6530Premium problem TSC
Przez
Michal5478, w John Deere 6x30-8x30
-
Podobna zawartość
-
Przez kali88
Witam wszystkich
W załączonym zdjęciu tak wygląda poziom na zgaszonym silniku. Problem się pojawia podczas jazdy, pracy.. Ciągnik z turem poziom spada do tej czerwonej kreski, gdzie łyżka od ziemi jest na poziomie 1 m. Za mała ilość oleju, zapowiedz awarii?
http://manuals.deere.com/omview/OMAL171314_53/OU12401,000193C_53_20071211.html
http://manuals.deere.com/omview/OMAL171314_53/OU12401,0001D29_53_20091017.html
Strony jasno nie podały czy zimny silnik lub podczas pracy pomiar. Obecnie mam zalane 50l.
http://manuals.deere.com/omview/OMAL171314_53/OU12401,0001B62_53_20100923.html
Układ przekładniowy/hydrauliczny
- Przekładnia PowrQuad Plus, liczba biegów 16/16..............
49 l (12.9 U.S.gal.)
- Przekładnia PowrQuad Plus, liczba biegów 24/24..............
50 l (13.2 U.S.gal.)
- Przekładnia AutoQuad Plus, liczba biegów 24/24..............
50 l (13.2 U.S.gal.)
- Przekładnia AutoPowr..............
60 l (15.9 U.S.gal.)
- dodatkowo, z przekładnią biegów pełzających..............
1 l (0.3 U.S.gal.)
- dodatkowo, z napędem przednich kół..............
3 l (0.8 U.S.gal.)
- dodatkowo, z osią TLS..............
3 l (0.8 U.S.gal.)
- z dodatkowym zbiornikiem oleju..............
Czy błędem jak doleje 5-6 litrów? mam na myśli tsl napęd przedni? Da nam to 55+ i wyjdzie jak kolega niżej w temacie.
14 l (3.7 U.S.gal.)
-
Przez NowyRolnik2
witam mam problem z 6930 skrzynia power quad ABCDE i 4 polbiegi ze sprzęgłem w dźwigni.
Problem polega na tym ze przy zmianie polbiegu z 2 na trzeci zatrybia po chwili. Zdąża spaść obroty chwilę się zastanowi i ciągnie. Im większe obciążenie tym dłużej trwa zmiana.
Zarówno w dół jak i w górę.
Jak juz załapie to ciągnie elegancko nie czuć żeby coś się slizgalo nie ma też niepokojących dźwięków. Żadne kontrolki się nie świecą.
Ciśnienie 17 czy 18 bar w normie dla tego modelu wg specyfikacji.
Ojej ladny czysty .
Rewers wzorowo nic nie szarpie, nie stuka.
Czy pomoże kalibracja ?
Czy to wina jakiegoś czujnika?
Czy grubszy temat jak podtarte tarczki? Troche nie chce mi się tam zaglądać.
Może miał ktoś podobny przypadek.
-
Przez KozRol
Witam, jestem posiadaczem ciągnika john deere 7600 i borykam się z problemem z podnośnikiem, mianowicie podnosnik podczas pracy z pługiem sam wypłyca a następnie zagłębia maszynę, dzieje się tak kilkukrotnie, następnie wyskakuje błąd podnośnika i ehr zupełnie przestaje działać do momentu ponownego odpalenia ciągnika, błąd potrafi wyskoczyć również podczas transportu maszyny, jednak kiedy próbuje z czytać kod błędu nic się nie pojawia. Z uwagi na luzy wymieniłem dolny wał uciągu, na górnym wale luz jest minimalny, proszę o porady, od czego zacząć dalszą diagnostykę?Był u mnie serwisan ktory stwierdził, że problem może leżeć w cewce, kolejny stwierdził, że to absurd i problem wynika z luzów na wale uciągu, wyeliminowałem luzy a problem pozostał.
-
Przez kamil1480
Witam Zastanawiam się nad zakupem ciągnika do 150km i myślę o 6620 w power quad Nie ukrywam ze będzie głównym koniem pociągowym i myślę na co zwrócić uwagę przy zakupie by nie trafić na bubla bo ceny są od 140-200tys, a utopić taki pieniądz to łatwo Może ktoś ma podobny model i dał by jakąś opinie na jego temat
-
Przez Elektromk
witam wszystkich na forum mam problem z moim john deerem 6506 padł mi licznik i musiałem kupić nowy przysłano mi licznik z instrukcją podłączenia i sobie z tym poradziłem problem jest tego typu że źle pokazuje prędkość i obroty wom-u nie pokazuje .W przysłanej z licznikiem specyfikacji są jakieś adresy ale jest uwaga żeby dostosować się do ustawień producenta . Czy posiada ktoś adresy BIF do tego modelu a jak nie to gdzie tego szukać pozdrawiam
-