slavo666

Zetor 8540 brak cisnienia na wyjściu hydraulicznym

Polecane posty

slavo666    0
Napisano (edytowany)

Witam

Jak w temacie. Na pojedynczym wyjściu hydraulicznym sterowanym z rozdzielacza wewnetrznego brak cisnienia. Po przestawieniu w pozycje 'kiprowania' słychać obciążenie pompy, podnosnik 3 punktowego przestaje działać jednak oleju na wyjściu ze złaczem wkręcanym brak (kulka wciśnięta palcem). Potecjalne przyczyny? Najpewniej rozdzielacza uszkodzony wewnatrz ale może coś jeszcze?

Edytowano przez slavo666

darus747    0

Rozumie,że wcześniej działało. Poruszaj dziwignią od szybkości reakcji a także od wyboru siłowego,jeśli nie pomoże to plecak do zdjęcia . Może właśnie ta funkcja szybkości reakcji (wybór priorytetu) coś szfankuje.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez starkk749
      Witam,czy ktoś miał problem z reduktorem w proximie,mianowicie przełączanie między biegami polowymi a szosowymi chodzi tak ciężko,że prędzej by złamała się dźwignia, niż przełączył się reduktor.
      Raz co sama z siebie się wykręciła śruba od polowych biegów,przez co całkiem zginęły.
    • Przez sakos2803
      Witam niedawno kupiłem zetora 10540, skrzynia 3 biegowa i 3 półbiegi mam problem poniewaz pod obciazeniem slizga mi sie ten najszybszy półbieg (3). Nie znam sie na tym wiec zanim zaczne grzebac w skrzyni chciałbym siegnać porady. Moze ktos miał taki przypadek,dodam ze 2 pozostałe działaja poprawnie.Bede wdzieczny za kazda pomoc.
    • Przez SPECO
      WITAM !

Mozna powiedzieć że jesli chodzi o ciagniki to jestem "zielony" zakupiłem w ostatnich 5latach 2szt. pierwszy to zetor 5320 2002rok w tym roku zakupiłem model POKAZOWY od zetora z KALISZ-a jest to 2006 z przebigiem 5 Mth - a jeśli chodzi o jego obsługę to jestem ciemny ! Ale powoli sie uczę ! Będą mi słuzyć do odśnieżania zimą no i jakiś lekkich prac leśnych w innych porach - zwożenie dębiny itd. . .

Zwracam się z prośbą o jakąś podpowiedz jakich oleji i płynów uzuwacie ?! Czy tylko te podane w książce serwisowej czy może jakiś inne ?? ?? ??

Pozdrawiam Radek
    • Przez Rafal2004
      Witam

Mam taki problem kilka dni temu zmieniłem olej w przedniej osi i teraz po włączeniu przedniego napędu przy skręconych kołach zaczyna coś trzeć, skrzypiec (trudno to nazwać) kiedy jadę prosto tego niema. Jak wyłączę napęd wszystko jest normalnie.

Proszę o pomoc :-)
    • Przez Ursusc3303
      Jaki kolor na silniku ursus c330 m 1987rok 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj