KacperAgriculture1224

Pług kuhn/huard master 120

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Norman33    0

jak ktoś napisał wyżej, zdjęcia nie działają, ale no jak tak młotem 5 kg nie drgną, to rzeczywiście mocno utknęły.

może spróbuj najpierw użyć jakiegoś dobrego środka smarującego, niech się dobrze nasmarują. potem trochę się z nimi pobaw, może uda się je trochę rozruszać.

jak to nie pomoże, to może trzeba będzie sięgnąć po coś mocniejszego. może jakiś środek do rozpuszczania rdzy albo coś w tym stylu?

no i jak to nie wyjdzie, to może ktoś tu ma jeszcze jakieś pomysły? dajcie znać, może i bez zdjęć razem coś wymyślimy! 🔧💪

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez kuna9977
      Jakie lemiesze wybrać do pługa kvernelanda 16" Vulcan czy waryński a może jeszcze inne. Waryński ma gwarancję na rok i są troszkę tańsze. Na składnicy mówią że Vulcan lepsze miałem kupione vulcana 3 lata temu i jeden w tym roku pekł ale tak pękło że trzyma i z tym pęknięciem mam po orane ponad 10 ha. A może innej firmy polecacie pług obracalny na resorze 4 skiby 
    • Przez GrzegorzMiketa
      Witam. Może ktoś ma podpowie jak ustawić kąt nachylenia orki w Kverneland LD85. Zwykla obrotowa 3, która  nie ma magicznych śrub, ograniczników obrotu, przez co podczas orki plug nie zachowuje 90% kątu nachylenia do podłoża. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wyciaganie silownika obrutu i rozkręcanie śruby przy oku. Jakieś pomysły, sugestie?
    • Przez dariusz86
      Cześć,
      Jak już pisałem w poprzednim poście, zakupiłem pług kverneland, model MZ3. Ostatnia seria na okrągłej ramie, rok 1992, już z płaską belką od nowej serii. Mam tylko problem z kołem podporowym. Ono jest i działa ale jest totalnie pogięta od kamieni. Ale to dosłownie tak jakby je ktoś kamieniami z jakiejś bazooki okładał. Nie wiem czy to będzie orało. Tak czy nie, muszę je wymienić. Dostać takie koło oryginalne jest bardzo ciężko a jak jest to ludzie sobie cenią takie pieniądze, że taniej można kupić taki pług 2 skibowy w opłakanym stanie i wziąć z niego to koło. Niektórzy naprawdę powariowali. Zastanawiam się nad jakąś alternatywą pneumatyczną. Czy ktoś z Was przekładał takie koło i może poradzić od czego może podpasować? Z tego co widzę, to tam piasta jest średnicy 35mm. A może ktoś z Was ma takie koło używane w przyzwoitym stanie i odsprzeda nie za miliony? 
    • Przez piesio
      Dzień dobry jaki mam kupić pług do ursusa c-360 bo już kompletnie nie wiem czy 6 skibowy czy 2 skibowy czy obracalny czy nie?? bardzo proszę o pomoc.pozdrawiam.
    • Przez dariusz86
      Cześć,
      Mam pytanie do znawców pługów Kevrneland. Dziś byłem oglądać jeden. Wstępnie się zdecydowałem bo jest naprawdę w ładnym stanie i co najważniejsze komplety, z kołem, krojami i przedpłużkami ale chciałbym Was o coś podpytać ponieważ przyznam szczerze, jeszcze takiego czegoś w tych pługach nie spotkałem a już obejrzałem ich trochę. Nie mam niestety zdjęcia bo zapomniałem zrobić a pług nie jest jeszcze nigdzie ogłoszony bo został świeżo przywieziony. Pług 3 skibowy, na zabezpieczeniu zrywalnym (taki chciałem, u mnie nie ma nawet ślepego kamienia). Odkładnia 14 cali, rama okrągła. I teraz uwaga! Wszystkie tego typu pługi jakie oglądałem, miały okragłą belką i dźwignię do liniowania. W tym co oglądałem, belka nie jest okrągła a płaska i nie ma dźwigni a jest siłownik hydrauliczny do przesuwania pługa prawo/lewo. Czy te Kvernelandy na okrągłej ramie, wychodziły w takich wersjach? Czy może ten siłownik i ta płaska belka to jakiś wytwór poprzedniego właściciela.
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj