Marcin06

Pneumatyka MF 5s

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Marcin06    13

Witam, 

Mam problem z pneumatyka dwuobwodowa w ciągniku massey feeguson 5s. Prawdopodobnie zawór nie rozłącza ciśnienia i cały czas podaję na dwa wyjścia (czerwone i żółte). Przy podłączeniu węży od przyczepy, z automatu odrazu zahamowuje. 

Może miał ktoś z użytkowników tego modelu taki problem, albo słyszał?

Na początku myślałem ze winna "gruszka" rozebrałem i jest ok, nawet przełożyłem z innego ciągnika i też nic. 

Gdy był serwis stwierdził że winny jest zawór który znajduje się w głównej kostce od pneumatyki. Ponoć nie rozbieralne a nowy 6,5 tys netto 

hubertuss    4850

Diagnozę masz już postawioną całkiem logiczną. Układ pneumatyczny otrzymuje od układu hydraulicznego hamulców ciągnika sygnał, ze ma uruchomić hamulce przyczepy. Właśnie przez ten zawód. Pozostaje ci zakupić nowy lub spróbować zamontować jakiś uniwersalny Wabco co może się nie udać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Nismo
      Witam. Mam możliwość zakupu kombajnu Massey Ferguson 430. Przywieziony jest z Norwegii. Powiecie mi coś o tym kombajnie. Na co zwrócić uwagę przy oględzinach?
    • Przez Rabarber12
      Witam wszystkich. Zwracam się z taką sprawą chciałbym założyć tempomat obrotów silnika w massey ferguson 6475 z 2006 roku. I czy może ktoś wie pod jakimi oznaczeniamy są kostki do tych przełączników? Z góry bardzo dziękuję.
      Kiedy będzie zatwierdzona?
    • Przez Rabarber12
      Witam wszystkich. Zwracam się z taką sprawą chciałbym założyć tempomat obrotów silnika w massey ferguson 6475 z 2006 roku. I czy może ktoś wie pod jakimi oznaczeniamy są kostki do tych przełączników? Z góry bardzo dziękuję.

• Przez Rabarber12

• Przez Rabarber12

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj