Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem sie zapytać jak zwiększyć dobicie w belarce lely welger RP 245 tam z boku belarki jest pokrętło + i -  jak zrobie na + to bele nie wychodzą tylko piłki, kapcie  jak na -  przestawie to wychodzą takie same środek niedobity reką można wsadzić w środek beli. Co to za przyczyna mogłaby być?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez karol_365
      Witam. Problem polega na tym że nie działa u mnie regulacja zgniotu poprzez sterownik. Ustawiam to poprzez pokrętło na klapie w trybie awaryjnym. Miękki rdzeń też bez różnicy, bo jak bym tego nie ustawił, to cały czas wydaje się że jest ustawione na miękko. Po za tym widać że wskazówka ciśnienia wstaje dopiero po jakimś czasie. 
      Pomoże ktoś jak do tego się zabrać? Jakie powinno być ciśnienie nominalne w układzie i jak prawidłowo od powietrza się ten układ hydrauliczny od zgniotu? Pozdrawiam
    • Przez Sianozbieracz
      Witam
      Jest jakaś różnica w sile zgniotu między welger 435 a lely 445?
      Ktoś użytkował te prasy i ma doświadczenie?
      Prasa będzie robić około 5000 bel 160x120 
      70% siano 30% słoma
      Zależy mi na mocnym zbiciu 
      Obecnie beluje new Holland 658 i średnia waga balotu siana (160x120) to 450kg przy powolnym zbieraniu 6-7 km/h, obroty na wałku 400/min (Prasa już swoje wysłużyła i brak rotora w długim sianie to tragedia z rozpoczęciem belowania)
      Pozdrawiam 
    • Przez micgal39533
      Witam jaka jest różnica w budowie, jakie wymiary waga zapotrzebowanie mocy i jak ogólnie opinie z użytkowania tych pras
    • Przez kuna9977
      Witam dostałem ofertę na prasę Massey Ferguson RB 3130f. Czy warto zakupić taką nową prasę. Jakie ma zapotrzebowanie mocy. Jak sobie radzi w bardzo suchej słomie. 
    • Przez Razzor
      witam kupie prasę welger rp200/rp220 warunek szeroki podbieracz ,rotor ,światka ,szerokie koła
  • Dodaj nową pozycję...
v