Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
rudi0018

Przedni Napęd - pytanie

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
rudi0018    2

Witam.

Mam Belarusa 920 i gdy mam włączony napęd na drugi lub pierwszy stopień to gdy włączam bieg wsteczny i cofam to przedni napęd nie ciągnie(wogule nie działa tylko same tylne koła ciągną) ,a gdy jadę do przodu to normalnie oby dwa ciągną na drugim stopniu a na pierwszy to ciągną tylko jak tylne koła dostaną poślizgu.

Czy u was też tak jest? Czy muszę jeszcze inaczej to włączyć, aby działał przedni napęd do tyłu?

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rudi0018    2

No ale jak mam na drugim stopniu to też nie ciągnie.

Więc może jeszcze inaczej się włącza ten napęd?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

gregorius    123

musisz trzymać cały czas na maksa do góry żeby zadziałał

Edytowano przez krolikNH

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariush19    0

tak do góry na maksa włącza się przedni napęd na stałe. Stopień niżej masz napęd tylko podczas poślizgu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris19911    9

A jeśli nie ciągnie i słyszysz dziwne dźwięki to możliwe że sprzęgło przedniego napędu trzeba podciągnąć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rudi0018    2

Ale na drugim stopniu też napęd nie ciągnie, może tak jak gregorius napisał że trzeba trzymać cały czas do góry jeszcze wyżej niż drugi stopień.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

A jak takie sprzęgło podciągnąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris19911    9

NAjlepiej wykręcić to sprzęgło (łącznik wałów przedniego napędu jak kto woli) tam jest taka śruba, chyba od strony tylnego mostu idzie, odbezpieczamy ją, klucz-przedłużka-dociągamy ile się da-zabezpieczamy-zakręcamy i przód ciagnie aż miło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

sorry, ale nie bardo rozumiem... ta śruba jest na zewnątrz podpory czy w środku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris19911    9

Od zewnątrz, jak wykręcisz podporę, chociaż to nie jest konieczne (odkręcisz wał chyba od strony skrzyni) to napewno ją zobaczysz i wtedy wystarczy tylko ją dociagnąć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

dzięki. dzisiaj spróbuje to zrobić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Gdzie jest dokładnie ta nakrętka. Może ktoś pokazać fotkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×