Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

A widział ktoś ten słynny statek 🤔

Toć export bydła rzeźnego od dawna miał być zakazany na takie odległości. 

A widział ktoś ten słynny statek 🤔

Toć export bydła rzeźnego od dawna miał być zakazany na takie odległości. 

Nie ważne czy to statek, czy samolot - najważniejsze żeby eksport szedł i był zbyt - co daje możliwość uzyskania lepszych cen

Opublikowano

przyszło rozliczenie z ubijni artus Maciejowice, i mam odczucie zezistalem oszukany byki co bylem pewny że pójdą w R to jeden p+ drugi o trzeci r. waga tez jakoś mała się wydaje, sprzedałem tam drugi raz, bo pierwszy wyszedl dobrze, a teraz klapa

• Sad 1
Opublikowano
4 godziny temu, danielhaker napisał:

Mateusz masz gdzieś te dane? Czytałem właśnie już jakiś czas temu, że (strzelam) z 80-90% stad to właśnie do 20szt

Przy okazji, jak w tym tygodniu płacą za krowy poubojowo Mokobody/Mościbrody/Łuków? Ktoś się orientuje?

Do znalezienia jest dane z ARiMR za 2022 

Opublikowano
3 godziny temu, chudy123 napisał:

Nie ważne c zy to statek, czy samolot - najważniejsze żeby eksport szedł i był zbyt - co daje możliwość uzyskania lepszych cen

no właśnie..... a tu  ceny niby spadają. Za H-F 10,50 oferują.

Opublikowano
13 godzin temu, AdamRo napisał:

Panie chudy123. Jakie masz propozycje na jałówki ?

na tą chwile najlepsze propozycje są na WBC (U: 22-22,3), ale przy tej ilości to za duże ryzyko.

Opublikowano
1 godzinę temu, filipSD napisał:

Sprzedane wczoraj dwa byki ho 834 i 712 po 12.2.Wagi i ceny brutto południowe mazowsze. Bydła nie brakuje przy mnie kilka telefonów po odbiór.

A klasowo jak wyglądały? Pewnie Rki? U mnie byk w O+ 720kg poszedl za 11.5brutto :(

Opublikowano
Michal014d napisał:

1 godzinę temu, filipSD napisał:

Sprzedane wczoraj dwa byki ho 834 i 712 po 12.2.Wagi i ceny brutto południowe mazowsze. Bydła nie brakuje przy mnie kilka telefonów po odbiór.

A klasowo jak wyglądały? Pewnie Rki? U mnie byk w O+ 720kg poszedl za 11.5brutto :(

Na Rki to one nie wyglądały ale były fajnie dobite.Ja liczyłem na 12 Zeta ale handlarz sam zaproponował 12 no to jeszcze 20 gr udało się ugrać😋

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

A gdzie masz napisane że na żywą? 

no własnie randka w ciemno nie wzystkich zadawala

Edytowane przez kazik6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v