Dzigit189

Prasa john deere 550 hydraulika zewnętrzna

Polecane posty

Dzigit189    0

Witam 

Mam takie pytanko

Zakupiłem prasę john deere 550 . Nie posiada jednak sterownika tylko zwykły rozdzielacz dwusekcyjny. I tutaj moje pytanie , czy hydraulika ciągnika musi "dusić " cisnienie podczas prasowania cały czas czy tylko przy podniesieniu klapy i owijaniu?

Dzigit189    0

Mam na myśli to że wajcha od hydrauliki w traktorze musi być wciśnięta podczas prasowania cały czas i dawać olej do prasy.

Wiadomość z agroFakt.pl

robert1226    1184

A masz w orasie jakiś silnik hydrauliczny ? 

To po co cały czas olej pchac trochę pomyśleć trzeba.

misiu1123    3

Ja mam 545 i dopycham ciśnienie do zamknięcia klapy i napięcia pasów, żeby się nie slizgaly. Czasem, jak dłużej kulam kulkę lub już jest ciut za duża, to muszę domknac klapę. Gdzieś ucieka olej, może w silownikach, może w ciagniku.

peewee1984    85

Ten rozdzielacz w prasie to oryginalne rozwiązanie, czy jakaś modyfikacja? Jeśli w ciągniku są dwie pary wyjść hydraulicznych to ja bym ten rozdzielacz od prasy wywalił i podłączył bezpośrednio...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez michal880913
      Czy ktoś z forum posiada inne palce niż orginalne do podbieracza John deere 550, 570 itd? 
      Na forum jeden kolega pisał że wykonał je według własnego projektu. Nie stety nie mogę się z nim skontaktować. 
    • Przez sylwobox
      Witam, zakładam nowy wątek, ponieważ pomimo tego, że znalazłem kilka o podobnej treści to żaden nie był rozwiązany wracając mój problem polega na tym, że na sterowniku pisze, że balot ma 110 cm gdzie w rzeczywistości ma on 125 cm. Czy ktoś wie jak to wyregulować by pokazywał wielkość adekwatną do rzeczywistej wielkości balota. Prasa to John Deere 590. Liczę na pomoc pozdrawiam 
    • Przez Skwarus
      Witam, niedawno kupiłem prasę John Deere 580 z rotorem, zrobiłem nią 70 bel bez żadnego problemu, a teraz zaczęła się zapychać za rotorem, bela się przestaje obracać, pasy się zatrzymują i muszę wyrzucać materiał z komory. Nieraz jakoś dobrze złapie i jest wszystko dobrze ładna bela wychodzi. Był podobny temat o jd 550 ale nie było jednoznacznej odpowiedzi. Czy przyczyną może być zbyt ślizgi ten walec za rotorem?
      Jeśli ktoś miał taki problem prosiłbym o pomoc.
      Pozdrawiam
    • Przez JanuszMarciniak
      Witam...Prasa 592 Hi flow...siłowniki po regeneracji....rozdzielacz sprawdzony...ciśnienie na zegarze nie rośnie...wskazówka skacze...gdzie szukać przyczyny...Czy to wina traktora??
    • Przez kinzo1930
      Witam, mam problem siatka nie zostaje wciągnięta przez pasy, między przeciw nożem a obudowom gromadzi się cała siatka
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj