Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Aroo22    383
4 godziny temu, jajonasz napisał:

To chyba odwrotnie, bo Ci co organizowali  protesty, to mówili że absolutnie nie chodzi o dopłaty i oni żadnych dopłat nie chcą.

A ktoś chciał te dopłaty? To nie jest żadne rozwiązanie problemów. Co roku będziecie wyczekiwać dopłat i sprzedawać kiedy je ogłoszą? 

• Like 3

jajonasz    1465
4 godziny temu, Aroo22 napisał:

A ktoś chciał te dopłaty?

No to nie składajcie wniosków, jak zobaczą że nie ma zainteresowania, to już więcej żadnych dopłat nie będzie w czym problem? Jak inaczej pokazać że coś się ludowi nie podoba? No a tych co już złożyli pierwszego dnia to pewnie kijem zaganiali, bo oni nie chcieli 🤭 Możesz się dalej oszukiwać, ale ludziom najbardziej chodziło o dopłaty i taka jest prawda. Ale może to i dobrze jak teraz pazerni  będą czekać za dopłatą, to się sprzeda w dobrej cenie na jesieni 🤭

• Thanks 1

marks50    3655

Ja się nie godzę z cenami paliwa i podatków - czy tez jestem zwolniony z płacenia bo się nie zgadzam na to ???? 

• Like 1

jajonasz    1465
Napisano (edytowany)

Serio? Idealne porównanie, godne Twojej logiki. 

Wiadomo że dopłaty to żadne rozwiązanie, ale nie ma co być hipokrytą i twierdzić, że nikt ich nie chciał. Biorę ale nie chce, pale ale się nie zaciągam. 

Edytowano przez jajonasz
  • Like 1

GRZES1545    9298
6 godzin temu, Aroo22 napisał:

A ktoś chciał te dopłaty? To nie jest żadne rozwiązanie problemów. Co roku będziecie wyczekiwać dopłat i sprzedawać kiedy je ogłoszą? 

Pytanie jeszcze czy dadzą, a już je liczą niektórzy. Wybory ida i ludzie już się sprzedali ponownie 🤦‍♂️

witejus    8719
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

a już je liczą niektórzy

I to pewnie ci co najgłośniej wrzeszczeli że nie chcą żadnych dopłat tylko ,,uczciwej ceny"

• Like 1

Stach123    316

Tym co protestowali dopłat do ziarna nie powinni dawać , bo nie chcieli , powinni za to zwolnić ich z realizacji ekoschematów 

• Haha 2

Tomek90    2432

A co ma protest do dopłat? Nie chcemy dopłat tylko godziwa cenę za płodu, niestety ale nie dało się. Są wnioski o dopłaty i trzeba składać by jakoś wyjść na tym interesie. 

Czego tu nie rozumiecie? 

Ten kto w koło nawija ze pier**li te jamużne i tak ja bierze.

• Like 4

witejus    8719
35 minut temu, Stach123 napisał:

powinni za to zwolnić ich z realizacji ekoschematów 

To schematy są obowiązkowe?chyba cię jeszcze % trzymają po łikendzie.

14 minut temu, Tomek90 napisał:

Nie chcemy dopłat tylko godziwa cenę za płodu

Jaka jest definicja uczciwej ceny, dla kogo ma być ta uczciwa cena, dla sprzedającego czy kupującego, i najważniejsze kto ma zapłacić uczciwą cenę, handlarz, skup prywatny czy państwowy, czy może MATIF czy CEBOT czy jeszcze inne światowe targowisko?i jak to zrobić, zmusić tych którzy płacą nieuczciwe ceny i kto ma to zrobić?Może mi odpowie który z tych wrzeszczących o ,,uczciwej cenie"

Aroo22    383
2 godziny temu, jajonasz napisał:

No to nie składajcie wniosków, jak zobaczą że nie ma zainteresowania chcieli 🤭 🤭

Ja nie będę składał. Nie przysługuje mi, nawet jakbym chciał. 

Tomek90    2432
33 minuty temu, witejus napisał:

To schematy są obowiązkowe?chyba cię jeszcze % trzymają po łikendzie.

