brona talerzowa 6m wał daszkowy
-
Podobna zawartość
-
Przez FarmerDyzio
Witam przymierzam się do zakupu brony talerzowej. Pracowałaby na bardzo małym areale. Dość ciekawa propozycja wydaje się firma Wolf met. Któż użytkuje ? Ciągnik 100km poradzi sobie z 3m ? Martwi mnie stabilność takiego zestawu. Chciałbym dołożyć wał pierścieniowy. Z racji niskiej opłacalności zależy mi na niewielkiej cenie. Talerze chciałbym ze smarowniczkami ale może 610 ? Belki zaczepowej raczej nie musi mieć. Brona miałaby zastąpic grubera i może czasem uprawa przedsiewna.
-
Przez pala92
Witam mam kosa i lżejsze ziemie jade bezorkowo nim na ok 20cm. Ale chciałbym nim ogarniac też cięższe gleby. Myslałem o wymianie el roboczych na takie
https://allegro.pl/oferta/redlica-kos-unia-aw-267-13242538373
Chce też wyrzucić podcinacze i osłone redlicy i zakręcić tylko tę redlice.
Czy to zda egzamin? Czy maszyna będzie się zagłębiać na te 25-28cm? Czy sprężyny nie będą ustępować?
Myślałem o zakupie typowego trzybelkowca ale szkoda mi kasy na te kombinacje pod dopłaty tymbardziej że do tutaj mam siewnik poplonów i bym sobie ogarniał siew okrywy na zimę za jednym przejazdem
Dodam że o ramę się nie boje bo to wersja pancerna rzemieślnika wzorowana na UG więc jest też sporo cięższy.
Ta redlica od Amazone też ciekawie wygląga może taką?
-
Przez mateo105
Witam wszystkich wlasnie planuje modyfikacje walu daszkowego w moim agregacie talerzowym z walem daszkowym. I mam pytanie czy moze ktos mi zmierzyc zabierak tz jaka ma grubosc i wysokosc wzgledem czubka walu ?? na dole zdjecie podgladowe jak by ktos nie wiedzial o jakie zabieraki mi chodzi
-
Przez Monika13
Chce kupić talerzówke do uprawy pozniwnej zboża kukurydzy i rzepaku. Zastanawiam się między pottingerem terradisc 3001 a kverneland Qualidisc farmer. Jakie są wasze opinie na temat tych maszyn?
-
Przez armin089
Witam, zamierzam kupić używaną talerzówkę do u914. Klasa ziemi to 3 i 4. Jaką szeroką, z wałem lub bez polecacie do 914?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Renault ares 630 rz. ciągnik wpada w wibracje z uniesioną maszyną
Czytaj dalej »
Brona Kverneland 2,5m