DRIPOL

Ceny trzody chlewnej 2024

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
PRZMAS19821982    963

U mnie w miarę pani normalnie podeszła do kontroli..

Obejście chlewni ,maty przegląd świnek czy kolczyki mają,i to wszystko. Z dokumentacji chciały tylko świadectwo leczenia świń i od odbioru padłych świń....

krilan06    2555

No takie rzeczy to ja rozumiem, a nie wydziwianie, cudowanie

• Thanks 1

DRIPOL    46

U mnie Nawet Virkon ważyli czy  dobrze były roztwory robione do dezynfekcji  Mat . 

dwdx1906    29
12 godzin temu, DRIPOL napisał:

U mnie Nawet Virkon ważyli czy  dobrze były roztwory robione do dezynfekcji  Mat . 

a ta miarka która jest w opakowaniu im nie wystarcza? :D

adamn999    279

korzystał ktoś z was z kredytu 0% Arimr dla producentów trzody? Mam grunt rolny do kupienia część będę kredytował w banku i tak myślę aby go spłacić z tego agencyjnego.

kanalia2    163

Witam po dłuższej przerwie. widze ze forum pada dalej , az 27 stron po 5 miesiącach.  Za to świnie coraz drozsze😁

Ogrodnik3768    11

I co z tymi kredytami na co będzie je można przeznaczyć, czy tylko na kredyt który już się ma?

kanalia2    163

Kredyt dla trzodziazy to kredyt na spłatę zobowiązań cywilno prawnych. Czyli przeterminowanych kredytów, faktur np. Za pasze. To kredyt widmo na papieże.  Musisz nie płacić w banku kredytu minimum 90 dni wtedy możesz złożyć w wniosek o taki kredyt w innym banku. Wtedy ban oceni czy masz zdolność kredytową i jesteś wypłacalny. Ciekawy który bank udzieli ci kredytu jeżeli ty nie płacisz innemu bankowi przez 3 miesiące. 

Takich kredytów praktycznie się  nie udziela. To tzw. Pomóc telewizyjna ze rząd pomaga. 

Ps. Kiedy w końcu świnie po15 zł na żywa. )))))

bandzior11    48

Strona upada bo cena satysfakcjonuje tak mi się wydaje. Chodź przy cenie 7.5 za żywa to przy swoim prosiaku ma sens a przy kupnie warchlaka to już różnie może być. Tyle że jak ktoś przerzuci z 3 cykle po 500-1000 sztuk to pewnie coś zostanie i nawet dobrze się zarobi. Już nie wrócą te lata że liczyło się jakość a nie ilość teraz jak masz mało to nic nie zarobisz tylko ból kręgosłupa. Pozdrawiam pasjonatów rolnictwa i tych z powołania rolników 😁

• Haha 1

kanalia2    163

Strona upada bo tych co blondyny maja coraz mniej, a jak hodowców niszczono tak dalej się niszczy

krzysiek277    952

Panowie jakie pasze dajecie lochą prośnym? Nie chodzi mi o zboża, tylko o kupne pasze 

bandzior11    48
8 godzin temu, krzysiek277 napisał:

Panowie jakie pasze dajecie lochą prośnym? Nie chodzi mi o zboża, tylko o kupne pasze 

Ja jade na sano matra po odsadzeniu pregna jak na razie wszystko ok. Miałem z de Haus ale słabo to wychodziło wszystko. Zależy też dużo jak zbilansujesz paszę . A tobie pewnie chodzi o gotową dla loch nie mieszaną 😁

krzysiek277    952

@bandzior11 Właśnie chodziło mi o to co wymieniłeś, to ile wczeniej przed porodem zaczynasz podawac Matre ? 2/3 tygodnie przed wyproszeniem mogę dawać Matre czy za wczas ?

bandzior11    48
1 godzinę temu, krzysiek277 napisał:

@bandzior11 Właśnie chodziło mi o to co wymieniłeś, to ile wczeniej przed porodem zaczynasz podawac Matre ? 2/3 tygodnie przed wyproszeniem mogę dawać Matre czy za wczas ?

Tak 85-90 dzień czyli tak 2-3 tygodnie przed. Możesz spokojnie tylko pilnuj max 3.5 kg dziennie ja tydzień przed na 5 dni daje po 4.5 kg a później max przed porodem 3 kg na dzień przed porodem łyżeczkę soli Glauberskiej raz dziennie z pasza przeciwko zaparciom i łatwej się wy próżnia i nie ma zaparć po porodzie. 

Paweł233    0

Składał ktoś z forum wniosek na program "inwestycje zapobiegające ASF"?  Silosy paszowe/zbożowe można ogarnąć bez problemu czy robią pod górkę ? 

migacz    324

A kiedy program ruszy? Ja myślałem podciągnąć wrota do tuczarni ale nie wiem czy się da. A jest tego trochę. Poza tym silosy też by się przydało 

bandzior11    48

14 raz z rzędu giełda zaczarowana . Chyba jak cos się zmieni to tylko pewnie w dół 😂

Lukas210    26
Napisano (edytowany)

Jaki zakład i o ile w dół?

Edytowano przez Lukas210

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Przez teybe
      Witam forumowiczów. 
      Dostałem propozycję od tej firmy. Chcą kupić ode mnie byki. Przyjechali popatrzyli i zaoferowali, że przeleją rano na konto 50 tyś. A po południu przyjadą po byki i je zważą. Jeśli wyjdzie mi mniej to mam im przelać różnicę, a jak więcej to oni dopłacą.
      Mieliście takie sytuacje z tą firmą bo nie miałem takiej transakcji i mam wątpliwości?
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj