Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Leszy napisał:

Czyli znowu dużo krzyku o nic..... A już miała bundeswehra wkraczać i wiatraki stawiać......  

rusek miał zająć do wisły a niemiec resztę ,tak miała wyglądać Polska gdyby dalej rządziły platfusy ale co się odwlecze to nie uciecze .15 października Polska została oddana szwabowi za pizze i skrobanki 

Edytowane przez tomek1974
  • Haha 2
Opublikowano

Ty wiesz, że jak się przygotowuje plany obronne, to się zakłada różne warianty? W tym te mało pomyślne? Zresztą jak podczas II wojny Stalin chciał zatrzymać Niemców zakazując się żołnierzom cofać, a NKWD pilnowało by żaden tego nie zrobił, to Niemcy pod drzwi Kremla prawie zapukali. 

Co do wiatraków, to widać, że chcieli PiSowcy zabłysnąć, ale spalili na panewce.... 

Chociaż jak mawiał Kurski. To ściema, ale ciemny lud to kupi.

Opublikowano
11 godzin temu, macko979 napisał:

a jest w ustawie zmiana dotyczącej pozwolenia na budowę?? bo była 10 krotność wysokości wiatraku, wybudują bliżej i reszta działek bez prawa zabudowy

zmany już widać gołym okiem, dziś decyzja odmowna o dopłaty do zboża. A orlen musi dać danine, żeby nie było go stać na atom.

Można być głupim ,ale aż tak .

22 minuty temu, tomek1974 napisał:

to prawda naprawdę  trzeba być ciemnym i nie znać historii żeby głosować na szkopa z partii POjebó*

Jedz dalej tą techniczną pszenicę ,bo tobie już nic nie zszkodzi

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, masa24 napisał:

dokladnie , pisowska bujda :P   dobre dobre ,  proponuje poczytać jakie prawa daje nadanie inwestycji  statustu celu publicznego , ale pisowcy przeciez sieja ferment

rudy wzial sie do roboty i jak widac ruszyl ostro

wam w gebe beda pluc to powiecie ze deszcz pada.... tak samo jak bylo glosowanie w ue na temat zniesienia prawa weta, suwerennosci itp gdzie tez nasi to popieraja to wciskaja kit ze nic sie nie dzieje , ze to tylko taka dyskusja

A kolega odezwał sie jak pluli.

5  Kaczyńskiego. 

Zniesieni watu a podniesienie marzy.

Wpuszczenie i robienie biznesu na zbożu ukraińskim.

Zerwanie kontraktu na gaz i uwolnienie jego seny czyli podwyżki sięgające 1300% ceny.

Co spodowalo skoczenie nawozów do 6 tys.

I wiele innych. 

Nie nie oglądam tvn. 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, karol19920 napisał:

Płaczesz bo żal ci cztery litery ściska że tylko 1/6 chcą zabrać a nie więcej. U nas jak wykupywali pod S7 ludzie piszczeli z radości. Kolejną sprawą jest to że jakby nie budowali to byś jęczał że nie ma po czym jeździć itd. Wujek mieszka mniej więcej w tej odległości  od S7, nie narzeka na hałas.

Jakby Ci podzielili pole na dwa trójkąty inaczej bys mówił

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Nie chcę ani grosza, niech idą do Ciebie z tą trasą jak jej chcesz ... A i kokosów jakiś nie płacą , bo średnia GUS-owska a to jest jakieś 20-40% mniej niż cena transakcyjna za grunty w okolicy ... Ziemię pod taką ekspresówkę sprzedaje się raz, a ja na tej ziemi na truskawkach czy warzywach w jeden rok zarabiam tyle, ile ta ziemia jest warta ...

Serio tak kiepsko płacą to ile za hektar dają ?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, miwigos napisał:

Jakby Ci podzielili pole na dwa trójkąty inaczej bys mówił

Serio tak kiepsko płacą to ile za hektar dają ?

Dają cenę GUSowska, ale jak wiemy, przecież mało kto podaje u notariusza pełna cenę transakcji... GUSowska cena 60 tys a transakcyjna 80.0000 a oni płacą GUSowska. Ale niektórzy myślą że na tym to się dorobić można ...

A jak Ci nie pasuje, to cię wywlaszczaja, wchodzą na twój teren i potem możesz się z nimi prawowac w sądzie ...

Kiedyś to rzeczywiście dobrze płacili, ale to kiedyś, teraz już jest inaczej ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 godzin temu, tomek1974 napisał:

to prawda naprawdę  trzeba być ciemnym i nie znać historii żeby głosować na szkopa z partii POjebó*

Historia lubi się powtarzać i trzeba ją znać i wyciągać wnioski. Ludzie nie myślą i są jak w amoku. Niestety, ale wpływ mają na to mass media piorąc mózgi.  

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, tomek1974 napisał:

rusek miał zająć do wisły a niemiec resztę ,tak miała wyglądać Polska gdyby dalej rządziły platfusy ale co się odwlecze to nie uciecze .15 października Polska została oddana szwabowi za pizze i skrobanki 

⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️

23 minuty temu, tmk1974 napisał:

Ludzie nie myślą i są jak w amoku. Niestety, ale wpływ mają na to mass media piorąc mózgi.  

Masz dobitny przykład wyżej. ⬆️

Opublikowano
16 godzin temu, hubertuss napisał:

Na 3 klasie się nie dziwię. Ale tak naprawdę dla wielu rolników przy coraz gorszej sytuacji ekonomicznej w rolnictwie coraz gorszym klimacie życie z dzierżawy pod  wiatraki plus praca na etacie może być lepszym niż męczenie tej ziemi i siebie. A ustawę zmienią ma być 500m.

Miałbyś całkowitą rację gdyby nie jedno małe "ale". Czym innym jest dzierżawa pod wiatrak bo tak chcę, a czym innym bo tak muszę, czyli wywłaszczenie które nigdy nie powinno mieć miejsca pod takie inwestycje. A jak to będzie wyglądało czas pokarze. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Lolek74 napisał:

Miałbyś całkowitą rację gdyby nie jedno małe "ale". Czym innym jest dzierżawa pod wiatrak bo tak chcę, a czym innym bo tak muszę, czyli wywłaszczenie które nigdy nie powinno mieć miejsca pod takie inwestycje. A jak to będzie wyglądało czas pokarze. 

W ustawie nie ma o wywlaszceniu pod budowę wiatraków ... Tylko pod sieć energetyczna do tych wiatraków, przeczytajcie projekt tej ustawy a nie powtarzacie papkę z TVP INFO.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

W ustawie nie ma o wywlaszceniu pod budowę wiatraków ... Tylko pod sieć energetyczna do tych wiatraków.

I co to zmienia? Przecież to są dużo większe obszary niż pod same wiatraki. Ne powtarzam żadnej papki, bo nie jestem ani fanatykiem PIS-u ani PO jak Ty.

Edytowane przez Lolek74
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Lolek74 napisał:

I co to zmienia? Przecież to są dużo większe obszary niż pod same wiatraki.

Przekop pod ziemią ?? Wykopią, wrzuca kabel i zakopią ...

Opublikowano
13 minut temu, Lolek74 napisał:

Pod wiele rzeczy już musisz i te prawo działa od lat. A co do wiatraka to przeważnie nie ma muszę przeważnie jest chcę.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Lolek74 napisał:

I do tego potrzebne jest wywłaszczenie?

Tak, bo trafiają się palanci którym to przeszkadza i trzeba kopać na około ... 

Ile u nas wojny było, jak kopali kabel pod telefon ... Dopiero się uspokoiło, jak powiedzieli, że jeżeli nie pasuje pod ziemią to będzie na słupach, to wtedy dopiero się zgodzili niektórzy na wykop ...

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Pod wiele rzeczy już musisz i te prawo działa od lat. A co do wiatraka to przeważnie nie ma muszę przeważnie jest chcę.

Jeżeli tylko jest chcę to nie widzę najmniejszego problemu.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tak, bo trafiają się palanci którym to przeszkadza i trzeba kopać na około ...

Jeżeli dotyczyło to Ciebie przy budowie S-ki zdanie miałeś zgoła inne. Czyli punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jakie to oczywiste.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Lolek74 napisał:

Jeżeli dotyczyło to Ciebie przy budowie S-ki zdanie miałeś zgoła inne. Czyli punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jakie to oczywiste.

Jeżeli mi zrobią wykop, wrzucą kabel i zakopią to nie mam nic przeciwko, niech kopią ;) w niczym mi to nie przeszkadza ... Ale jeżeli porównujesz kabel pod ziemią do S-ki to śmiać mi się chce ...

Sam mam zakopane pod niektórymi działkami telefon i wodociąg i w niczym mi to nie przeszkadza, sąsiad robił przyłącze wodociągowe, to kopali na mojej działce to też nie miałem nic przeciwko, bo wykopali, podłączyli i zakopali ;) Dał flaszkę za to, nic by nie dał i też było by w porządku ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Jeżeli mi zrobią wykop, wrzucą kabel i zakopią to nie mam nic przeciwko, niech kopią ;) 

Ja też nie, tylko że do tego nie potrzeba wywłaszczenia.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Lolek74 napisał:

Ja też nie, tylko że do tego nie potrzeba wywłaszczenia.

Jeżeli ktoś jest normalną jednostką a nie durniem to masz rację, nie potrzeba wywłaszczenia, gorzej jak ktoś jest zazdrosnym Januszem bo sąsiad ma na swojej działce wiatrak a on nie ... 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jeżeli ktoś jest normalną jednostką a nie durniem to masz rację, nie potrzeba wywłaszczenia, gorzej jak ktoś jest zazdrosnym Januszem bo sąsiad ma na swojej działce wiatrak a on nie ... 

Co nie zmienia faktu, że jest właścicielem gruntu i nigdy nie powinien zadziałać mechanizm wywłaszczenia pod inwestycje tego typu.

Opublikowano
Przed chwilą, Lolek74 napisał:

Co nie zmienia faktu, że jest właścicielem gruntu i nigdy nie powinien zadziałać mechanizm wywłaszczenia pod inwestycje tego typu.

Jeżeli taka inwestycja nie wpływa trwale na daną działkę to dlaczego nie wykonać takiego przekopu ??? Mi nie przeszkadza jak ktoś chciał wejść na moją działkę aby podłączyć się do słupa niskiego napięcia albo zrobić wpinkę do wodociągu, trzeba być człowiekiem, bo może kiedyś ty będziesz w podobnej sytuacji ...