Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Modernizacja z lipca 2023 niektorzy juz pewnie zapomnieli, a ja 17 marca  mam umowę podpisac. 

Czytałem w artykule ,nie na YouTube i redaktor pisał  ze dodatkowym ciosem było wystąpienie agencji o zwrot 200 tys zł. Pewny noe jestem. 

Jeżeli grunt ma byc własny to moze  agencja da czas na przepisanie działki.

Opublikowano
15 minut temu, slavik80 napisał(a):

Modernizacja z lipca 2023 niektorzy juz pewnie zapomnieli, a ja 17 marca  mam umowę podpisac. 

Czytałem w artykule ,nie na YouTube i redaktor pisał  ze dodatkowym ciosem było wystąpienie agencji o zwrot 200 tys zł. Pewny noe jestem. 

Jeżeli grunt ma byc własny to moze  agencja da czas na przepisanie działki.

Artykuł związany z mgr czy inwestycjami na rzecz ochrony? Można link do tego artykułu?

Gratulacje odnośnie przystąpienia do podpisania umowy na MGR

Opublikowano

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/spor-o-ciagnik-trwa-a-kazda-ze-stron-moze-miec-racje-czy-mozliwy-jest-szczesliwy-koniec,157784.html

Proszę.

Nie zebym się opowiadał po której ze stron ale szkoda ludzi ,nerwów i pieniądze.  Jest tam ,ze ciągnik kwalifikował się na rolnictwo 4.0 i moze na YouTube czy w artykule mówili o zwrocie do agencji.

Swoją drogą 810 tys brutto za za 180 km massey ferguson to moze fend w podobnych pieniądze byłby i yo dodatkowe wyposazenie byłoby raczej w standard. 

Dziękuje.  Juz traciłem nadzieję. Ale pieniądze dokladali, listy modyfikowali i tak reasumujac to ponad 2,5 tys awans na liscie miałem i teraz przedłużyli rozliczenie z konca czerwca do konca sierpnia.

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 6.03.2025 o 15:18, full_divix napisał(a):

Taka ciekawostka 

Screenshot_2025-03-06-15-16-10-923_com.mi.globalbrowser.jpg

a z tego przypału nie będzie, że ktoś Ci to udostępnił? 

5 godzin temu, slavik80 napisał(a):

Mi akurat w ODR mówił pracosnik ,ze umowa uzyczenia moze byc. Kierownik biura powiatowego budownictwa i architektury  mówił, ze on on to interpretuje jako woda desczowa po kontakcie  z powierzchnia jest juz jako brudba i zboirnik na nia wymaga zgłoszenia. 

Jeszcze sporo czasu na martwienie się.

Niby na rolnictwo 4.0 nie mozna było dofinansowac zakupu ciągnika a ten słynny massey co boi sie błota miał prxyznaną dotację z teho programu.

Co Ty tu pierdo... W pytaniach i odpowiedziach było, że zb0oirnik możesz sobie stawiać tylko na własności. 

Opublikowano

Cos ty melon10641 raki nerwowy? Z twoich pieniędzy nie będzie ewentualna dotacja wypłacana. 

Rozwaz taką sytuacje:

Składanie wniosku miało miejsce w listopadzie 2024

Jako miejce miejsce inwestycji podana działka x , inwestycja zaplanowana na sierpień/ wrzesień 2025 roku.

Przekazanie działki aktem notarialnym czerwiec 2025 

Co jest w pytaniach i odpiwiedziach odnosnie tskuen sytuacji.

Juz  za późno na zmiany we wniosku. 

Opublikowano
4 godziny temu, melon10641 napisał(a):

a z tego przypału nie będzie, że ktoś Ci to udostępnił? 

Spokojnie, informacje ściągnięte z ogólnodostępnej strony na necie. 

Opublikowano
7 godzin temu, slavik80 napisał(a):

Cos ty melon10641 raki nerwowy? Z twoich pieniędzy nie będzie ewentualna dotacja wypłacana. 

Rozwaz taką sytuacje:

Składanie wniosku miało miejsce w listopadzie 2024

Jako miejce miejsce inwestycji podana działka x , inwestycja zaplanowana na sierpień/ wrzesień 2025 roku.

