pastefan

Manitu MLT 625 kluczyk serwisowy

Polecane posty

pastefan    0

Witam.

Posiadam ładowarkę teleskopową Manitou MLT625 z 2018 r. CO 500 MTH zapala się kluczyk  serwisowy informujący o m.in. o wymianie oleju silnikowego. Wymieniam olej i muszę dzwonić do serwisu by przyjechali i zatwierdzili w komputerze ładowarki o dokonanym serwisie. Robią to manualnie bądź przez podpięcie się do komputera. Trwa to może 5 minut i za taką usługę należy się prawie 300 zł.

Pytanie moje jest takie czy ktoś wie jak samemu manualnie skasować ten kluczyk?

W serwisie mówili że jak się nie skasuje tego kluczyka to może później nie odpalić .

Będę wdzięczny za pomoc 🙂

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez szymczak
      Mam problem z siłą na kołach. Na zimnym oleju ładowarka działa jak powinna, ale im olej bardziej się rozgrzeje tym mniej siły ma na kołach. Chodzi tu głównie o ruszanie z miejsca. Przy wciśnięciu gazu lekko rusza i zaraz potem słychać charakterystyczny nazwę to zgrzyt. Coś jakby puścił zawór hydrauliczny przeciążeniowy. Jeśli powoli dodaję gazu na równym terenie ruszy i się rozpędzi. Ale jeśli podczas ruszania jest jakaś niewielka przeszkoda pod kołem można zapomnieć, że ruszy z miejsca. Moim zdaniem opcje są takie, że zajechany jest silnik hydrauliczny lub pompa hydrauliczna jazdy albo ewentualnie obydwie części. Czy ktoś orientuje się jak dokładnie sprawdzić co się zużyło oraz czy i gdzie takie rzeczy można naprawić?
      Dodam jeszcze tylko, że ładowarkę mam około 5 lat i od początku występował ten problem, niestety w ostatnim roku wyraźnie się pogłębił.
      Osobna kwestia o którą chcę zapytać właścicieli podobnych ładowarek jest taka, czy ktoś z was posiada tą maszynę w wersji dwubiegowej? Czytałem, że wychodziły one z dodatkowym nazwę to rozdzielaczem hydraulicznym, który odpowiadał za przełączanie między biegiem wolnym i szybkim. Moja maszyna nie posiada tego i cały czas jest na biegu szybkim, więc mam cichą nadzieję, że jeśli dołożę ten "reduktor" to zacznie lepiej działać.

Z góry dziękuję za pomoc 
    • Przez lukasz2014
      Witam Mam problem z kołami a mianowicie kola jadac prosto nie równają się, tylna osi ucieka zawsze w prawo. Zmiana trybu skretu nic nie daje. Silowniki suche. Jest jakiś zawór czy coś do wyrównania tylnej osi czy w czymś jest problem innym?
    • Przez Przemeuro
      Mam w dobrej cenie z aukcji ładowarki atlas 
      co sądzicie ?
    • Przez Matifryd
      Witam. Mam problem z hamulcami w ładowarce Massey Ferguson 8926. Czasami hamulce działają.. a zazwyczaj nie. Odpowietrzam na moście śrubką, ładnie schodzi powietrze i nic. Są to hamulce hydrauliczne. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
    • Przez maly2000
      Witam.
      Pacjent merlo 26.6. Niedawno zakupiłem takiego pomocnika i nie rozpracowałem go jeszcze. Od czego jest ten jasny zbiornik po prawej i co powinno w nim być zalane, wie ktoś może? Zauważyłem, że była rozpięta od niego kostka i po jej połączeniu zaczęła  piszczeć ta kontrolka. Podpowie ktoś coś?

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj