Kuba1234444

Zmiana dźwięku silnika John Deere common rail po około 10 min

Polecane posty

Kuba1234444    0

Witam. 

Mam pytanie dotyczące tego że jd serii 20 premium common rail zaraz po odpaleniu pracuje normalnie ale po około 10 min zaczyna pracować głośniej i klekocze co może być tego przyczyną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Omniq
      Witam,
      Posiadam instrukcję serwisową do JD 7430 i 7530 Premium. Instrukcja w języku angielskim w formacie PDF, nie skan książek tylko porządny pdf. Mogę się podzielić gdyby ktoś potrzebował
       

    • Przez kubak
      Witam, mam problem dotyczacy układu paliwowego w moim JD. Otóż gdy silnik osiagnie obciązenie po jakimś czasie zaczyna pojawiac sie na komputerze komunikat: 1347.07 "Replace fuel filter" co ozacza zeby wymienic filtr paliwowy. Niestety wymiana w niczym nie pomaga, troche poczytałem o tym i wiem ze ten bład wyswietla sie gdy nie ma wystarczającego ciśnienia na szynie paliwowej. Ktoś mial taki problem? Co to moze byc?
    • Przez Piotrass
      Witam. W Jd 6630 comfort który ma 4000mtg od jakiegoś czasu już mam problem z rewersem a dokładniej z pozycja neutralna. Jak wrzucam przód tył od razu bez pozycji środkowej jest ok gdy tylko wrzucę na środek to potem gdy chce ruszyć miga N i nie można ruszyć dopiero kilkanaście razy muszę rewers ruszyć. Czasami chodzi ok a czasem ma dzień że idzie się wykończyć. Był u niego raz serwis z jd o którym lepiej żebym się nie wypowiadal założył elektrozawór jazdy przód tył i zero poprawy. Czytałem w internecie że jest coś takiego jak czujnik pozycji neutralnej tylko pytanie gdzie się on znajduje by wymienić a może ktoś miał podobnie i może coś podpowie?
    • Przez dawidjohn
      Witam gdzie znajduje się czujnik temperatury wody w john deerze 6100? Re51774 Pozdrawiam
    • Przez TheZielonyJohny
      Witam serdecznie. 
       
      Mam mały problem z zakupionym używanym JD 6930 premium. 
       
      Problem polega na tym, że po puszczeniu pedału hamulca słychać strzał w przedniej osi TLS. 
      Podejrzewam, iż wynika to z faktu załączania przedniego napędu podczas hamowania, a następnie jego wyłączanie po puszczeniu hamulca. Więc może to być kwestia różnicy prędkości pomiędzy przednią osią a tylną. 
      Dodam, że po zahamowania tylko jednym hamulcem ( nie ważne czy lewy czy prawy) nie zanotowałem ani razu takiego uderzenia. 
       
      Opony na ciągniku : 
      Przód 540/65 R28 - nowe 100 % protektora
      Tył 650/65 R38 - ok. 20% protektora
       
      Przednia oś zalana olejem Spirax. 
       
      Zastanawiam się czy te opony mogą razem ze sobą współpracować. 
      Sama oś TLS chodzi perfekcyjnie, nie jest jeszcze wybita. 
       
      W instrukcji spotkałem się tylko ze wzorem na procentowe wyprzedzenie w prędkości pomiędzy przodem  a tyłem. Nie ma jednak podane jakie konkretne rozmiary opon mogą ze sobą współgrać bądź też nie. 
       
      Jakieś sugestie, doświadczenia, podobne problemy ? Z góry dziękuję  
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj