Adriane77

Ciężka zmiana biegów new Holland t6010

Polecane posty

Adriane77    1

Witam gdy zmieniam biegi przeważnie 7-8 albo 15-16 skrzynia electro command to ciągnik ma bardzo ciężko zmienić na drodze gdy jestem rozpędzony to aż zwalnia bo ma ciężko zmienić 

I moje pytanie brzmi czy winne są elektro zawory od zakresu c3 i C4 bo przy kalibracji C1 i C2 pokazuje około 200bar a przy zakresach c3 I C4 coś około 300?

Adriane77    1
5 minut temu, jaco512 napisał:

Jakich bar? Na pewno podajesz dobre wartości?

Te wartości podczas kalibracji tak mi się wydawało że to bary ale tak naprawdę przy kalibracji pokazuje tylko liczbę 

thomek    64

Przeważnie sterowania skrzyń chodzą na ok. 20 bar a nie 200

• Like 1

Adriane77    1
1 godzinę temu, thomek napisał:

Przeważnie sterowania skrzyń chodzą na ok. 20 bar a nie 200

Dobrze miałem na myśli te wartości co pokazuje na wyświetlaczu

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Morela15
      Czy new holland t6030 elite podniesie pług kuhn vari master 122 lub 152, pięcio skibowy? Posiada obciążnik z przodu 1000 kg
    • Przez Primula94
      Witam .
      W NH T7 170 znikły mi wszystkie halogeny i  światła pozycyjne z jednej strony ciągnika. Wczesniej ze 2-3 razy zalapaly i działały halogeny, lecz znowu znikly. 
      Światła pozycyjne sa z jednej strony i jak podczepiam prase , to w prasie sa tez tylko z jednej strony, lecz przeciwnej niz u ciągnika. 
      Czy mial ktos taki przypadek, albo wie co może byc?
      Bezpieczniki sprawdzane, przelacznik od swiatel ( kierunkow) zmieniony, dzialaja koguty , stop, kierunki, drogowe i mijania.
    • Przez romanwiatr
      Potrzebuję wie mocy na podnośniku, żeby podniósł agregat uprawowo siewny wraz z siewnikiem. Ciągnik z 2014 roku od nowości u nas. Na pierwszym przeglądzie wiem że była zmniejszona siła na podnośniku z tyłu, żeby był mocniejszy tur ( zrobił to serwis).
      Dziś podpisaliśmy manometr pod wyjście hydrauliczne i wskazanie na wolnych obrotach to 17,5 MPa , a na wysokich obrotach 18 MPa 
      Na ile można bezpiecznie zwiększyć ciśnienie i gdzie jest zawór regulacyjny tym ciśnieniem?
    • Przez Kmiecio68
      Witam jakie objawy mogą być po uszkodzeniu hydroakumulatora skrzyni biegów w nh .
    • Przez AchimR
      W załączniku lista kodów błędów do New Holland włączając ciągniki Tier 4
      Fault codes NEW HOLLAND.pdf
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj