-
Podobna zawartość
-
Przez roxor
Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
-
Przez Luis80
Witam! Mam pytanie na temat oleju hydraulicznego w case mx 100c, otóż kupiłem niedawno ciągnik wymieniłem olej i filtr dokładny i wymyłem wstępny siatkowy bo był zasyfiony (resztki silikonu i uszczelek) po niechlujnej naprawie rewersu przez poprzednika. Po jakimś czasie zaświeciła się kontrolka filtra hydrauliki, więc ponowne czyszczenie filtra siatkowego w którym znowu nazbierało się troszkę śmieci i wymiana dokładnego. Kilka dni temu kolejna wymiana ale tym razem filtr pierwszy siatkowy miał tylko jeden rodzaj śmieci- ciemne drobinki nie wiadomo czego. I pytanie czy to jeszcze skrzynia się wypłukuje, czy to może tarczki hamulcowe lub naprawianego rewersu? Czy ktoś się spotkał z tak szybkim zanieczyszczeniem oleju?
-
Przez Lukas85
Koledzy czeka mnie rozbiórka przedniej osi amortyzowanej w moim MX120. Mam serwisówke z rozpiska i zdjeciami jak to zrobic, zastanawiam mnie tylko jedna rzecz. na dolnym wahaczu od strony kabiny sa dwie dlugie tuleje w ktorych sa drążki skretne tzn "Torsion bars" (nr 19 na schemacie) moze ktos mi wyjasni do czego one w praktyce słuza? Jest tam okreslona procedura ich ustawiania, nalezy podniejsc oba konce osi do góry i wówczas zamontowac drazki wraz z osłonami. Potem reguluje sie jeszcze sruby pod tymi długimi obudowami drazkow.
-
Przez Rafał93
Witam posiadam taki problem z hydraulika. Po zakupie ciagnika jesienią wymieniłem pompę hydrauliczna olej i filtry stara dawała tylko 100 bar nowa po wymianie na wolnych obrotach ok 170 na wyższych 180 na zimnym i wszystko było ok do czasu kiedy ciągnik nie poszedł w pole po czasie pracy ok 1 godz ciągnik podnosi dopiero przy wysokich obrotach i hydraulika strasznie się grzeje tak że nie da się dotknąć przewodów ciśnienie na gorącym oleju na wolnych 40bar a przy wyższych dochodzi do 180 miał ktoś coś podobnego bądź wie gdzie szukać przyczyny
-
Przez 999piotr999
Witam, mam pytanie,muszę wymienić całe kola na tyle w case 5150,na przodzie zostają 480/65/R24,czy na tył bedą ok 600/65/R38? czy powinien być inny rozmiar? Dziękuje.
-