Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, wilkołak napisał(a):

To by dopiero była dyskryminacja , nie do policzenia, ale wymyśliłeś

Powiem inaczej kto płaci dzierżawt powyżej 1500 , nie powinien nic dostać , bo z forsą sie nie liczy

A dlaczego nie? Jak Cie nie stać na takie dzierżawy to trudno🤷‍♂️

Niech płacą chlopy i rozwijają się, nie mam nic przeciwko 😎

33 minuty temu, wilkołak napisał(a):

wczoraj przyszła druga poprawka na 4,0 , kosmetyka , informacja o gospodarstwie na wzorze agencyjnym, czyżby miało sie udać i zwrot za maszyny zakupione wcześniej

Dopiero poprawki🙆‍♂️

Opublikowano
Godzinę temu, wilkołak napisał(a):

wczoraj przyszła druga poprawka na 4,0 , kosmetyka , informacja o gospodarstwie na wzorze agencyjnym, czyżby miało sie udać i zwrot za maszyny zakupione wcześniej

Mi też przyszła kosmetyka ale odpowiedziałem ponad miesiąc temu( a raczej doradca odpowiedział) i do dziś cisza.

Opublikowano

Cóż, zobaczymy. Ja wniosek dałam, ale jak to mój brat powiedział: Dadzą to dadzą, nie, to nie, trudno się mówi. Co prawda nie miałam maszyn z każdej puli (w sumie ze wszystkich miałam, oprócz ochrony chemicznej/niechemicznej, bo nie było co brać u mnie z tej puli). Także zobaczymy, najlepiej jakby listy były, to wtedy człowiek wiedziałby na czym stoi. Kiedyś rodzice składali na MGR 2012,18, to ludzie co byli w połowie listy, albo i pod koniec dostawali, ale ten nabór za mało pieniędzy, za dużo wniosków i dodatkowo punktowane maszyny, gdzie sporo osób brało tylko po to, by nabić punkty. Także trzymam kciuki, ale też nie ma się co nastawiać, że dostaną wszyscy, albo Ci z np. 15 punktami. Ktoś pisał, że listy po świętach w styczniu - fajnie by było, bo ponoć na rozpatrzenie 5 miesięcy mieli przewidziane.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Celownik07 napisał(a):

niusy
potwierdzają min. 26pkt
3325 wniosków przejdzie.
https://wiescirolnicze.pl/pomoc-unijna/ochrona-srodowiska-i-klimatu-kto-otrzyma-dotacje-ile-trzeba-miec-punktow/

no i 5 miesiecy weryfikacji wniosku sie wydłuży do bliżej nieokreślonego czasu

raczej plotki itp lub pisarczycy artykułów za pieniądze żeby była klikalność.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/dotacje-unijne/dotacje-na-maszyny-wiekszosc-rolnikow-musi-obejsc-sie-smakiem-2524418
masz podobne. Ktoś tam coś powiedział ale nie jest to info z ARiMR tylko na podstawie danych z ARiMR.
Czekamy aż wniosek będzie albo odrzucony albo za 5 miesięcy będzie wiadomo co i jak ;)
Keep smiling ;)

Edytowane przez Nikita_Bennet
Opublikowano
7 godzin temu, wilkołak napisał(a):

opryskiwacz , rozsiewacz , nawigacja, wszystko już zakupione przed naborem 

Jak zakupiłeś przed naborem to nie zwrócisz sobie środków za te maszyny. Po wysłaniu pisma można już kupować na swoją odpowiedzialność 

Opublikowano
50 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Jak zakupiłeś przed naborem to nie zwrócisz sobie środków za te maszyny. Po wysłaniu pisma można już kupować na swoją odpowiedzialność 

Naprawdę nie wiesz jak to się robi ? Myslisz że on by kupił maszyny nie zabezpieczając się ? 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.12.2024 o 17:28, Wicherek napisał(a):

a jak  Ci  wyszło to   0 ,7   ? 

jednak sprawdzałem, że mam 25,67 także mój błąd

3 godziny temu, Celownik07 napisał(a):

niusy

potwierdzają min. 26pkt

3325 wniosków przejdzie.

https://wiescirolnicze.pl/pomoc-unijna/ochrona-srodowiska-i-klimatu-kto-otrzyma-dotacje-ile-trzeba-miec-punktow/

no i 5 miesiecy weryfikacji wniosku sie wydłuży do bliżej nieokreślonego czasu

moim zdaniem ktoś się pierdolnął i to dobrze.

3325 rolników nawet na maxa czyli 0,2mln to 665 mln złotych a budżet to 929 mln. To gdzie wyparowało 264mln? 

Edytowane przez melon10641
  • Like 1
Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

A jak napisałem jakiś czas temu minimum 26 pkt to mnie zjeść wszyscy chcieli i wyśmiewali. 

Ale tak to jest, jak ktoś ma rację 24 godziny przed reszta to przez dobę jest nazywany debilem. Pozdrawiam 

received_1650337122234677.jpeg

Dalej Cię mogę wyśmiać jak poprawi Ci to wieczór

• Haha 1