Jaki olej do hydrostatu claas dominator 96
Przez
MF6190, w Dominator i mniejsze
-
Podobna zawartość
-
Przez vrn
Witam
Mam problem z Compactem 25, w którym jest silnik Mercedes OM615. Zrobił się luz na pompie wody i nie wiem jak zdjąć koło pasowe osadzone na niej. Do koła pasowego jest przykręcony wentylator na trzy śruby imbusowe i dalej nie ma nic więcej. Wymieniał może ktoś z Was taką pompę?
Pozdrawiam
-
Przez wojtek918
Witam. Moim problemem są wibracje podczas jazdy na przyspieszeniu ( jak przyspieszacz jest na maksa lub w położeniu prawie na maksa) nie zależenie czy jest to 1 czy 2 czy 3 bieg a także niezależnie od tego jakie są obroty silnika. Wibracje te są strasznie wkurzające bo sprawiają wrażenie jakby kombajn miał się zaraz rozpaść. Jak pracuję bez przyspieszenia to wszystko jest w porządku. Co może być przyczyną takiego stanu. Kombajn to Claas dominator 86.
-
Przez fza
Czy regenerowaliście, przez napawanie, otwory mocujące koła wariatora - jakich elektrod użyć. Materiał koła nie jest mi nieznany.
-
Przez andrzej78
Zwracam się z prośbą o info w kwestii długości miarki - bagnetu poziomu oleju w silniku Perkins 4.248. Chodzi o odległość od kreski max do grzybka oraz długość rurki , lub numer wybity na bagnecie. Silnik montowany w kombajnach Dominator 56, Mercator 50 , Protektor. Bagnet który mam w silniku był spawany i wskazuje max po wlaniu 5 litrów oleju.
-
Przez DarekGrzebyk
Witam co może być przyczyną że zapycha się ciągle podajnik klosowy . Był wymieniany pasek od podsiewacza i to tej wymianie wydaje mi się że trochę za dużo zboza idzie na powrót przez co ten lancuch jak by się nie wyrabiał.
-