-
Podobna zawartość
-
Przez SoLo97
Witam, mam problem z moim Renault R7451-4 (551), ciągnik słabo podnosi oraz skręca. Odkręciłem śrubę kontrolną oleju hydraulicznego i olej jest. Co może być przyczyną?
-
Przez andrzejandrzej20
Witam
Co mam odkręcić żeby wyszła zwolnica
Są tam takie śruby inbusowe przechodzą przez tą na pętlę
Blokadę też czeba zdemontować ?
Czy tą duża nakrętek też trzeba wykręcić?
Czy te duże koła zębate nie spadną?
-
Przez mumin0121
KOLEDZY KTO POMOZE CO TO ZA KONTROLKA POD NUMEREM 10 ZASWIECILA SIE NA GORACYM SILNIKU I PISZCZAL SYGNAŁ
-
Przez michalkowalski115
Witam.
Czasami miałem problem z odpalaniem mojej Renówki, tzn gdy chciałem uruchomić ciągnik pojawiało się charakterystyczne cykanie w rozruszniku, czasami załapał i odpalił a czasami musiałem siedzieć 15 minut żeby odpalił. Pożyczyłem od sąsiada akumulator, prawie nowy ale jest to samo, wymieniłem elektromagnes na nowy, rozrusznik sprawdzony u mechanika, wszystko w porządku. Bezpieczniki wszystkie dobre, prąd tam na rozruszniku 12V, na aku również. Teraz mam pytanie, czy w tym kabelku, który idzie do elektromagnesu (załącznik) powinno być napięcie 12 V? Ponieważ mierzyłem i podczas odpalania jest tam 0.1 V czasami mniej.
-
Przez grzeskw75
Witam. Mam takie pytanie: gdy odpalę ciągnik ( silnik John Deere) to pracuje normalnie i jak jest nie jest zbyt rozgrzany i doda się szybko gazu, powyżej 1800 obr. to wtedy trochę przerywa, tak jakby gdzieś powietrza dostawał. Jeżeli gazu dodajemy powoli, nie tak gwałtownie wtedy wszystko jest ok. Jak ciągnik się rozgrzeje wszystko jest ok. Dodam że ciągnik poza tym pracuje równo, nie dymi, żadnych negatywnych oznak. Wie ktoś może o co chodzi, może to wina filtrów? Pozdrawiam.
-