Katalog części Pilmet
-
Podobna zawartość
-
Przez yacenty
Hej, postanowiłem wymienić zawory sekcyjne w opryskiwaczu.
Przy okazji wymienię resztę, czyli przepływomierz i czujnik ciśnienia.
O ile zawory to prosta sprawa, bo będzie Arag 863, o tyle mam problem z doborem przepływomierza.
Co radzicie? Niby jest tani i dobry polmac, ale kuszą też przepływomierze elektromagneztyczne. Cy to Arag Orion czy Polmac 463.
Kto z was używa elektromagnetycznego? Jak to jest wtedy z rsm? Liczy 1:1 czy trzeba robić korekty? Jak to jest z wytrzymałością przepływomierzy?
Podpowiedzcie, co wybrać
Pozdrawiam
yacenty
-
Przez jakubpawelcc
Cześć! Mam do wyboru dwa opryskiwacze: Krukowiak Goliat 3000l PHB i Unia Heron 3018 3000l. Który z nich Waszym zdaniem będzie lepszy? Chciałbym poznać Wasze doświadczenia i opinie na temat ich wydajności i jakości. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę!
opryskiwacz 2.jfif
-
Przez kristofer9318
Witam! Ma ktoś może instrukcje obsługi do tego komputera? Chodzi mi najbardziej o to jak usuwać z pamięci litry oraz powierzchnię danego pola? Przeprowadzał ktoś kiedyś kalibrację przepływomierza turbinowego? Zauważyłem że na jeden litr wychodzi za dużo impulsów. Chodzi mi o jak najbardziej dokładny sposób na kalibrację
-
Przez karol210589
witam. Szukam najlepiej użytkownika opryskiwacza Hardi Master Twin Stream belka 15 m i zbiornik 850 l. Sterownik HM 1500
opryskiwacz do podłączenia ma 4 weze hydrauliczne. Jeden jest do podnoszenia i opuszczania całej belki wiec go pomińmy
pozostałe 3 ida do takie dużej kostki/rozdzielacza z tylu opryskiwacza kolo wentylatora. Oznaczone sa przy niej literami P, T i D
P to jest zasilanie czyli wentylator. T jako powrót oleju do zbiornika
na wezu D rozkłada sie belke ale i tez pochyla co zmienia sie przełącznikiem przy sterowniku. Opryskiwacz dzis fajnie rozłożyłem i również przechyliłem. Niestety nie moge go złożyć i przechylić w druga stronę
dodam ze przy komputerze jest również sterowanie wentylatorem.bodajze zmniejszanie i zwiększanie predkosci wentylatora bo taki jest piktogram oraz korekcja belki z rekawem- czyli wieje do w kierunku ciagnika lub do tylu
moge sie mylic w tym co pisze...jesli tak prosze mnie poprawić. Jednak nic innego zrobic nie mozna. Dodam ze wentylatora jeszcze nie podłączałem jednak twierdze ze nie jest on potrzebny do składania belki. Jutro postaram sie dodać zdj
kupiłem okazyjnie ten opryskiwacz dlatego taki wybór. Rocznik 2000, sprowadzony przeze mnie z Francji
Z góry dziękuję za pomoc
-
Przez kogucikrtg
Witajcie. Pytanie dotyczy podstawy manometru opryskiwacza tecnoma tx 1000. Czy w podstawie, w miejscu wskazanym strzałką powinna być ciecz? Jeśli tak to jaka?
Musiałem zmienić manometr. Gdy odkręciłem stary w podstawie bym jakiś płyn. Nie wiem czy powinien tam być czy dostał się przypadkiem. Na logikę, to powinien być, bo co niby przenosi ciśnienie z membrany podstawy na manometr?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Massey Ferguson 130
Czytaj dalej »
Zetor Forterra 11441 + Pilmet R615