Przekazanie działki aktem notarialnym czerwiec 2025 

Co jest w pytaniach i odpiwiedziach odnosnie tskuen sytuacji.

Juz  za późno na zmiany we wniosku. 

co bedzie? już ci mowie , dostaniesz poprawki wcześniej niż czerwiec 2025 , będziesz stał na swoim i twój wniosek wyleci . 

Opublikowano
W dniu 8.03.2025 o 20:08, MarekDFagrofarm410 napisał(a):

Panowie jestem z lubelskiego mam 26 pkt przyszły poprawki w piątek ale jest problem. Nie mam na siebie budynków a muszę zgłosić zbiornik na deszczówkę. Czy umowa dzierżawy np wiaty/obory/stodoły by wystarczyła czy musi być podpisane notarialnie ? Bo jak nie zgłoszę to będę miał 22 pkt i pewnie odpadne 😅 Jak ugryźć ten temat ktoś wie ?

Do zgłoszenia w starostwie nie trzeba własności  składałem na silos nie na swoim gruncie i nie było problemu.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Sadek napisał(a):

Starostwo a ARiMR to dwie różne instytucje.

Chyba dwa osobne stany umysłu :P Jak idziesz tam to wszyscy zapracowani w ciul, a kaw to dziennie pija z 6 :P 

Opublikowano
22 godziny temu, slavik80 napisał(a):

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/spor-o-ciagnik-trwa-a-kazda-ze-stron-moze-miec-racje-czy-mozliwy-jest-szczesliwy-koniec,157784.html

Proszę.

Nie zebym się opowiadał po której ze stron ale szkoda ludzi ,nerwów i pieniądze.  Jest tam ,ze ciągnik kwalifikował się na rolnictwo 4.0 i moze na YouTube czy w artykule mówili o zwrocie do agencji.

Swoją drogą 810 tys brutto za za 180 km massey ferguson to moze fend w podobnych pieniądze byłby i yo dodatkowe wyposazenie byłoby raczej w standard. 

Dziękuje.  Juz traciłem nadzieję. Ale pieniądze dokladali, listy modyfikowali i tak reasumujac to ponad 2,5 tys awans na liscie miałem i teraz przedłużyli rozliczenie z konca czerwca do konca sierpnia.

Jak mógł ten ciągnik z artykułu kwalifikować się na Rolnictwo 4.0 jeśli został kupiony w maju 2023, a wnioski na ten program były składane 15-17 listopada 2023? 

Opublikowano

Nie wiem ,ale kolega w innym temacie pisał,ze opryskiwacz mu zaliczyli ktory zakupił wczesniej. 

Ten nabór  4.0 to taki dziwny  po 2 dniach go zakonczyli.

Pozniej zwiekszali srodki i raczej wszyscy wytrwali się załapali.

Ja wtedy miałem złożony wniosek na modernizacja i doradca wtedy teierdził aby sie wstrzymac.

Natomiast juz na progeam ochrona środowiska i klimatu to mówił, ze swoim klientom to wnioski wysle 2 minuty pl północy aby srodków stsrczyło.

Ja juz nie korzystałem z jego usług.

Niby do konca maja ma byc lista, ja mam 18 punktów czyli na tę chwilę to jest brak srodków. 

Opublikowano
9 godzin temu, slavik80 napisał(a):

Nie wiem ,ale kolega w innym temacie pisał,ze opryskiwacz mu zaliczyli ktory zakupił wczesniej. 

Program nie finansował jak to napisałeś czy tam kolega napisał sprzętów wcześniej zakupionych, tzn. przed podpisaniem umowy. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
11 godzin temu, coolman111 napisał(a):

Program nie finansował jak to napisałeś czy tam kolega napisał sprzętów wcześniej zakupionych, tzn. przed podpisaniem umowy. 

Bzdury piszesz 

Opublikowano
51 minut temu, Sadek napisał(a):

Przed podpisaniem umowy ale po złożeniu wniosku sprzęt można brać, ale nie przed złożeniem wniosku.

nie opowiadaj już głupot 

• Like 2
Opublikowano

a czy my tu mówimy o tym że nie można kupować po złożeniu wniosku czy mówimy o tym że w 4 .0 można było sfinansować rzeczy które były kupiono przed złożeniem wniosku ?

• Like 1