MF6190

Jaki olej do hydrostatu claas dominator 96

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
MF6190    1

Witam

Jaki olej do hydrostatu w claas dominator 96 najlepiej wlać, czy ten sam co do hydrauliki, czy ma to być z claasa agrisifht, czy fusch jakiś dobrać, czy jeszcze jakiś inny aby był dobry ?

Napisano (edytowany)

Agrisift to przekładniowo hydrauliczny musisz poszukać hydrauliczny 

W instrukcji pisze ze ma być 19 l oleju jak nowy a przy wymianie 8 l i ze ma być iso-vg32 lub vg-46 

A do hydrauliki pisze 6 l i ten sam olej  ma być iso-vg32 lub vg-46 

Ja w mega 204 zalałem fuchs agrifarm hydratec hvi46 wiem ze ledwo mi starczyło te 20 l do hydrauliki i do hydrostatu tylko ze ja w hydrostacie jednego węzą od chłodnicy wymieniałem i przez to więcej litrów weszło   

Jak spuścisz z silnika jazdy to lejesz do zbiornika nowy olej ,kręcisz rozrusznikiem bez gazu żeby nie odpalił i dolewasz olej i tak kilka razy żeby już był odpowiedni poziom oleju 

Edytowano przez przybyslawice5211
  • Thanks 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez vrn
      Witam

Mam problem z Compactem 25, w którym jest silnik Mercedes OM615. Zrobił się luz na pompie wody i nie wiem jak zdjąć koło pasowe osadzone na niej. Do koła pasowego jest przykręcony wentylator na trzy śruby imbusowe i dalej nie ma nic więcej. Wymieniał może ktoś z Was taką pompę?
      Pozdrawiam

• Przez wojtek918
      Witam. Moim problemem są wibracje podczas jazdy na przyspieszeniu ( jak przyspieszacz jest na maksa lub w położeniu prawie na maksa) nie zależenie czy jest to 1 czy 2 czy 3 bieg a także niezależnie od tego jakie są obroty silnika. Wibracje te są strasznie wkurzające bo sprawiają wrażenie jakby kombajn miał się zaraz rozpaść. Jak pracuję bez przyspieszenia to wszystko jest w porządku. Co może być przyczyną takiego stanu. Kombajn to Claas dominator 86.
    • Przez fza
      Czy regenerowaliście, przez napawanie, otwory mocujące koła wariatora - jakich elektrod użyć. Materiał koła nie jest mi nieznany.

• Przez andrzej78
      Zwracam się z prośbą o info w kwestii długości  miarki - bagnetu poziomu oleju w  silniku Perkins 4.248. Chodzi o odległość od kreski max do grzybka oraz długość rurki , lub numer wybity na bagnecie. Silnik montowany w kombajnach Dominator 56, Mercator 50 , Protektor. Bagnet który mam w silniku był spawany i wskazuje max po wlaniu 5 litrów oleju.
    • Przez DarekGrzebyk
      Witam co może być przyczyną że zapycha się ciągle podajnik klosowy . Był wymieniany pasek od podsiewacza i to tej wymianie wydaje mi się że trochę za dużo zboza idzie na powrót przez co ten lancuch jak by się nie wyrabiał.  
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj