Wapno granulowane
Przez
AGRObombula, w Pielęgnacja roślin
-
Podobna zawartość
-
Przez wojtii
Przydało by się dać wapno na pole, tylko jakie? Wiem tylko tyle, że muszę wapnować. Ale jakie dać, ile i gdzie je kupić w okolicy Wrocławia, bliższej lub dalszej?
-
Przez włodek
Cześć,
W związku z tym, że w tym roku będę wapnował pola czystą, granulowaną kredą, bez żadnych dodatków, muszę jeszcze dodatkowo zastosować magnez ponieważ mam jego niedobory. Co prawda jakiś tam magnez w tym wapnie jest ale nie są to duże ilości. W związku z tym chciałbym Was podpytać, jakie preparat magnezowy dobrze było by zastosować i kiedy. Czy dawać go od razu na ściernię razem z wapnem czy może jakoś później? Samego czystego magnezu widzę że nie ma ale jest coś takiego jak siarczan magnezu. Będzie ok czy lepiej coś innego dać?
-
Przez forestrider18
Panowie ktoś na Facebooku rzucił pomysł, żeby po żniwach jeśli chcemy pozbyć się perzu z pola to nie iść w drogi Randap lub jego zamienniki tylko pryskać Agilem na jedno liścienne co wychodzi właśnie sporo taniej a potem na jednoroczne chwasty i tak się pryska zboża i tak. Co o tym myślicie? Pytałem u siebie w ogrodniczym i sprzedawca mówił że Agil nie zalega ani nie kumuluje się w ziemi czyli, że nie powinien zaszkodzić zbożu. Jedynie co to pisze, że uprawę można wykonać miesiąc po zastosowaniu środka i tylko raz w okresie wegetacji. Pryskalem agilem w tym roku w grochu i fajnie perz wzięło. Ktoś stosował podobne praktyki? Nie było widać nic potem w zbożu? Chodzi oczywiście o ozime.
-
Przez kuba123456
Dzień dobry czy można siać wapno granulowane kredowe przed siedem poplonu na ściernisko
-
Przez Grandzik
Witam mam problem z jedna działka. Totalne bagno. Jak nie ma 3 tyg po 30 stopni bez deszczu to nie da się wjechać. Ułożenie drenu raczej nie możliwe bo prawdopodobnie nie było by spadku. I chce po obu granicach wykopać rów melioracyjny i odprowadzić go do głównego rowu. Czy taki rów pomoże coś w osuszeniu? Bo najgorzej ze wiosna to nie można nawet wejść coś posiać.
-