Zaloguj się, aby obserwować  
firomi

brak wstecznego dziwne zwarcia na przewodach

Polecane posty

firomi    0
Napisano (edytowany)

Witam mam problem z case mx100c

zaczelo sie od tego ze nagle stanął i nie chciał wrzucic biegow do przodu ani do tyłu

po wymianie samej cewki na elektrozaworze od jazdy do przodu wrocil bieg wsteczny ale po chwili znowu sie zgubil, spalilo nową cewkę(byc moze dlatego ze elektrozawor stał) 

nastepnie wymienilem caly elektrozawor jazdy do przodu i teraz case jezdzi tylko do przodu

brak napięcia na cewce jazdy do tyłu(dorobilem sobie przewod z dodatkowym wyjsciem do sprawdzenia)

odpialem wszystkie wtyczki na komputerze od skrzyni i chcialem przemierzyc przewody okazalo sie ze na przewodach od wstecznego caly czas pokazuje opor 7.5 ohma pomimo odpietych wtyczek od elektrozaworu i tych od komputera dodatkowo niezolte przewody rowniez maja taki opor miedzy elektrozaworami przod tyl

przewody na elektrozaworze jazdy do przodu są rozwarte.

do komputera dochodza tylko nie zólte przewody w zwiazku z tym moje pytanie czy zolte przewody od elektrozaworow przod tyl mja gdzies kostke gdzie zmieniają kolor na inny lub czy ktos dysponuje schematem elektrycznym od tego traktora

manetka radzej sprawna bo po wrzuceniu R zaczyna migac kontrolka od N po wrzuceniu D nic sie nie swieci (moze spalila sie kontrolka lub przez te zwarcia)ale traktor jedzie do przodu

prosze o pomoc gdzie szukac dalej 

edit kody bledow wom

16

42

27

Edytowano przez firomi

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

• Podobna zawartość

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez konradrolnik6784
      witam czy miał ktoś może problem w case jxu z czujnikiem prędkości nie wyświetla nic na pulpicie czy wie ktoś czego to przyczyna albo czy ma ktoś schemat bym mógł dojść po kablach sam
    • Przez Matrix12
      Problem z podnośnikiem case 5150 
      Po przełączeniu pokrętła na tryb orki i dżojstik w tryb pracy podnośnik unosi pług do góry niema reakcji na wajchę od ustawienia wysokości/ głębokości. Od czego zacząć?
    • Przez konradrolnik6784
      witam czy wie ktos jak zamontować gniazdo narzędziowe do case by można było podpiąć opryskiwacz żeby czytał prędkość z czujnika prędkości w ciągniku
    • Przez MARCIN306
      Witam panowie postanowiłem zamontować przedni wom może ktoś orientuje od czego pasują i co poza samym womem potrzebuje
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj