Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie szybkie pytanie w 6630 zmieniam olej w skrzyni,wymieniłem dwa filtry olejowe i wyczyściłem sitko w dyfrze pod plastikową nakrętką.Zalałem nowy olej odpaliłem silnik i nie działa hydraulika tzn kierownica podnosnik rozdzielacze hydrauliczne Jedyne co mogłem zrobic źle ze nie wlałem oleju od filtrów Ma ktoś jakiś pomysł

Opublikowano

coś w tym chyba jest. ja zmieniałem same filtry i oleju nalałem do filtrów ale nie do pełna tak połowa może i po włączeniu ciągnika przez parę chwil pompa tak jakby na sucho chodziła bardzo wyło coś ale potem przestalo

Opublikowano

Problem rozwiązany tak jak kolega pisze układ był zapowietrzony,wystarczyło wpiąć kawałek przewodu w gniazdo hydrauliczne a drugą końcówkę włożyłem w wlew oleju do skrzyni biegów odpaliłem ciągnik i ruszałem dźwignia pierwszej sekcji i po chwili wszystko zaczęło działać

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez wille
      Witam mój John miał luz dolnym wałku udźwigu nieraz szarpał przy podnoszeniu i opuszczaniu wymieniłem wałek udźwigu to teraz podnosi jakieś 15 cm i koniec co może się dziać?
    • Przez Darko69
      Po odpaleniu i dodaniu gazu strasznie słuchać metaliczny stukot z pod maski może akurat ktoś z was się z tym spotkał i podpowiem od czego zacząć szukać
      20250228_151801 (1).mp4
    • Przez rudy112
      Witam, zakupiłem używanego 6230 i oczywiście nie miał hamulców pneumatycznych, tylko hydrauliczne. Warsztat założył kompletną instalację na podzespołach WABCO i TractAir. Podczas hamowania po naciśnięciu hamulca pierwsze zaczyna hamować traktor a dopiero potem przyczepa. W jaki sposób mogę wyregulować moment hamowania przyczepy względem traktora? 
    • Przez arion650
      Witam,mam problem z TLS ,od zakupu ciągnika wydawał się twardy na osi,po jakimś czasie ciągnik pokazał błąd i od tamtej pory po odpaleniu nie zawsze się kalibruje, podczas pracy ciągle unosi się i opuszcza a gdy przypnę obciążnik 1.5t całkowicie opada i nie ma zamiaru się unieść,po opuszczeniu obciążnika ciągnik wraca do pozycji i przestaje świecić błąd.Co to może być? Pozdrawiam
    • Przez JohnDeere87
      Witam,
      Mam problem z TLS. Po uruchomieniu silnika przednia oś unosi się, a po około 5 sekundach opada. W czasie jazdy wariuje i lekko się podnosi. Dodatkowo od czasu pojawienia się tego problemu grzeje się olej w skrzyni i zapalają na przemian czerwone kontrolki od wysokiej temperatury skrzyni biegów i od niskiego ciśnienia w skrzyni biegów. Poza problemem z TLS-em skrzynia działa prawidłowo, nic się nie ślizga i nie szarpie. Wymieniłem na nowy potencjometr w TLS-ie co nic nie dało. Proszę o pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v