Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile udało Wam się uzbierać punktów we wniosku? Mam 22 pkt i składam sam .

Wniosków złożonych na 19.11 było 14,5 tys .Kasy na program jest 900 mln . Zainteresowanie ogromne i pewnie tylko jedna trzecia dostanie dofinansowanie.

Opublikowano

W jaki sposób zmienić umowę grupy rolników? Dodałem zły plik i przeszedłem dalej, a teraz nie potrafię wgrać poprawnej umowy.

Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

Doradca mówił że kiedyś wniosek na modernizację poszedł do Wielkopolski i pracownica nie rozumiała że na wschodzie są dużo mniejsze powierzchnie gospodarstw niż u nich i te gospodarstwa też potrzebują maszyn.

Na epue jest status złożony i sms

Mój wniosek poszedł do Krakowa , tam mogą się zdziwić że są tak duże gospodarstwa

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, jacek1296 napisał(a):

Wszystko prowadzę sam. Gdy poszedłem do biura, to okazało się, że o vacie w rolnictwie wiem więcej od nich. Maszyny wszystkie na mnie.

Dziecko drogie, na vat jestem grubo ponad 15lat. Kontrole przechodziłem bez żadnych zastrzeżeń. Podczas jednej z nich usłyszałem, że mam za niskie wydatki. Kilka miesięcy temu miałem ponad 100000pln zwrotu, to us nawet o nic nie zapytał.

To mnie trochę widocznie nastraszyli ze tak sie czepiają jeśli robi się takie zakupy jak opisałeś. Jestem na vat od niedawna, także narazie wolę spokojnie i nie kombinować.  

Ale dobrze wiedzieć że takie coś przechodzi 😄

5 minut temu, Wicherek napisał(a):

Mój wniosek poszedł do Krakowa , tam mogą się zdziwić że są tak duże gospodarstwa

Mam inny wniosek w Małopolsce i jestem zadowolony z obsługi. 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, golas123 napisał(a):

Wniosków złożonych na 19.11 było 14,5 tys .Kasy na program jest 900 mln . Zainteresowanie ogromne i pewnie tylko jedna trzecia dostanie dofinansowanie.

Ja też 22 pkt 

Wiosek też tylko mój 🙂

Ciekawe jaki będzie najniższy próg punktowy żeby się załapać 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Dfb napisał(a):

W jaki sposób zmienić umowę grupy rolników? Dodałem zły plik i przeszedłem dalej, a teraz nie potrafię wgrać poprawnej umowy.

Musisz wycofać cały wniosek I złożyć ponownie  zaczynając od umowy wum

Edytowane przez vat
  • Like 1
Opublikowano

Niezmiernie dziękuję za rady. Czy to oznacza, że Umowa Grupy Rolników musi być od początku perfecto i nie będzie można jej poprawić? Średnio chce mi się wycofywać wniosek i go klikać ponownie. Wolałbym to zrobić w trakcie poprawek, które na pewno będą.

Opublikowano

Pewnie będzie można zmieniać umowę przy poprawkach - choćby dlatego, że ktoś omyłkowo mógł zalączyć złą umowę lub zamiast umowy inst. obsługi prodiga...

Opublikowano
4 godziny temu, bezbarwny napisał(a):

Sam prowadzisz księgowość, czy biuro rachunkowe? 
u mnie biuro i tego wymagają. Coby pracownicy US nie musieli się domyślać, co to takiego na tej fakturze i do czego mi to potrzebne, skoro występuję o zwrot. 
masz jakieś maszyny na siebie, czy może użyczone wszystko? 

Bo są nadgorliwi , niema potrzeby opisywać częśći 

• Thanks 1
Opublikowano
20 godzin temu, golas123 napisał(a):

25pkt, wniosek trafił do sąsiadów w LU 👍 Zainteresowanie dość duże, ale nie takie ogromne jak krzyczeli tu jeszcze kilka tygodni temu. Część wniosków jest na małe kwoty. Myślę, że przy dobrych wiatrach połowa dostanie jeśli dorzucą kasy

EDIT: Nie dostanie 🙈

W dniu 20.11.2024 o 11:00, Matey napisał(a):

Obstawiam że temat umarnie na racjonalizacji

A są mniejsze? 😛

W dniu 19.11.2024 o 20:42, matt99 napisał(a):

Mnie głównie zastanawia zakres dla wyznaczenia tego obrotu zwierząt.

I tak przy poprawkach będzie to poprawiane, bo rok się nie zakończył

Opublikowano
39 minut temu, ejczbio napisał(a):

I co w związku z tym? Nie róbcie tu śmietnika z tymi oddziałami, to kompletnie nic nie wnosi do tematu

A ten termin wydłużony został czy nie?

Opublikowano

Ja też mam nadzieje że nie. W tych numerkach wysłanych jest gdzieś zaszyte który z kolei to wniosek. SMS dos=stałem długi numer a znak sprawy na stronie jest z literkami.
Jak taka moje koleżanka. Informowałem już z 2 miesiące temu że będzie nabór na dofinansowanie a dziś dzwoni popołudniu żeby jej wniosek wypełnić. Trzeba mieć tupet ... 

Opublikowano
6 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Ciekawe jak podejdą ze Szczecina 🙆‍♂️

Na jedno nazwisko wysyłałeś? Przejdzie to?

Jestem z zachodniopomorskiego, nigdy nie było problemu z dogadaniem z oddziałem regionalnym, nawet wniosek na silosy przeszedł bez żadnych poprawek, więc nie ma co martwić

Dwa wnioski na dwa nazwiska

• Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, ktomek8 napisał(a):

W ostatniej modernizacji z 2013 też termin wydłużony bo miało starczyć dla wszystkich. Efekt taki że na liście jest ponad 12 tyś chętnych a na dzień dzisiejszy kasy dla 7,5 tys

Ciekawe ile przybyło wniosków w tym dodatkowym terminie 🤔.

Takie robienie zamieszania i przedłużania terminu rozpatrzenia wniosków.

Opublikowano (edytowane)

Ja w sumie wypełniłam wniosek (wypełniałam sama, bez ODR itd.), ale sporo rzeczy na czuja, szczególnie te załączniki. Przez dwa tygodnie po wysłaniu można jeszcze modyfikować załączniki, mi np. z PIW nie wydali zaświadczenia i się guzdrają już ze 2 tygodnie, więc będę musiała dodać później, a reszta, to sama nie wiem. Troszkę się zastanawiam co z tego wyjdzie, bo składałam na jedną maszynę, którą już mam niby, ale no po tych 12 latach to już się rozwala, więc mam nadzieję, że jakoś będą na to patrzeć inaczej. W DJP, to jak czytałam w instrukcji do info o gospodarstwie, to z uwagi na IV kwartał, to wpisujemy z tego roku, ale ja wpisałam tylko na stan, jaki mam do dzisiaj, najwyżej wezwą mnie do uzupełnienia. Najgorzej się zastanawiam, jak patrzą na te urządzenia do sterowania klimatem i do filtracji wody, bo z tym, to stos rzeczy. A co ja się nawkurzałam na głupie makra w informacji o gospodarstwie (serio, kto to wymyślił) to moje - musiałam na dwóch komputerach robić, bo na jednym nie szło tego otworzyć mimo zmiany ustawień wg instrukcji ze strony Microsoft).

Edytowane przez k6363
dopisanie