Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
lambogrand

problem w stoll v100 z czujnikem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Stoll
ansu    73

Wszystko było plastykiem zalane i dotąd napierdzielałem młotkiem aż się plastik (a raczej żywica epoksydowa) pokruszył.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Camry    8

czy może mi ktoś pomóc -doradzic

mam problem z czujnikiem (czerwona kostka)wystę pują tam dwa takie czujniki odpowiadają one za prowadzenie (trzymanie) się grząby buraków ,inaczej mówiąc kombajn prowadzi się w lewo lub w prawo

problem polega na tym, że jeden czujnik nawalił i nie da się kopac , dla sprawdzenia pożyczyłem od kolegi który ma także stolla v-100 taki czujnik po założeniu kombajn chodzi bez zarzutu ,

teraz zaczynają się schody ponieważ nigdzie nie mogę dostac takiego czujnika (czerwona kostka) zamówiłem taki czujnik do stolla v100 ale po założeniu nie działa ,zadzwoniłem do gościa że ten czujnik jest nie dobry więc przysłał mi drugi taki sam ale ten drugi też nie chodzi ,dzwoniłem do korbanków oni dysponują takimi samymi czujnikami, podejrzewam że to musi byc jakiś inny typ czujnika ,

czujnik mój stary zepsuty jak i czujnik od kolegi ktory jest dobry (kolor czerwony) różni się od tych czujników tym iż te które mi oferują i nie chodzą (kolor czerwony)mają po dwie diody jedna pali się na żółto druga na czerwona u nas przy naszych czujnikach jest tylko jedna dioda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lambogrand    26

kup sobie swispolu na alegro teraz jest oferta wystawiona za 650 czerwony ja kupilem niebieski i chodzil ok wysylaja kurierem na drugi dzien masz go w domu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Camry    8

kup sobie swispolu na alegro teraz jest oferta wystawiona za 650 czerwony ja kupilem niebieski i chodzil ok wysylaja kurierem na drugi dzien masz go w domu

Mam 2 takie same nowe i na nich nie chce chodzic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Camry    8

w moim przypadku złe podłączenie raczej nie wchodzi w grę,wtyczka jest jaka jest podłącza się jak każdy inny czujnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ansu    73

Czerwony czujnik jest prosty. Kontaktron włącza przekaźnik, styki przekaźnika łączy środkowy pin(3) wtyczki z plusem(1). Plus pojawia się na pinach (1) gdy przełącznik joystick znajduje się w pozycji auto, drugi skrajny (2) ten od strony mocowania to masa.

Można sprawdzić pozycja auto zamiast czujnika drut pomiędzy środkowy pin(3) i skrajny(1) powinien zadziałać elektrozawór przy włączonym napędzie przesunie kombajn. Ewentualnie podmienić górny czujnik od regulacji wysokości odpowiedzialny za opadanie wyorywacza, tak na próbę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Camry    8

wszystko rozumiem ,ale aktualnie jeżdżę na pożyczonym czujniku od kolegi z takiego samego kombajnu v-100 i wszystko gra ,kombajn chodzi jak zegarek aż miło ,natomiast na tych nowych czerwonych ni w ząb dioda świeci im się na żółto czy jak kto woli na biało i tyle, jeszcze zrobię jak proponuje ansu zamienię górny czujnik od regulacji wysokości odpowiedzialny za opadanie wyorywacza na ten nowy,ale czy to coś da sam już nie wiem ,w każdym razie jeśli chodzi o mój kombajn wszystko z nim jest oki tylko na to wychodzi ,że czujnika takiego odpowiedniego nie mogę dostac ,jeśli ma ktoś do sprzedania od v-100 orginalny jak stary z chęcią takowy zakupię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×