Zaloguj się, aby obserwować
Obserwujący
0
Poszukuję instrukcji obsługi rozsiewacza RCW-5
Przez
Piotr89_1, w Rozsiewacze nawozu
-
Podobna zawartość
-
Przez pala92
Witam
Mam rcw 3 i troche czasochłonne jest rozrzucanie wapna bo blisko rzuca i mało wchodzi. W gospodarstwie wysiewam ok 80-100ton rocznie i jest sporo miejsca na usługę. Chcę coś lepszego i pytanie co? Budzet max 30tys ale najlepiej do 25. Ładownośc 6-10t będzie pracował 110 konny arion.Dużo jest rozsiewaczy bredal ale nie bardzo widzi mi sie rozsiewacz na taśmie bo mam złe skojarzenia z piasta, no chyba że to zupełnie inna bajka? Duzo jest na ślimaku ale czesto u mnie wysiewam wapno jesienia i jest mokre więc ślimak chyba odpada. Czym rozsiewacie i co mozecie polecić? Jak z czesciami do zachodnich rozsiewaczy? Są awaryjne?
-
Przez Młody1997
Witam. Czy zakładał ktoś hydrauliczne otwieranie tego rozsiewacza? Chciałbym wiedzieć jak to jest rozwiązane.
-
Przez Sebastian_
Witam. Mam taki problem ,że nagminnie przesuwa mi się taśma na napinacze nie idzie w żaden sposób jej ustawić żeby przesuwała się prosto. Czy to wina bębnów? Bębny są nowe. Zamierzam zmienić bębny z gładkich na ażurowe. Jakieś podpowiedzi jak ją ustawić, co zmienić ?
-
Przez marian508
witam mam zamiar kupic rozsiewacz jak w tytule ale ani ja ani handlarz nie jest pewien jakie tarcze do rozsiewania są założone czy są na nich jakieś nr żeby sprawdzić jakie są założone aktualnie
-