Polecane posty

pedro2    8484

Dobra koniec offa

Nie ma co zaśmiecać tematu 🙋

..

karol091193    939

@krzychu121 nie kojarzę 🤔

Wszystkie moje posty i zdjęcia są chronione prawem autorskim ;)
Zainteresowanych wykorzystaniem proszę o kontakt na PW

krzychu121    4374
Dnia 5.09.2024 o 08:27, konradek88 napisał:

Z glinojecka czy Malborka ???. Mi oferują za 5000 tys z Malborka 210 km mają do mnie .Mogłem w poniedziałek mieć za pół darmo bezpośrednio z cukrowni ale nie miałem transportu i d*pa a 6 łódek mogłem brać 39 zł za tonę brutto wychodziło 

Ta cenę oferowali ci za tonę rzeczywistą czy przeliczeniowa? Mi chcieli sprzedać po 45 zł i miałem zamiar brać ale potem dodał że to za tonę przeliczeniowa. A ton przeliczeniowych wychodzi około 65 ton na 25 ton rzeczywistych. Więc to prawie 3 tys za same wyslodki. 

4 minuty temu, karol091193 napisał:

@krzychu121 nie kojarzę 🤔

Pomyłka. Juz znalazłem tamten post 

konradek88    113
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Ta cenę oferowali ci za tonę rzeczywistą czy przeliczeniowa? Mi chcieli sprzedać po 45 zł i miałem zamiar brać ale potem dodał że to za tonę przeliczeniowa. A ton przeliczeniowych wychodzi około 65 ton na 25 ton rzeczywistych. Więc to prawie 3 tys za same wyslodki. 

Pomyłka. Juz znalazłem tamten post 

On mi mówił że przy łódce 39 brutto za tonę 

FarmerDyzio    1219
pedro2 napisał:

1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

to się nie bój i rzuć ta gospodarkę. To też tak będziesz miał. Znowu Ty liczysz 850 zł dniówki za cały dzień szarpania się swoim sprzetem, a przy gnoju to przyczepa też dostaje w d*pę.Chyba, że masz skorupę. Sprzęt się zużywa a Ty tego nie liczysz. ( tak wiem zaraz napiszesz, że kupiony do roboty a nie stania)

No masz rację kurcze.

Od dzisiaj stawiam wszystkie maszyny pod dach i będę najmował usługę nawet bele kiszonki do obory wstawić 

Bo szkoda swojego. Jeszcze się zużyje 🙆

Przecież to kupione żeby stało. 

@karol091193 może byś przyjechał poorać pod ozime? 

Szkoda sprzętu 

jeżeli ktoś to może zrobić za mnie, za kwotę którą akceptuje to czemu nie?

Supersebusiek    385
Dnia 9.09.2024 o 07:55, konradek88 napisał:

Kurczaki dobrze kolega ma 😃 u nas zootechnik nie doi krów,tylko próby pobiera😔😂 a co do premii to w necie o tym słyszałem ale czy to prawda to w sumie mało mnie to interesuje bo mnie nie dotyczy 😉

No dosłownie doił bo miał wesele brata także ktoś musiał mu wydoić jak chciał być na ślubie , a  że zootechnik zechciał to jaki problem .

Karol6130    8466
3 godziny temu, Supersebusiek napisał:

No dosłownie doił bo miał wesele brata także ktoś musiał mu wydoić jak chciał być na ślubie , a  że zootechnik zechciał to jaki problem .

U nas też doił jak była potrzeba 

Teraz odszedł z pracy i dalej doi 

Kiedyś trafił na sknwre co mu dawał 5zl od sztuki

krzychu121    4374
17 godzin temu, konradek88 napisał:

On mi mówił że przy łódce 39 brutto za tonę 

To za tonę przeliczeniowa. 

4 minuty temu, Marcin133 napisał:

A ile mu trzeba dać orientacyjnie?

Ja jak wynajmowałem gościa co doi weekendami to 13-14 zl od sztuki. Ale w to już wliczone pojenie cieląt czy podgranianie paszy 

konradek88    113
10 godzin temu, Supersebusiek napisał:

No wiem wiem u nas w okolicy też był kiedyś taki młody zootechnik to doił jak ktoś potrzebował .Teraz mamy starszego który tylko odlicza 2 lata do emerytury 😂

lamboEVO100    585

Przecież teraz to się ogłaszają na FB nie jeden. Sam wynajmowałem na wesele i byłem zadowolony bo jeden problem z głowy 

gregor1284    15192
Dnia 8.09.2024 o 19:22, karol091193 napisał:

Mniej wiesz, lepiej śpisz 😛 lepiej nie mówcie 🤣

O tej aferze tez 😁

mate12345    49

Okolice wysokiego mazowiecka, ma ktoś moze osobe co za przystempną cene wozi wysłodki? 

Mistrz18    296
6 godzin temu, pawel2408 napisał:

Mlekpol ponad 25tyś. tłuszcz 4.50, białko 3,69 CENA 2.45 brutto RR

Ja vatowskiej jeszcze nie dostałem a Ty ryczałtową już masz?

karol091193    939

Pewnie wyliczył z przelewu 😛

Wszystkie moje posty i zdjęcia są chronione prawem autorskim ;)
Zainteresowanych wykorzystaniem proszę o kontakt na PW

Mateusz1q    2146
4 minuty temu, Mistrz18 napisał:

on tylko posty pisze w tym temacie, chłop podejrzany zawsze parametry maksymalne nie ma co brać na poważnie 

• Like 3

krzychu121    4374
22 minuty temu, Mistrz18 napisał:

Mlekpol robi reklamę. Do tej pory była cisza. Teraz jakaś premia poszła to już trochę lepiej cena wygląda to i kolega wrócił do tematu z ceną 

• Like 3

greg1985    508

To reklama ile można mieć przy maksymalnych parametrach ale nie oznacza to że ktoś takie ma 😂😂😂😂 chyba że prezes 👍👍

Jeszcze nie mam faktury VAT ale po wypłacie sądzę że cena grubo ponad 2.10 zł brutto. Myślę że jutro się pochwalę 😉

pedro2    8484

Grześ zdemaskowany to musieli nowego wpuścić 😉

..

ChiquitaB    807

Ja obstawiam 2.10 netto bo ostatnio bite 2zl było a parametry podobne 3.9-4.0 i 3.4-3.2

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna.  Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj