John Deere 6630 nie działa hydraulika
Przez
simer, w John Deere 6x30-8x30
-
Podobna zawartość
-
Przez milosz987
Witam Problem przy JOHN DEERE 6630 PREMIUM SKRZYNIA 50KM/h
Dzisiaj przy orce zaczęło coś stukać (takie jak by uderzenia )w przednim moście lub w zwolnicach z przodu
podczas jazdy nie robi ale gdy podczas orki dostanie oporu to zaczyna stukać
i to się dzieje na włączonym przednim napędzie
proszę o szybkie odpowiedzi oraz mądre hahaha
-
Przez johniy861
Witam
Mam problem ze swoim johnym 6830 premium. Jego bolączka to turbina. Jakiś czas temu zaczął się wyświetlać kod ecu 641.12 który zdiagnozowano jako błąd turbo. Dodatkowo turbina wiesza sie przez co traktor,, dudni,,. Oczywiście turbina została oddana do regeneracji i założona przez serwisanta, jednak podczas dzisiejszej orki znów pojawił się ten sam kod. Przerabiał już ktoś ten temat? Bo jeśli nie turbo to pozostaje akutator do wymiany ale to koszt około 3,5 tyś zł. A druga opcja to oddanie na gwarancję zregenerowaną turbine. Może ktoś coś wie na temat?
Z góry dzięki za pomoc
-
Przez PSTK
Witam, nie ukrywam, że jestem świeży na forum. W niedalekiej przyszłości będę się rozglądał za zmianą ciągnika na nieco większy i świeższy.
Wybór raczej pada na John deere'a 6930 Premium(czy taki 6630 Premium różni się czymś jeszcze oprócz mocy?), skrzynia najlepiej AutoQuad+ (nie myślę nawet o AutoPower, a do Powershift nie jestem przekonany). Panowie, na co zwrócić uwagę przy potencjalnych oględzinach? Jaki przebieg powinien już odstraszać? Czy wersji z common rail'em mam się obawiać i kierować się w stronę tradycyjnej pompy? No i jak z awaryjnością? Zasłyszałem o częstym wydmuchiwaniu uszczelki pod głowicą.
Będzie on służył jako główny ciągnik, gdyż poprzednik można powiedzieć, że powoli już kuca
Potrzebuję opinii osób, które zjadły zęby na tych jelonkach.
Posiadam areał 70ha, można powiedzieć, że 50/50 łąki i orne.
Pozdrawiam
-
Przez JD1188
Witam!
W tym roku chcę zakupić nowego john deere, model prawdopodobnie 6930 i mam pytanie:
-ile może kosztować nowy john deere
-czy jest awaryjny
-i czy dużo pali
ZA odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam!
-
Przez rudy112
Witam, zakupiłem używanego 6230 i oczywiście nie miał hamulców pneumatycznych, tylko hydrauliczne. Warsztat założył kompletną instalację na podzespołach WABCO i TractAir. Podczas hamowania po naciśnięciu hamulca pierwsze zaczyna hamować traktor a dopiero potem przyczepa. W jaki sposób mogę wyregulować moment hamowania przyczepy względem traktora?
-