Polacy amunicję na latawce ,a póżniej będą kamieniami rzucać .     Kurna sprzęt jest a amunicji na 3 dni ,k**wa tyle lat spać ?                             W latach osiemdziesiątych było nie do pomyślenia przyjśc na dzień do roboty i noga ,bo się nie podoba .  Nikt by cię nie zatrudnił na budowie .     Pogoniłby albo gospodarz ,albo majster .Byś nie miał szans u dziewczyn jak by się dowiedziały żeś leń ,a pieniądz na zabawy i paliwo był potrzebny ,a ze wstydu na wiosce byś się nie pokazał.         Teraz nie ma honoru ,a i wszystko tanie . Można powiedzieć 4 x tańsze . Trzeba było tego doświadczyć .    Za spodnie jeensowe  i bluzę trzeba było miesiąc eebać . Pamiętam po denominacji za koszulę dałem 40 zł ,a urzędas nie wiem czy 400 zarabiał . A teraz taką za 100 - 150 kupisz 

mam pewnie bliżej i niczego o czym piszesz nie słychać 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Po pierwsze skąd wiesz, że nadleciały z Białorusi, bo media tak podają za ukrami?

Po drugie, jesteś wspaniałym przykładem, jak ludzie są poddatni medialnej propagandzie. Nordstreem  na początku uszkodzili Rosjanie, w Przeworowie też niby miała spaść rosyjska rakieta, a jak naprawdę było, to się później okazało, w tym przypadku też tak może być.

A rosyjska "szczepionka" była najskuteczniejsza, w 2022 bardzo szybko uporała się z koronowirusem.

Ja pier**le co ja czytam, człowiek się coraz bardziej zastanawia czy jest sens się poświęcać i niedaj boże bronić tego kraju w razie W... A pewnych informacji o tych atakach nie ujawnię, raz że nie mogę, a dwa czytając wyżej wymienione wpisy nie widzę sensu bo i tak odbije się od ściany.

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

mam pewnie bliżej i niczego o czym piszesz nie słychać 🤔

Jeśl Ty z okolic Filipowa ,A ja Raczek o jakim cudem do Grodna,do poligonu Ci bliżej

Opublikowano
32 minuty temu, tomek222 napisał(a):

Tak se tłumacz 

Dodaj jeszcze mu od ruskich onuc