-
Podobna zawartość
-
Przez starkk749
Witam,czy ktoś miał problem z reduktorem w proximie,mianowicie przełączanie między biegami polowymi a szosowymi chodzi tak ciężko,że prędzej by złamała się dźwignia, niż przełączył się reduktor.
Raz co sama z siebie się wykręciła śruba od polowych biegów,przez co całkiem zginęły.
-
Przez sakos2803
Witam niedawno kupiłem zetora 10540, skrzynia 3 biegowa i 3 półbiegi mam problem poniewaz pod obciazeniem slizga mi sie ten najszybszy półbieg (3). Nie znam sie na tym wiec zanim zaczne grzebac w skrzyni chciałbym siegnać porady. Moze ktos miał taki przypadek,dodam ze 2 pozostałe działaja poprawnie.Bede wdzieczny za kazda pomoc.
-
Przez SPECO
WITAM !
Mozna powiedzieć że jesli chodzi o ciagniki to jestem "zielony" zakupiłem w ostatnich 5latach 2szt. pierwszy to zetor 5320 2002rok w tym roku zakupiłem model POKAZOWY od zetora z KALISZ-a jest to 2006 z przebigiem 5 Mth - a jeśli chodzi o jego obsługę to jestem ciemny ! Ale powoli sie uczę ! Będą mi słuzyć do odśnieżania zimą no i jakiś lekkich prac leśnych w innych porach - zwożenie dębiny itd. . .
Zwracam się z prośbą o jakąś podpowiedz jakich oleji i płynów uzuwacie ?! Czy tylko te podane w książce serwisowej czy może jakiś inne ?? ?? ??
Pozdrawiam Radek
-
Przez Rafal2004
Witam
Mam taki problem kilka dni temu zmieniłem olej w przedniej osi i teraz po włączeniu przedniego napędu przy skręconych kołach zaczyna coś trzeć, skrzypiec (trudno to nazwać) kiedy jadę prosto tego niema. Jak wyłączę napęd wszystko jest normalnie.
Proszę o pomoc :-)
-