Gość

Uderzenia podczas przełączania półbiegów Case mx110

Polecane posty

Gość   
Gość

Witajcie. Chciałbym się dowiedzieć czy normalnym jest to że przy przełączaniu półbiegów na postoju w skrzyni słychać uderzenia. Słyszalne są z odległości nawet 10m. Traktor to case mx110. Bo szukam traktora i jaki bym nie oglądał to każdy tak ma. Są to mocne uderzenia i na mój rozum to tak być nie powinno. Bo tak tłucze aż w końcu coś wytłucze. Może ma ktoś z was do czynienia z takimi traktorami to proszę o odpowiedź.

Rowan    250

To normalne w nich, jest temat o case mx, gdzie więdza jest raczej wyczerpana w 100% o tym modelu.

JD1052    222

Były u mnie takie asy ostatnio jak sprzedawałem, panie to je popsute bo wali haha

Gość   
Gość
37 minut temu, Rowan napisał:

To normalne w nich, jest temat o case mx, gdzie więdza jest raczej wyczerpana w 100% o tym modelu.

Dzieki za info.

34 minuty temu, JD1052 napisał:

Były u mnie takie asy ostatnio jak sprzedawałem, panie to je popsute bo wali haha

Sprzedajesz case? jeśli można wiedzieć to jaki model?

ketlin23    11

Dokładnie tak jak napisał przedmówca to normalne w tych modelach case mx i mccormick mtx półbiegi nie posiadają żadnej kalibracji poprostu jest cewka i przełacza na żywca są akumulatory gazowe trochę niwelują te stuknięcie ale i tak czuć ale nie ma się czym przejmować mimo tych walniec to wszystko wytrzymuje i jest pancerne

Ziel    134

Jeśli tłucze to znaczy że jest dobre ciśnienie na koszach, jak są wytarte tarczki to może tłuc troszkę mocniej, polecam sprawdzić akumulator hydrauliczny. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez konradrolnik6784
      witam czy miał ktoś może problem w case jxu z czujnikiem prędkości nie wyświetla nic na pulpicie czy wie ktoś czego to przyczyna albo czy ma ktoś schemat bym mógł dojść po kablach sam
    • Przez Matrix12
      Problem z podnośnikiem case 5150 
      Po przełączeniu pokrętła na tryb orki i dżojstik w tryb pracy podnośnik unosi pług do góry niema reakcji na wajchę od ustawienia wysokości/ głębokości. Od czego zacząć?
    • Przez konradrolnik6784
      witam czy wie ktos jak zamontować gniazdo narzędziowe do case by można było podpiąć opryskiwacz żeby czytał prędkość z czujnika prędkości w ciągniku
    • Przez MARCIN306
      Witam panowie postanowiłem zamontować przedni wom może ktoś orientuje od czego pasują i co poza samym womem potrzebuje
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj