Pług unia grudziądz 2 skiby. Jakie lemiesze i odkładnice kupić?
Przez
johnzalaski, w Maszyny do uprawy ziemi
-
Podobna zawartość
-
Przez Pawel200002
Cześć razem z tatą stoimy przed zakupem talerzówki 3m i zastanawiamy się czy wybrać bronę talerzową czy agregat talerzowy. Mamy ciągnik MF 135km 6cyl, ziemie lekkie. Chodzi głównie o to czy agregat talerzowy będzie sprawdzał jako uniwersalna maszyna zaczepiony z siewnikiem jak i do kasowania poplonów, ścierniska po kukurydzy itd. Czy może lepiej wybrać bronę talerzową ponieważ do tej pory pracowaliśmy agregatem uprawowym agro-masz z wałem strunowym z przodu dwoma rzędami zębów i wałem packera z tyłu zaczepionym z siewnikiem lecz nie ukrywam że często się lubił zapchać.
-
Przez materrol
Cześć, miał ktoś z Was styczność z maszynami tej marki? Zastanawiam się nad kupnem agregatu talerzowego, bo mają ciekawa cenę, jednakże nie mogę znaleźć w internecie za wiele informacji na temat tej firmy.
Dzięki za wszelkie info
P.S. biorę też pod uwagę Grano-system i agro-masz jednakże Pol-Grom przekonuje mnie ceną
-
Przez Kapturr
Czy wąski wał campbella ok. 1,5m wystarczy do wyeliminowania pchania się ziemi między kołami w talerzówce przed wałem packera czy raczej nic nie zmieni. Przy ustawieniu talerzówki tak by zagarniała tylko ślady ciągnika do siewu ciągnie się góra ziemi na lekkich ziemiach a na glinie ledwo drapie
-
Przez JanKropka
Witam, czy to normalne w przypadku tzw. cięzkiej orki c360 na płaskim ale ugór z wysokością około 30-50 cm zapychający klasyczny pług UNIA 3 skibowy... i nie daje ciągnąć na biegach szosowych, góra 1 czy 2 bieg..
ledwo daje na 3-4 polowym.. nawet jak nie jest zapchany ten pług
czy to możliwe?
moze sprzegło siada? lub wada ogumienia? why?
-