brona talerzowa 6m wał daszkowy
Przez
zyz1o, w Narzędzia do uprawy pożniwnej
-
Podobna zawartość
-
Przez pala92
Witam mam kosa i lżejsze ziemie jade bezorkowo nim na ok 20cm. Ale chciałbym nim ogarniac też cięższe gleby. Myslałem o wymianie el roboczych na takie
https://allegro.pl/oferta/redlica-kos-unia-aw-267-13242538373
Chce też wyrzucić podcinacze i osłone redlicy i zakręcić tylko tę redlice.
Czy to zda egzamin? Czy maszyna będzie się zagłębiać na te 25-28cm? Czy sprężyny nie będą ustępować?
Myślałem o zakupie typowego trzybelkowca ale szkoda mi kasy na te kombinacje pod dopłaty tymbardziej że do tutaj mam siewnik poplonów i bym sobie ogarniał siew okrywy na zimę za jednym przejazdem
Dodam że o ramę się nie boje bo to wersja pancerna rzemieślnika wzorowana na UG więc jest też sporo cięższy.
Ta redlica od Amazone też ciekawie wygląga może taką?
-
Przez GrzechuXD
witam. czy można podłączać wał strunowy współpracujący z sprężynówką bezpośrednio do ciągnika czy zmieniać długość czarnego podłączenia?
-
Przez cinek1808
Jaką bronę talerzową wybrać?
Mam ofertę agrona 3m za 23,800zl
Land stal 29,300zl
Grano system 26,000zl . Biorę jeszcze pod uwagę wersję 2.7 m. Są jeszcze brony mandam , akpil ale ceny dość spore. Czy warto dopłacić do wału daszkowego?
-
Przez karol210589
Witam. Mam problem z podskakującą brona talerzową agro masz ATO 30. Brona wypoziomowana i powyzej ok 8 km/h brona na wale oponowym podskakuje jak piłka i nie da się pracowac. Niewiem w czym problem i jak go rozwiązać. Póki co pomaga zagłębienie przedniej części na podnosniku-przód pracuje głębiej lecz nie podkaskuje. Ponadto w takim przypadku co jakiś czas maszynę ściąga w dwie strony. Myślę że pomóc mogłoby dociążenie tylu, lub dorobienie przednich kół-tak jak maja to szersze zaczepiane maszyny. Swoją drogą....nie tędy droga żeby takie cyrki się działy....
-
Przez cyprian1219
Witam!
Od 2012 roku jestem posiadaczem agregatu ścierniskowego szer. 2.2m (5 łap) i nie jestem zadowolony z jego pracy, co więcej, gdybym wiedział że będzie tak "rył" pola to bym go za dopłatą nie wziął . Wszyscy sąsiedzi i ludzie na agrofoto zachwalali żeby kupić... Do rzeczy. Chodzi o to że ten agregat ani myśli wchodzić tylko rysa po polu obojętnie czy jest mokre po deszczu, suche, czy aż zbite, tylko włóczy sie po powierzchni ścierniska, dodam że mam ziemie 3/4 klasy, cięższe, a jeśli już wchodził to zawsze jedna łapa zostawała na powierzchni. W tym roku postanowiłem że założę mu 6 obciążników od c330 i tak zrobiłem jednak to pomogło tylko w pewnym stopniu bo bez nich wchodziły w ziemię tylko 2 pierwsze a z nimi jeszcze jedna lub dwie z tyłu... Sąsiadom to idzie bez problemu. Zapomniałbym, wymieniłem mu wszystkie te lemiesze czy jak to sie nazywa i próbowałem na rożnym ustawieniu podnośnika ale... Ta maszyna jest chyba przeklęta, a robi takie kopce że wygląda jak bym radłami przejechał. Zawsze starannie poziomuję podnośnik i samą maszynę aby było prosto ale pole zawsze przeryte przez dziki... Czy ktoś z posiadaczy też ma taki problem?
-