Jaka jest definicja uczciwej ceny, dla kogo ma być ta uczciwa cena, dla sprzedającego czy kupującego, i najważniejsze kto ma zapłacić uczciwą cenę, handlarz, skup prywatny czy państwowy, czy może MATIF czy CEBOT czy jeszcze inne światowe targowisko?i jak to zrobić, zmusić tych którzy płacą nieuczciwe ceny i kto ma to zrobić?Może mi odpowie który z tych wrzeszczących o ,,uczciwej cenie"

Uczciwa cena to taka żeby nie trzeba było wypłacać dopłat. Skup i tak zarobi sobie proste. 

22 minuty temu, Aroo22 napisał:

Temu tak krzyczysz, no ale co zrobisz. Sprzedałeś w żniwa czy tam w tamtym roku to jeszcze mało? Co maja powiedzieć ci co sprzedali po 600 lubelskiego? 

• Like 1

witejus    8719
11 minut temu, Tomek90 napisał:

Uczciwa cena to taka żeby nie trzeba było wypłacać dopłat. Skup i tak zarobi sobie proste. 

Większej bzdury dawno nie czytałem, czyli 600 zł za pszenicę gdy nie wypłacą dopłat to uczciwa cena?

Aroo22    383
13 minut temu, Tomek90 napisał:

Temu tak krzyczysz, no ale co zrobisz. Sprzedałeś w żniwa czy tam w tamtym roku to jeszcze mało? Co maja powiedzieć ci co sprzedali po 600 lubelskiego? 

Właśnie po tyle sprzedawałem. 680-740.

Andpol    1108
2 godziny temu, Aroo22 napisał:

Mam to samo.

Agrest    27110

Ja złożę... na całe 9,98t pszenżyta🤣

Jesienią po 660, w marcu po 580 + około 300.

Ot, taki kopniak w dee od nierządu . Podliczając to za ewentualną dopłatę byłby azot na przyszły sezon. Ale nie będzie 🤷‍♂️

Andpol    1108

W agencji miałem 5ha pszenicy a umowy na gębę ponad 10ha pszenicy to i tak w d*pę bym dostał gdybym się nawet załapał.

• Like 1

gałgan    18

Galan po ile pszenica na giełdzie. Coś ostatnio nie podajesz

PanPawel    309

Żółkiewka 850 pasza brutto Sprzedane po 620🤷‍♂️

• Thanks 1

drobny    216

I ja po 620 sprzedałem w kwietniu :/

przemol87    206

W piątek podałem po 780netto białko 14 ale gęstość 73, centrum

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

marks50    3655

My tu gadu gadu a pszenica na giełdzie  ponad 1200 zł brutto , obecnie 2,39 % w górę . Czyli z dopłatą wyjdzie że sprzedana taniej niż na wolnym rynku w czerwcu . Najwidoczniej rządzacy wiedzieli że tak to sie skończy więc dopłaty zrobili do końca maja a nie np. czerwiec czy 15 lipiec . To tylko pokazuje że rynek jest sterowany niewidzialną ręka rynku :) .

• Like 6
  • Thanks 1

gałgan    18
2 minuty temu, marks50 napisał:

My tu gadu gadu a pszenica na giełdzie  ponad 1200 zł brutto , obecnie 2,39 % w górę . Czyli z dopłatą wyjdzie że sprzedana taniej niż na wolnym rynku w czerwcu . Najwidoczniej rządzacy wiedzieli że tak to sie skończy więc dopłaty zrobili do końca maja a nie np. czerwiec czy 15 lipiec . To tylko pokazuje że rynek jest sterowany niewidzialną ręka rynku :) .

Ja to samo każdemu mówię. Po co do końca maja ja mogło być do końca czerwca😁. Grunt że zlodizejskie skupiki nie mają żadnego pola manewru poza tymi dopłatami. To co tanken furmanken i jazda sprzątać tory w dorobusku

MariuszDe    457
Napisano (edytowany)

Pszenica paszowa 800 zł pszenżyto 580 ceny brutto- swietokrzyskie 

Edytowano przez MariuszDe
  • Thanks 1

XTRO    1592
5 godzin temu, Aroo22 napisał:

Właśnie po tyle sprzedawałem. 680-740.

Ja 100t pszenżyta po 590 sprzedałem...

MariuszDe    457
49 minut temu, drobny napisał:

I ja po 620 sprzedałem w kwietniu :/

Ja pod koniec Marca też po 620 brutto

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj