Pług kuhn/huard master 120
Przez
KacperAgriculture1224, w Pługi
-
Podobna zawartość
-
Przez kuna9977
Jakie lemiesze wybrać do pługa kvernelanda 16" Vulcan czy waryński a może jeszcze inne. Waryński ma gwarancję na rok i są troszkę tańsze. Na składnicy mówią że Vulcan lepsze miałem kupione vulcana 3 lata temu i jeden w tym roku pekł ale tak pękło że trzyma i z tym pęknięciem mam po orane ponad 10 ha. A może innej firmy polecacie pług obracalny na resorze 4 skiby
-
Przez GrzegorzMiketa
Witam. Może ktoś ma podpowie jak ustawić kąt nachylenia orki w Kverneland LD85. Zwykla obrotowa 3, która nie ma magicznych śrub, ograniczników obrotu, przez co podczas orki plug nie zachowuje 90% kątu nachylenia do podłoża. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wyciaganie silownika obrutu i rozkręcanie śruby przy oku. Jakieś pomysły, sugestie?
-
Przez dariusz86
Cześć,
Jak już pisałem w poprzednim poście, zakupiłem pług kverneland, model MZ3. Ostatnia seria na okrągłej ramie, rok 1992, już z płaską belką od nowej serii. Mam tylko problem z kołem podporowym. Ono jest i działa ale jest totalnie pogięta od kamieni. Ale to dosłownie tak jakby je ktoś kamieniami z jakiejś bazooki okładał. Nie wiem czy to będzie orało. Tak czy nie, muszę je wymienić. Dostać takie koło oryginalne jest bardzo ciężko a jak jest to ludzie sobie cenią takie pieniądze, że taniej można kupić taki pług 2 skibowy w opłakanym stanie i wziąć z niego to koło. Niektórzy naprawdę powariowali. Zastanawiam się nad jakąś alternatywą pneumatyczną. Czy ktoś z Was przekładał takie koło i może poradzić od czego może podpasować? Z tego co widzę, to tam piasta jest średnicy 35mm. A może ktoś z Was ma takie koło używane w przyzwoitym stanie i odsprzeda nie za miliony?
-
Przez piesio
Dzień dobry jaki mam kupić pług do ursusa c-360 bo już kompletnie nie wiem czy 6 skibowy czy 2 skibowy czy obracalny czy nie?? bardzo proszę o pomoc.pozdrawiam.
-
Przez dariusz86
Cześć,
Mam pytanie do znawców pługów Kevrneland. Dziś byłem oglądać jeden. Wstępnie się zdecydowałem bo jest naprawdę w ładnym stanie i co najważniejsze komplety, z kołem, krojami i przedpłużkami ale chciałbym Was o coś podpytać ponieważ przyznam szczerze, jeszcze takiego czegoś w tych pługach nie spotkałem a już obejrzałem ich trochę. Nie mam niestety zdjęcia bo zapomniałem zrobić a pług nie jest jeszcze nigdzie ogłoszony bo został świeżo przywieziony. Pług 3 skibowy, na zabezpieczeniu zrywalnym (taki chciałem, u mnie nie ma nawet ślepego kamienia). Odkładnia 14 cali, rama okrągła. I teraz uwaga! Wszystkie tego typu pługi jakie oglądałem, miały okragłą belką i dźwignię do liniowania. W tym co oglądałem, belka nie jest okrągła a płaska i nie ma dźwigni a jest siłownik hydrauliczny do przesuwania pługa prawo/lewo. Czy te Kvernelandy na okrągłej ramie, wychodziły w takich wersjach? Czy może ten siłownik i ta płaska belka to jakiś wytwór poprzedniego właściciela.
-