Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
mesomorph

Problemy z elektronika.

Polecane posty


mesomorph    0

Witam. W czasie pracy traktorem, po pewnej chwili wylacza mi sie elektronika. Nie moge wloczyc wom, napedu, przelaczyc na polowe biegi. I tak co chwile sie wlacza i jest ok, i wylacza. Np jak wlacze naped to chodzi, i jak wylaczy sie elektronika nie moge go wylaczyc, dopiero jak sie obroty pokaza na wyswietlaczu to wtedy... Co sie moglo stac. MF 3630 :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

slawek3220    595

nie łączy gdzieś na którejś kostce musisz przejrzeć instalacje od elektroniki[ w najlepszym razie]lub mógł paść modem kuzynowi poprawiał elektryk elektronikę to zapłacił 2500zł a znajomemu padł modem to remont wyniósł go 7000zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl



robigal    0

Sprawdź alternator(ładowanie) czy się nie kończą szczotki, jeżeli w serii 36XX jest tak samo jak w serii 30XX to moduł jest zasilany z dwóch źródeł w tym z alternatora jak nie będzie ładowania to moduł nie działa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

mesomorph    0

Wydaje mi sie ze gdyby nie bylo ladowanie to by sie w ogóle nie wlaczal. A tak to raz wlaczony a raz nie i tak na zmiane... :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tomekxwz    0

jeśli chcesz sprawdzić czy alternator jest dobry to porostu odłącz kostkę która do niego prowadzi a w tedy zasilanie weźmie z akumulatora, ale jeśli jest to naprawdę wina alternatora że nie ładuje to powinna się świecić kontrolka od ładowania. miałem podobny problem podczas pracy w polu wysiadł alternator kontrolka od ładowania się zaświeciła i co tu robić...! nic nie działa ! więc odłączyłem kostkę od alternatora kontrolka od ładowania zgasła, prąd pobrał z akumulatora i spokojnie dokończyłem orkę...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

mesomorph    0

Ale alternator jest ok, skoro jest ladowanie. Tylko cos wylacza prad, co jakis czas. Moze to wiazki kabli sa gdzies przerwane, albo cos zasniedziało??

 

 

POMOŻE KTOŚ?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Robertb    0

Może nie łączy kostka przy kompie pod kabiną z prawej strony,spróbój poruszac kostką tą zabezpieczoną takim cienkim drucikiem o ile jest tak jak w seri 30..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez mfmf
      mam problem z kontrolka zapchanego filtra oleju, zapala sie po jakiejs godz pracy w polu, gdy go zgasze odstoji 5-10 minut gasnie ale po chwili znowu sie zapala. Ciagnik po zapaleniu kontrolki nadal jest sprawny i wszystko dziala wporzadku?
       
      olej i filtry sa nowe, olej to fuchs hydramot 10w40
       
       
      co to moze byc? czujnik cos nie bangla?
    • Przez dawid1983
      WITAM MAM PYTANIE CZY DO MF 3070  PRZED POMKA PALIWA MOGE ZAMONTOWAC JAKIS DODATKOWY FILTERK  ZEBU ZBIRAL TEN CALY SYF ZE ZBIORNIKA A NIE POMPKA PALIWA  JAKI TEN FILTERK ZAMONTOWAC PROSZE O PODPOWIEDZ MOZE KTOS MA COS TAKIEGO ZROBIONE JAKIES ZDJECIA
    • Przez dawid199303
      Witam, nie mam lewego kierunkowskazu, najpierw zaczął szybko mrugać to myślałem że któraś żarówka poszła ale po chwili kontrolka od lewego jak go włączyłem zaczęła świecić ciągle i coś wyje, jak wyłączę to przestaje, na awaryjnych mrugają tylko prawe lewych brak ale kontrolki dwie mrugają. żarówki całe bezpieczniki też 
    • Przez Nacki10
      Witam 
       Kilka dni temu zawiesiły mi się szczotki w Alternatorze. Więc kupiłem cały regulator ze szczotkami nowy. Po zamontowaniu niby ładuje ale występują inne problemy. Jeżeli silnik pracuje na obrotach około 800-1000  świeci kontrolka od ładowania, jeżeli dołoże do 1400 kontrolka zgaśnie i jest ok. ale jak przekrocze 1400 obrotów zaczyna migać półbiegi skrzyni AB i CD na przemian. Zaznaczam Ciągnik był myty miesiąc temu i byłem dwa razy używany i było wszystko dobrze a od wtorku jak chciałem przeprowadzić to się wszystko zaczeło 
       
      Z góry Dziękuje 
    • Przez Masterek24
      Witam
      Dzisiaj umyłem przed zimą ciągnik. Po myciu odpaliłem i podczas jazdy nie działa żaden półbieg. Jak zatrzymam ciągnik to każdy półbieg wchodzi i jaki sobie wbije i ruszę to na takim jadę tylko problem że podczas jazdy już zmienić nie mogę nie działają o co chodzi ??
×