Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, sladan napisał:

Nie znam gościa, ale jeśli szukasz przewracarki, to broń Boże składanej do tyłu

wszystko da sie przerobić , kwestia pomysłu ,czasu i możliwości  choć akurat te do tyłu obywają sie bez hydrauliki, ma ktoś u nas w wiosce taką to 6211 trzęsie , składana do tyłu i na podnośnik 

Opublikowano
5 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Pewnie @bratrolnika robił. On to ma opanowane. Z pod jego rąk wyszły dziesiątki takich przyczep.

i wszystko od zera , żadna przerabiana z rozrzutnika 

Dnia 1.06.2024 o 13:10, Pomorzanin1222 napisał:

Może ktoś chętny 

Ursus 1234 40 tysięcy zł bez dokumentów 

Ursus 6 bez napędu zarejestrowany blachy do niego są 16-18 tysięcy zł 

Pronar zarejestrowany 47 tysięcy zł 

Renault zarejestrowany 1996 rok 48 tysięcy zł

IMG_20240531_115226.jpg

IMG_20240601_130709.jpg

IMG_20240601_130654.jpg

IMG_20240601_130639.jpg

@Nieustraszony1044 1234 nie chcesz ? czy szóstke też turbo bedziesz szukać? 

15 godzin temu, daron64 napisał:

w tej z rozrzutnika nie wróże długiej żywotności dyszla chyba że ścianka gruba

18 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

A ten z Puńska jak idzie do się z nim dogadać czasem ma ciekawe złomy

tego 1455 to marzenie zrobić na lalke i pałować w transporcie dla samego gwizdu 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Powiedz mi, czego ty się do mnie przyjebales, nadepnąłem ci gdzieś na odcisk???

Ale się zapieniłeś. Zażartować nie można. Patrz bo ci żyłka pęknie.

45 minut temu, konteno napisał:

Rozrzutnik to słaby materiał na przyczepe. Z tandemu to chyba coś jeszcze idzie ulepić. Case 1455 to fajne maszyny. Nie wiem czy tylko warto było by go remontować.

Opublikowano

Kojarzy ktoś tego handlarza, a może oglądał ciągnik https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-favorit-824-CID757-IDZPxNV.html

24 minuty temu, daron64 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-jednoosiowa-wywrot-do-tylu-CID757-IDZn8sh.html

Co myślicie? Taki dyszel przejdzie, czy słabo to wygląda?

Poszukaj jakiejś zachodniej używki, nawet do remontu a nie będziesz z jakimś gównem się męczył.

Niedaleko ciebie nawet na OLX się ogłasza jakiś handlarz co sprowadza.

Opublikowano

Nie chcę nic do remontu. Nie mam na to czasu żeby się pier**lic w odbudowy. Jest jeden, ale jak to zawsze - jak szukasz, to akurat nic ciekawego nie ma.

To samo z agregatem - koleś sprzedawał niedaleko, nie miałem kasy. Mam kasę - zniknęło ogłoszenie 🤷

Opublikowano
5 godzin temu, konteno napisał:

i tak każda pokazuje co innego więc jeden hvj z tymi zabawkami

Nie wiem nie znam się ale sam myślę kupić sobie jakąś tanią stacje meteo. Wiadomo że każda pokaże coś innego ale jeśli różnica wynosi 1 stopień czy 1mm to dla mnie nie różnica 

Opublikowano
5 godzin temu, konteno napisał:

Ten grat bez dokumentów, przecież tam trzeba drugie tyle włożyć żeby wyglądał i pracował jak mój 🤷

Opublikowano

Stara zgrabiarka już rozebrana i w głowie pojawiają się pewne koncepcje i chciałbym zapytać czy macie już z tym jakieś doświadczenia. Pierwsze to czy warto kupować opony jodełkowe takie jak na foto poniżej? 

Drugi pomysł to dołożenie dodatkowej gwiazdy czyli odcięcie z innej zgrabiarki kawałka ramy i dospawanie do tej. Niby trochę sie zwiększy szerokość robocza ale czy nie ucierpi na tym tak zwana "trakcja" zwłaszcza podczas jazdy po drodze. I czy w ogóle takie rozwiązanie ma jakiś większy sens bo jedno koło chyba specjalnie różnicy robić nie będzie?

Jeśli chodzi o dodatkowe obciążenie to pewnie zdobędę drugi oryginalny obciążnik i wepchnę go do ramy oczywiście wcześniej wymyślając jakiś sposób żeby go przymocować. 

KOLO-JODELKA-4-00-10-DO-ZGRABIARKI-400x10-KABAT.jpeg

IMG_20240602_133454.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Nie chcę nic do remontu. Nie mam na to czasu żeby się pier**lic w odbudowy. Jest jeden, ale jak to zawsze - jak szukasz, to akurat nic ciekawego nie ma.

To samo z agregatem - koleś sprzedawał niedaleko, nie miałem kasy. Mam kasę - zniknęło ogłoszenie 🤷

https://www.olx.pl/d/oferta/tuhti-m7-przyczepa-wywrotka-7000kg-CID757-ID100LVG.html

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-rolnicza-wywrotka-8-ton-tandem-CID757-IDYDYUf.html?reason=seller_profile

coś podobnego szukasz?

Opublikowano (edytowane)

@jaco512

Coś bardziej jak w drugim linku, albo coś takiego

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-tim-wysokiego-skladowania-CID757-ID103Rk3.html

Generalnie szukam 5-6t bo znajomy, który ma mi kosić ma akurat taki zbiornik w kombajnie i chciałbym móc tym odbierać. A resztę przyczep bym podstawił jakbym się nie rywrobil.

No ale ogólnie to szukam 5-6t, większej raczej nie, koniecznie jednoosiowa (tandem), wywrot może być tylko na tył, papiery, światła itp niepotrzebne. No i wiadomo jak najtaniej -15 to taki max jaki chciałbym wydać, ale jakby była jakaś sensowna taniej to zawsze jakąś inna dziurę bym mógł zatkać -  i jak najbliżej NBR 

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v