johnzalaski

Pług unia grudziądz 2 skiby. Jakie lemiesze i odkładnice kupić?

Polecane posty

Mikua    123

Żebyś to ładnie przykrył tym pługiem to tylko mulczer albo orkan aby nisko skosić, następnie orka i nie tak głęboko bo mocy braknie,

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Pawel200002
      Cześć razem z tatą stoimy przed zakupem talerzówki 3m i zastanawiamy się czy wybrać bronę talerzową czy agregat talerzowy. Mamy ciągnik MF 135km 6cyl, ziemie lekkie. Chodzi głównie o to czy agregat talerzowy będzie sprawdzał jako uniwersalna maszyna zaczepiony z siewnikiem jak i do kasowania poplonów, ścierniska po kukurydzy itd. Czy może lepiej wybrać bronę talerzową ponieważ do tej pory pracowaliśmy agregatem uprawowym agro-masz z wałem strunowym z przodu dwoma rzędami zębów i wałem packera z tyłu zaczepionym z siewnikiem lecz nie ukrywam że często się lubił zapchać.
    • Przez materrol
      Cześć, miał ktoś z Was styczność z maszynami tej marki? Zastanawiam się nad kupnem agregatu talerzowego, bo mają ciekawa cenę, jednakże nie mogę znaleźć w internecie za wiele informacji na temat tej firmy. 
      Dzięki za wszelkie info

P.S. biorę też pod uwagę Grano-system i agro-masz jednakże Pol-Grom przekonuje mnie ceną
    • Przez Kapturr
      Czy wąski wał campbella ok. 1,5m wystarczy do wyeliminowania pchania się ziemi między kołami w talerzówce przed wałem packera czy raczej nic nie zmieni. Przy ustawieniu talerzówki tak by zagarniała tylko ślady ciągnika do siewu ciągnie się góra ziemi na lekkich ziemiach a na glinie ledwo drapie

• Przez adrrrian
      Szukam posiadaczy agregatu talerzowego takiego jak w tytule. Mam parę pytań 
    • Przez JanKropka
      Witam, czy to normalne w przypadku tzw. cięzkiej orki c360 na płaskim ale ugór z wysokością około 30-50 cm zapychający klasyczny pług UNIA 3 skibowy... i nie daje ciągnąć na biegach szosowych, góra 1 czy 2 bieg..

ledwo daje na 3-4 polowym.. nawet jak nie jest zapchany ten pług

czy to możliwe?

moze sprzegło siada? lub wada ogumienia? why?
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj