RolnikMat

John Deere 1470/1570 CWS/WTS

Polecane posty

Husky    1

Brzozak wiem że ten csx to jakby półka wyżej niz 1470 ale cenę podałem gdyz wydaje mi sie ciekawa w porównaniu do tej z zeszłego sezonu i ciekawa w porównaniu do Tucano 320 z tego sezonu

wg mnie csx ma lepsze parametry niz claas "tylko że jest żółty"!!!

yacenty    4091

jak myślicie czy w przypadku 1470 jest sens dokupować powiększenie zbiornika ziarna z 6000 do 6800l? koszt wg niemieckiej strony ok 1200E

Pozdrawiam YacentY
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

Ceny Nawozów,
Najprostsza karta pola: www.AgroDzienniczek.pl

yacenty    4091

a orientujecie się ile może kosztować GPS do kombajnu?

niestety tej opcji nigdzie nie mogę znaleźć, a z dilerem pewnie będę rozmawiał końcem tygodnia

Pozdrawiam YacentY
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

Ceny Nawozów,

RolnikMat    45

Widzę, że kolega yacenty mocno i konkretnie nastawiony na zakup kombajnu. Tylko kolega bierze pod uwagę JD czy jeszcze jakąś markę??

brzozak2    241

yacenty a po co ci gps do kombajnu? w cws moglbys tylko korzystac z prowadzenia rownoleglego, a to chyba przerost formy nad trescia.

yacenty    4091

dziś korzystając z okazji ze cała rodzinka spotkała się w komplecie zapadła decyzja o zakupie kombajnu.

będzie nówka o ile uda się przekonać bank do współpracy.

co do marki to mamy 2 równorzędnych kandydatów oraz 2 zapasowych.

najbliższe dni zadecydują o wyborze tego jedynego

brzozak: jeśli rzeczywiście gps mógłby pomóc mi tym aby jechać cały czas na pełna kosę a przy tym nie kosztowałby fortuny to bym się nad tym poważnie pochylił, jeśli natomiast cena będzie zabójcza to oczywiście nie będę zainteresowany

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

RolnikMat    45

A można wiedzieć jakie są te 2 marki równorzędne i 2 zapasowe?? Na ilu ha ma pracować ten kombajn i ile chcecie wydać??

yacenty    4091

nie można wiedzieć - nie będę ułatwiał życia sprzedawcom. dowiecie się jak już sprzęt stanie u mnie na podwórku.

Chce wydać umiarkowanie jak najmniej.

będę się cieszył jesli kombajn skosi 100ha w sezonie (moje i usługi)

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

brzozak2    241

@yacenty, zeby to samo pojechalo to bedzie drogo kosztowac (min. 20 000 zl), a i tak nie bedziesz zadowolony z efektu.

w kombajnie gps sie stosuje aby moc tworzyc mapy pola, samo prowadzenie mozna rozwiazac poprzez polaryzacje swiatla, tak jak laserpilocie claasa. mysle, ze mozna by to zastosowac samodzielnie, tylko znow pytanie czy warto?

yacenty    4091

20tys to jakies 100ha koszenia ciekawe czy dzięki GPSowi można poprawić wydajność na tyle aby się zwrócił

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

seat    2

Panowie, czy do 1470 trzeba dobrać trzeci siłownik przenośnika pochyłego, jak będę brał stół do rzepaku?

yacenty    4091

w ofercie na standardowy kombajn mam wpisane 3 siłowniki, wydaje mi się ze nie trzeba go dobierać - on chyba po prostu jest

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

brzozak2    241

20tys to jakies 100ha koszenia ciekawe czy dzięki GPSowi można poprawić wydajność na tyle aby się zwrócił

nie :D

na tym moglbys zyskac tylko i wylacznie komfort, ale wg mnie to bezsensu, lepiej zainwestowac w prowadzenie i wykorzystac je w ciagniku do wszelkiego rodzaju prac.

oczywiscie mozna je wykorzystac rowniez w kombajnie, ale wydaje mi sie, ze nawet nie chcialoby ci sie go przekladac i kalibrowac.

TJ206    1

Jestem po wstępnych rozmowach na temat zakupu JD1470,cena nie jest zla(bez wózka)wiem ze to nie jest kombajn idealny ale na 60ha+uslugi starczy,byłem na pokazie Fenda 5220E u Korbanków i tamten kombajn chodził całkiem całkiem ale cena na niego była o niebo wieksza.Do kiedy i ile jest promocja przy zakupie JD1470

yacenty    4091

wózki u większości producentów kosztują w okolicy 7-8tyś netto

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

yacenty    4091

nie jeszcze nie,

nie mniej negocjacje wchodzą na wyższe obroty

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

Pawel26    2

Do yacenty jesli ci zalerzy na szerszych oponach to zrób tak bierz w standardzie jakie sa dokupujesz klamry i opony jaką chcesz i jedziesz na bliżniakach u mnie sąsiad tak ma ale jak sie utopil to 200 km ciagnik dopiero go wyciągnoł!!!

yacenty    4091

a wiesz ile klamry i dodatkowe opony kosztuja? chyba nie skoro proponujesz takie rozwiązanie

przy stosunkowo waskim hederze 4.8-5m bliźniaki mogą wystawać poza obrys hedera i jak wtedy kosić?

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez daanny
      Witam mam problem z paseami jezdnymi w moim jd, na cofnietym przyspieszaczu są lużne a gdy wysunę przyspieszacz by szybciej jechać pasy niesamowicie się naciagają i robia się sztywne jak struna przez co bardzo szybko się wyciaga sie ten gruby dolny z ząbkami i przekładnia szybko się nagrzewa kombajn drży, gdy przyspieszacz cofne do tyłu by zmniejszyć predkośc pas dolny robi sie bardzo lużny zdecydowanie za lużny, a gdy gą naciagnę napinaczem to znów gdy przyspieszę to napina się niesamowicie,wariator wyglada że jest sprawny w dolnym kole tym na sprzegle tez wyglada że ładnie chodzi, jestem ciekaw jak to jest u was czy przy każdym położeniu przyspieszacza pasy są jednakowo napiete, na moje oko to w kazdej pozycji napiecie powinno byc jednakowe,co może byc przyczyną tego że tak sie dzieje? wszystkie propozycje mile widziane, dodam że wszystkie trzy pasy nowe i oryginalne.a wiadomoże gdy pasy są za lużne to kombajn mi zwalnia a gdy za sztywne to sie grzeja i wyciagają. prosze o pomoc :unsure:
    • Przez wielkiwojownik
      Witam, Pytanie do uzytkowników kombajnów serii 20 i 22 otóż czy poczas koszenia w takiej powiedzmy normalnej pszenicy przy prędkości 3,5km/h  lepiej jest jechać na biegu 2 wtedy dzwignia hydrostatu jest popchnięta do przodu tylko troszke? czy lepiej na biegu 1?  czy to ma jakieś znaczenie dla układu hydraulicznego i samego hydrostatu?
      drugie pytanie o obroty silnika czy podczas koszenia trzeba dać maxymalne obroty tak jak w książce napisali  tj w moim przypadku jd 2058  2350obr/min czy wystarczy mniej np 2150obr/min bo zauważyłem że przy niższych obrotach też daje radę ale czy tak można? to będzie mój drugi sezon tym kombajnem więc dopiero go poznaje 
    • Przez pablo10
      Witam.
      Patrzebuję waszej pomocy. Kombajn zbozowy John Deere  nie podnosi hedera. Na wyświetlaczu zapala się błąd 232E ( z instrukcji wynika, że błąd 232 należy sprawdzic przełącznik lub zastosować procedurę nr.8- ale nie wiem co ona oznacz) i wtedy po wcisnięciu na joysticku przycisku góra lub dół hedre nie reaguje ( sprawdzałem i wtedy do cewek odpowiedzialnych za podnoszenie nie dochodzi prąd). Najlepsze w tym jest to, że po zgaszeniu i odczekaniu załóżmy godziny błąd znika i kombajn może kosić 5 godzin, 10 lub tylko 10 minut i znowu pojawia się problem). W trakcie błędu nie działa tylko podnoszenie opuszczanie, wszystkie inne funkcje załączane elektrycznie działają np. podnoszenie motowideł. W moim modelu kombajnu przekazniki umieszczone w płycie z prawej strony kabiny nie  odpowiadają za funkcję podnoszenia i opuszczania- wyjmowałem każdy i podnosiłem opuszczałem- heder działał. Czy ktoś z Was miał taki przypadek i wie gdzie szukać przyczyny?
    • Przez zdzichu124
      Witam , puka mi kosz sitowy na pełnych obrotach , jak popuszczę delikatnie obroty to przestaje, jak dam na max znów zaczyna , pod koniec poprzedniego sezonu rozleciały mi się przez to sita. Sita zrobione nowe tylko musze pozbyć się tego pukania bo rozerwie kolejne sita. Wymieniłem wszystkie gumy i był spokój na pół dnia , ułożyły się i znów puka , pod tylne wieszaki podłożyłem płaskownik 5mm żeby go podnieść trochę to było dobrze kilka dni i znów zaczęło pukać. Jakieś pomysły ? Gdzie to może uderzać i jak to naprawić ? 

Kombajn John Deere 1075, kosze nim 5ty sezon , cały czas było wszystko dobrze , pod koniec zeszłego sezonu zaczęła się akcja z tym pukaniem
    • Przez celeronik
      Dane dotyczące poszczególnych ustawień spisane z instrukcji obsługi JD serii 10xx, ale do innych modeli też pasuje.
      Ustawienia.doc
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj