Robert695

Poszukuję ciagnika

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Robert695    1

Witam.

Poszukuję ciagnika glownie do opryskiwacza zawieszonego 800l i do rozsiewacza 1t.

Woj.lubelskie.

Może ktoś coś poleci?

robi57362    2490
GABBER85 napisał:

case 120mx, 55000

coś to tanio

jesli pomoglem kliknij fajne

hubertuss    4936

Jeśli tylko do tego szukaj mf 390 nic lepszego na rynku nie ma. Sam mam na kołach 15,5r38 z tyłu bez napędu z przodu. DO oprysków i nawozów idealny. Masa części pasuje od licencyjnych ursusów jeśli kiedy kolwiek się popsuje. Np w moim ostatnio zauważyłem, ze miarka oleju w skrzyni się w ogóle nie macza a jeździł. Olej już kupiony. Niestety ten ciągnik uczy beztroski przy obsłudze. A raczej braku obsługi.

Ziel    134
Dnia 13.09.2024 o 14:54, GABBER85 napisał:

case 120mx, 55000

Za 120 to kupi szrot.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez dariusz86
      Cześć,
      Zapadła decyzja o zakupie dodatkowego ciągnika na gospodarstwo. Moc jaką potrzebujemy to 60 - 75KM z tym że 75KM to takie już max. Warunek jest jeden. Ciągnik ma mieć silnik perkinsa. Innych silników nawet nie biorę pod uwagę. Napęd 4x4 fajnie jakby był ale konieczności nie ma ponieważ uprawiamy ziemie lekkie, klasa od 3 do 4b, bez żadnych górek czy wzniesień. Wszystko równe jak stół. Gleby dobrze przepuszczające wodę więc problemów z topieniem się również nie ma. Dlatego mówię, fajnie jakby ten napęd był ale jeżeli trafi się fajny egzemplarz bez napędu, to go kupię bo liczy się stan. A że mogę pozwolić sobie na rezygnację z 4x4 to poszerza mi się automatycznie ilość ciągników do wyboru. Początkowo myślałem o jakimś fergusonie 362 lub 365 ale kurcze ciężko coś takiego trafić. Rozglądam się też za MF-em 3050 - 3055 ale też bida z dostępnością a te co są na OLX, np w Łapczycy, już widziałem i nie są to egzemplarze godne zakupu. I teraz chciałbym się Was poradzić, jakie ciągniki jeszcze występowały z perkinsem 4 cylindrowym do 75KM. W sensie jakie marki. Wiem że są te ursusy 4512/4514 ale to słuchajcie rozważam w ostateczności. Niestety komfort pracy między ursusem a takim fergusonem to przepaść. Poza tym w ursusach jakieś dziwne są te skrzynie. Pracowałem takim chwilę i brakowało mi biegów. Tam była skrzynia bodajże 8x2. Nie wiem czy były inne. Liczę na Waszą pomoc. 
    • Przez Misiekda
      Witam, zastanawiam się nad kupnem Massey Ferguson 3630 z 88r czy lepiej kupić Zetora 12xxx?
    • Przez lakik
      Witam, 
      Planuje zakup ciągnika Yto NMF704C.  W Internecie nie mogę znaleźć żadnych opinii na temat tej marki. Czy ktoś z z forum jest posiadaczem takiej maszyny?  Może ktoś zna ta marke? 
      Pozdrawiam 
    • Przez Marcinj11
      🥰Witam, serdecznie poszukuje ciągnika o mocy 70-80 km ale totalnie nie znam się na traktorach. 
      Z parametrów podoba mi się ferguson 3060 ale straszą ze brak części i że drogie. Patrzyłem jeszcze po zetorach 6340. Części ponoć mnóstwo i tanie. 
      Czy ktoś z kolegów z forum mógłby coś poradzić? 
      Pozdrawiam Marcin 
    • Przez Pawex9
      Witam
      Jak w temacie Case MXM 155 czy MF 6480 ?
      Który waszym zdaniem lepszy?
      Proszę o opinie szczególnie użytkowników tych ciągnik żeby napisali kilka zdań jak im się sprawdzają te ciągniki?
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj